Kataja telakoitui kolmannelle sijalle, Fogg upotti 40 pistettä Lapualla

15.2.2014 Korisliigassa pelattiin lauantain neljän ottelun runkosarjakierros. Kataja Basket otti vahvan kiinnityksen kukistamalla KTP:n ja Pyrintö vahvisti asemaansa liigakärjessä kolmannella Honka-voitollaan. Kyle Fogg pussitti Lapualla kauden korkeimmat pisteet Kobrien voitossa Namika Lahdesta ja Namika Lappeenranta varmisteli turvallisen etumatkan Korihaihin nähden.

Teemu Rannikon Kataja jyräsi kuudenteen perättäiseen voittoonsa.

Alex Wesby piti KTP:n moottorin Sharaud Curryn lieassaan.

BJ Raymondin Pyrintö jääti Hongan Tapiolassa.

Sumuvaroitus! Kyle Fogg sivalsi 40 pistettä ja upotti ratkaisevan kolmosen Lapualla.

Atte Perttu oli Lappeenrannan Namikan parhaimmistoa Korihaita vastaan. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Francois Perthuis.

Edellisessä ottelussaan Loimaalla Bisonsin kukistanut Kataja Basket noukki kuudennen perättäisen voittonsa, kun joensuulaisten kanssa kiivasta taistelua liigan kolmannesta sijasta käyvä KTP-Basket matkasi Pohjois-Karjalaan.

Pelin avauspuoliskolla Kataja ja KTP etenivät tasaväkisesti toisiaan tunnustellen, mutta tauon jälkeen joensuulaiset saapuivat kopista uudella sykkeellä. Kolmannen jakson alkupuoliskolla Kataja onnistui viidessä minuutissa viisi kertaa kolmosessa ja kasvatti hetkessä johtonsa viidestä pisteestä 15 pisteeseen.

Jäätyään jäätävän joensuulaispommituksen juureen KTP ei päässyt enää kymmentä pistettä lähemmäs ja Kataja kuittasi 91–77 (41–39)-voiton.

Joensuulaispelaajista mestaritason suoritukseen ylsi kauden korkeimman syöttösaldon kirjauttanut Teemu Rannikko (14/0/16 syöttöä). Tasaisesta Katajasta myös Jared Newson (16/4) ja Alex Wesby (12/2/3 syöttöä) kuuluivat parhaimmistoon. Wesby teki erityisen kovan työn KTP:n Sharaud Curryn (7/3) pimentäjänä.

Kotkalaisittain Chris Owens (20/4), Timo Heinonen (18/8) ja Mike Pounds (15/1) vastasivat parhaista suorituksista.

Pyrintö tukahdutti Hongan kiriyritykset

Lauantain URHOtv-ottelussa Tampereen Pyrintö vankisti asemiaan Korisliigan ykkössijalla hakemalla Tapiolan Hongasta 75–82 (25–36)-vierasvoiton.

Pyrintö oli pelin avauskymmenminuuttisella ilmiömäinen puolustuspäässä. Kolmen minuutin kohdalla kirjattu 4-4-tasatilanne muuttui kolmessa minuutissa Pyrinnön 5-18-johdoksi, ja tauollakin tamperelaisjohto oli turvalliset 11 pistettä.

Honka ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kiipi neljän pisteen päähän kolmannen jakson lopussa. BJ Raymondin ja Topias Palmin perättäiskolmoset palauttivat Pyrinnölle turvavälin.

Espoolaiset hiipivät neljä minuuttia ennen loppua viiden pisteen päähän lukemiin 65–70, jolloin Raymondin kolmonen ja Antero Lehdon kakkonen varmistivat voiton tamperelaisille.

– Alussa saimme helpolla johdon, kun Honka ei saanut normaalisti vapaita heittojansa sisään, ja ehkä jonkin verran tuudittauduimme siihen. Meille tuli paljon pieniä merkkausvirheitä ja olimme riittävän aggressiivisia puolustuksessa oikeastaan vain, kun Ville Pekkola ja Alex Vaenerberg olivat kentällä, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohti.

– Toisaalta olimme taktisesti kypsiä ottelussa – saimme riittävän määrän suhteellisesti oikeanlaisia heittoja suhteellisen oikeille pelaajille, mistä osoituksena se, että pysyimme koko ottelun johtopaikalla, jatkoi Poikola.

Raymond (21/6), Lehto (18/5/5 syöttöä) ja Kelvin Lewis (18/6) olivat Pyrinnön parhaat. Hongasta Ronnie Clark (18/10), Brady Morningstar (18/3/3 syöttöä) ynnä Jaraun Burrows (18/8/4 syöttöä) ylsivät kukin samaan pistemäärään.

Korilinko Fogg lamautti Lahden viime sekunnilla

Mainion tammikuun jälkeen kaksi perättäistä tappiota kärsinyt Lapuan Korikobrat hivuttautui jälleen lähemmäs pudotuspeliviivaa nokittamalla Namika Lahtea pistein 79–76 (42–34). Kobrat on nyt voiton päässä kahdeksannesta sijasta ja Salon Vilppaasta.

Namika Lahdella on puolestaan hyvän alkutalven jälkeen meneillään minilama, sillä joukkue on hävinnyt viimeiset neljä otteluaan.

Kentän herra ja hidalgo oli Korisliigan tammikuun pelaaja Kyle Fogg, joka karisteli Bisons- ja KTP-otteluiden kipsiään myllyttämällä kauden tähän asti korkeimman pistemäärän, 40 (kakkoset 6/11, kolmoset 6/9, vapaaheitot 10/14).

Fogg huudatti kotiyleisöä ennen kaikkea viimeisellä sekunnilla upottamalla pelin ratkaisseen kolmosen sisään summerin soidessa. Lahden Eldar Skamo oli tasoittanut pelin omalla kolmosellaan vain 19 sekuntia aiemmin.

Korikobrien ehdoton yllätysratkaisija oli seuran oma kasvatti Panu Peltokangas (12/2), joka pussitti kaikki viisi heittoaan. Peltokankaan aiempi piste-ennätys tällä kaudella oli viisi. Ilman Jesse Perryä pelanneen Korikobrien levypallorohmu oli Lawrence Kinnard (6/12).

Lahtelaisista Dan Oppland (20/11) ja Storm Warren (14/15/2 blokkia) rohmusivat tupla-tuplat.

Lappeenrannalle tärkeä voitto tyvipään kamppailussa

Korisliigan kolmanneksi viimeisellä sijalla viipyvä Namika Lappeenranta haki elintärkeän voiton myllyttämällä lauantaina Uudenkaupungin Korihaita kotonaan 88–55 (55–26). Viiden voiton Korihait jatkaa yksin liigan jumbosijalla.

Namika aloitti pelin avausjakson kuin hurmiossa ja latoi tauluun 30 pistettä Eero Aaltosen ja Greg Loginsin näyttäessä mallia. 13 pisteen johto kasvoi taukoon mennessä 29 pisteeseen Namikan jatkettua tykitystään ja Korihaiden seottua konsepteihinsa hyökkäyspäässä.

Pelin jälkipuoliskolla Namika eliminoi tehokkaasti Korihaiden kavennusyritykset ja onnistui parhaimmillaan kasvattamaan johtonsa 37 pisteeseen.

– Kauden paras ilme ylivoimaisesti. Lahti-pelistä alkaen jokin on klikannut ja meillä on ollut siitä alkaen kivaa yhdessä. Se oli perimmäinen syy tämän päivän voittoomme ja siihenkin, että esimerkiksi koriinjohtavia syöttöjä tuli paljon, kiitteli Namikan pääkoutsi Lassi Tuovi viitaten joukkueensa 20 korisyötön kokonaissaldoon.

Todd Brown (23/6) nousi lappeenrantalaisten tehokkaimmaksi yhdessä Greg Loginsin (20/6) kanssa. Kotimaisesta osastosta Atte Perttu (11/2) ja Eero Aaltonen (10/3) pelasivat mainiosti.

Korihailta Josh Dollard (14/5) oli tehokkain ja uusi amerikkalaisvahvistus Lamont Mack (13/5) teki ensiesiintymisensä.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.