Kataja katkaisi KTP:n voittoputken, Rannikko järjesti syöttöklinikan

21.10.2013 21:50 Alkukaudella omaa peliään hakenut Kataja Basket katkaisi kotkalaisen KTP:n neljän voiton suoran tylysti kukistamalla kotkalaiset Joensuun LähiTapiola Areenalla 88–74 (39–41). Kentän tähtenä loisti koripallotohtori Teemu Rannikko, joka järjesti joensuulaisyleisölle pikaklinikan syöttöpelin hienouksista jakamalla peräti 13 korisyöttöä vain 24 minuutissa.

Mestari Areenalla: Teemu Rannikko jakeli Joensuussa 13 koripassia 24 minuutissa.

KTP:n tehomies Sharaud Curry jäi Juho Lehtorannan kynsiin. Kuvat: Matti O. Koskinen.

Kataja aloitti pelin vahvasti ilman loukkaantunutta Sefton Barrettia pelannutta KTP:ta vastaan. KTP pysyi kuitenkin kovilla heitoilla pelissä mukana ja otti kentän haltuunsa taukoa edeltäneellä viisiminuuttisella karkaamalla 37–31-tappioasemasta 39–41-johtoon.

Kolmannella jaksolla KTP johti parhaimmillaan 39–45, kunnes Kataja löysi rytminsä. KTP:n pelin moottori Sharaud Curry jäi Juho Lehtorannan hampaisiin, ja joensuulaiset kiskaisivat pariminuuttisen 13-0 pedaten itselleen johtoaseman loppupeliksi. Neljännen jakson puolivälissä Katajan johto kävi jo 21 pisteessä.

– Vähän oli peli vielä vuoristorataa. Toisella puoliajalla maltoimme liikuttaa palloa enemmän hyökkäyspäässä ja joukkuepuolustuksen rotaatio heittäjiä vastaan napsahti kohdalleen, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kertaili tyytyväisenä.

Katajan tehokkaan hyökkäyspelin ilmentymä oli Teemu Rannikko, joka otti 24 peliminuutissaan parketin haltuun 11 pisteen ja hulppean 13 syötön saaliillaan. Rannikon oivaltavista syötöistä pääsivät nauttimaan eritoten Juho Nenonen (16/10), Mike Morrison (16/9), Sami Lehtoranta (16/3) sekä Renaldo Major (15/3).

– Palaset alkavat hiljalleen loksahdella kohdilleen ja kenttätasapaino alkaa löytyä. Teemu tietää minne syöttää ja muut pelaajat tietävät mihin asettua, Toijala arvioi.

Juho Lehtorannan kynsiin jäänyt Sharaud Curry (16/2/5 syöttöä), Michael Pounds (14/3) ja Jukka Matinen (13/5/2 blokkia) pitivät kotkalaisia pinnalla.

Kiivaassa tahdissa alkukauden pelannut Kataja on voittanut seitsemästä ottelustaan neljä ja lähtee nyt viikon tauolle. KTP on hakenut samat neljä voittoa kuudessa ottelussa.

Lisätietoja: Korisliiga

18.5.2024 19:06 Korisliiga

Seagulls laittoi Nokian selän seinää vasten reippaalla kotivoitolla

Miesten Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–2-tilanteessa Helsinki Seagullsin hyväksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.