Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

16.1.2024 20:52 Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

Amanze Egekeze (vas.) oli kentän kuninkaita, kun Kataja otti tärkeän voiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliigan kolmatta sijaa pitävä Kataja Basket yllätti sarjakärki Helsinki Seagullsin Joensuussa luvuin 90–79.

Voittajajoukkueen parhaat pistemiehet ottelussa olivat Amanze Egekeze ja Elijah Lufile, kumpikin 20 pisteellä. Lufile kirjautti ohessa myös 15 levypalloa ja kaksi torjuntaa.

Seagullsin luottomies kentällä oli puolestaan Rene Rougeau, jolle merkittiin 18 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– He tulivat otteluun valmiina, ja me taas emme. Egekeze ja kumppanit määräsivät tahdin heti alussa. Tässä näkee, että yksi heikko puoliaika voi maksaa joukkueelle koko pelin, Rougeau kommentoi.

Ottelutilastot

Kobrat kävi ryöstöretkellä Kauhajoella ja otti elintärkeät pisteet ylemmän jatkosarjan haaveidensa kannalta. Isäntäjoukkue taipui kahden jatkoajan taistelun jälkeen 100–103. Kumpikin joukkueista tasapainoilee parhaillaan sarjalohkojen välisellä rajaviivalla, kun runkosarjassa on enää kaksi ottelua pelaamatta.

– Aika kovia hahmoja oli kentällä tänään. Mitä heittoja ja mitä suorituksia näimmekään. En ole tällaisessa koripallotapahtumassa ollut ikinä ennen paikalla. Menimme koko pelin vain seitsemällä miehellä, enkä lähtenyt vaihtamaan kymmenen minuutin jatkoajallakaan kylmiä jalkoja kentälle. Nämä olivat ilman muuta isot pisteet, Kobrien päävalmentaja Ville Turja totesi Ruudun haastattelussa.

Kobrien paras pistemies oli Taz Sherman hurjalla 35 pisteen, yhdeksän syötön ja viiden riiston suorituksellaan.

Kauhajoen vahvinta työtä tilastojen valossa teki Samuel Givens 33 pisteellä, 11 levypallolla ja neljällä riistolla, joskin Givens myös menetti pallon kuusi kertaa. Yhtään varjoon ei jäänyt myöskään loistavasti heittänyt Topias Palmi, jolle merkittiin 29 pistettä, joita tehdessään Palmi osui peräti kahdeksan kertaa 15 yrityksellä kaaren takaa.

Ottelutilastot

Pyrinnöstä illan yllättäjä

Tampereen Pyrintö hoiteli illan pelin kotonaan kotiin yllättävällä erolla kaataessaan KTP-Basketin luvuin 92–66.

Voittajien korinteosta oli kiittäminen ensisijassa Luther Muhammadia, joka upotti 24 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. 

Pyrinnön päävalmentaja Tero Vasell kommentoi:

– KTP on erinomainen hyökkäyslevypallojoukkue, joka tulee kovaa tilanteisiin ja juoksee hyvin kenttää, joten olen erityisen onnellinen siitä, että saimme pidettyä heidät neljässä pisteessä kummassakin kategoriassa tänään. Tämä oli joukkueellemme hyvä kasvojen pesu.

KTP:n vahvimman tilastorivin jätti Ahmad Rand 16 pisteellä ja 11 levypallolla.

Ottelutilastot

Kouvot paransi asemiaan ylemmän jatkosarjan kannalta

Kouvot sai kotiottelussaan kesytettyä korkeammin sijoittuneen Korihait 87–83 ja paransi näin asemaansa ylemmän jatkosarjan tavoittelussa. Kouvot on parhaillaan sijalla kahdeksan mutta tasapisteissä kuudennen sijan kanssa.

Voiton avaimia kentälle toivat Ricardo Lindo 17 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Thomas Gipson III 21 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

– Tämä oli fyysinen ottelu ja erinomainen testi meille siinä, kuinka kovaa haluamme kilpailla playoff-paikasta. Korihait on erittäin tasapainoinen joukkue kaikkiaan, joten tämä oli hyvä ottelu meiltä, Gipson kommentoi Ruudulla.

Korihaiden korihai oli Jalen Jackson 20 pisteellä ja kuudella levypallolla.

Korihait on sarjataulukossa sijalla neljä mutta vain kaksi pistettä Kouvojen edellä.

Ottelutilastot

Vilpas ja Nokia yhä hyvissä asemissa jatkosarjojen kannalta

Salon Vilpas pitää hallussaan sarjataulukon viidettä sijaa, ja tänään kotiparketilla kaatui Bisons Loimaa. Vilpas voitti ottelun väkevin luvuin 100–73. Bisonsilla ei ole enää mahdollisuuksia ylempään jatkosarjaan.

Pyssynsä antoi puhua erityisesti Vilppaan veteraaniheittäjä Mikko Koivisto, joka osui 19 pistettä, mukaan lukien viidesti kaaren takaa yhdeksällä yrityksellä.

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen kertoi Ruudun haastattelussa:

– Tämä oli meiltä todella hyvää ja monipuolista hyökkäämistä. Puolustuskin ihan OK ensimmäisellä puoliskolla. Toteutimme parhaimmillaan hyökkäyssettejä hyvin. Viimeinen neljännes oli ehkä yksinkertaisempaa peliä, mutta maltti säilyi.

Bisonsin korkeimmat pisteet olivat Devon Goodmanin 16.

Ottelutilastot

BC Nokia on jo varmistanut paikkansa Korisliigan toisella sijalla ja näin ollen varmasti mukana ylemmässä jatkosarjassa. Tänään nokialaiset kaatoivat Lahti Basketballin luvuin 98–82.

Nokian paras pistesaldo oli Tucker Richardsonin 21. Lahden nokkamies puolestaan oli Harrison Cleary 31 pisteellä ja kuudella syötöllä.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi Ruudulla:

– Ehkei pitäisi olla näin negatiivinen voiton jälkeen, mutta tänään tulimme peliin vähän röyhkeinä ja ylimielisinä, ja silloin voi usein käydä huonosti. Meillä on vielä työtä, mutta tärkeintä juuri nyt oli toki saada voitto.

Ottelutilastot

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia