Kataja, Honka ja Pyrintö kohti välieriä

20.4.2009 Joensuun Kataja, Espoon Honka ja Tampereen Pyrintö etenivät yhden voiton päähän Korisliigan välieristä otettuaan maanantaina selvillä eroilla toiset voittonsa puolivälierissä. Runkosarjan ykkönen Joensuun Kataja haki voiton Helsingistä, missä ToPo kaatui reilusti 64-96 (32-45) -tuloksella.

ToPo aloitti pirteästi vietyään alkuminuutit 11-0, mutta Kataja kuittasi seuraavat minuutit 12-0.

Ensimmäisen neljänneksen jälkeen johto pysyi Katajalla. ToPo rimpuili vielä kolmannen jakson lopulla kuuden pisteen päässä, mutta Kataja karkasi päätösjakson alkupuolella ratkaisevasti 20 pisteen johtoon.

Kataja pohjusti voittonsa kolmoskaaren takaa, josta se tulitti 15 koria. Katajan takamiehet kunnostautuivat, kun Larry Blair heitti 22 ja Petri Virtanen 17 pistettä.

ToPosta pääsivät yli kymmenen pisteen vain James Allen 19:llä ja Jean Francois 14 pisteellä.

Honka ylivoimainen Kotkassakin

Honka kukisti viime viikolla kotonaan ensimmäisessä kohtaamisessa KTP:n 26 pisteellä. Ero ei juuri pienentynyt Kotkassa, josta Honka haki voiton 64-89 (38-48) -numeroin.

Peli pysyi tasaisena 34-34 -tilanteeseen asti, josta Honka nykäisi kymmenen pisteen taukojohdon. Peli ratkesi kolmannella jaksolla, jolloin vierasjohto kasvoi lopulliseen 25 pisteen eroon.

- Pelasimme fiksusti hyökkäyksessä. Nautin todella joukkueeni esityksestä erityisesti toisella puoliskolla, kertoi Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic.

Hyvänä kaukoheittojoukkueena aiemmin tunnettu KTP osui nyt kotikoreihinsa huonosti, kun 16:sta kolmen pisteen heitosta vain kolme tuotti korin. Honka sen sijaan upotti 13:sta kaukoheitostaan kymmenen peräti 77 prosentin tarkkuudella.

Jukka Matinen heitti kaikki viisi kolmostaan koriin ja teki yhteensä 22 pistettä. Ben Perkins merkkautti 20 pistettä. Hongalta puuttui kuumeinen Kimmo Muurinen.

KTP:n tehokkaimpia olivat Durell Vinson 22:llä ja Robert Owens 16 pisteellä.

Williams keräsi tripla-tuplan

Pyrintö otti 14. peräkkäisen voittonsa riepoteltuaan Kouvoja Tampereella lukemin 84-56 (44-30).

Pyrintö kasvatti johtoaan tasaisesti. Kouvojen voiton toiveet haihtuivat viimeistään kolmannen jakson aikana, kun Pyrintö karkasi parinkymmenen pisteen päähän.

Pyrintö oli ylivoimainen korin tuntumassa, josta se pääsi osin nopeilla hyökkäyksillään nostelemaan 34 pistettä Kouvoja enemmän.

Damon Williams rakensi kotivoittoa harvinaisella tripla-tuplalla kerättyään 18 pistettä, 16 levypalloa ja 11 koriin johtanutta syöttöä. 19 pistettä heittäneet Antti Nikkilä ja Kenneth Lowe olivat Pyrinnön parhaita pistemiehiä.

Kouvoista pääsivät yli kymmenen pisteen vain takamiehet Brian Swift 18:lla ja Roope Suonio 13 pisteellä.

Vain Korihait tasoitti voitot

Voitot tasoittuivat vain Uudenkaupungin Korihaiden ja Namika Lahden otteluparissa, kun Korihait kuittasi lahtelaisten lauantaisen kotivoiton nyt 87-77 (42-34) -voitollaan.

Namika Lahti hankkiutui alussa jo 12 pisteen johtoon, mutta toisella neljänneksellä Korihait nousi ohi eikä luopunut enää johdostaan. Namika Lahti ei päässyt viimeisen viiden minuutin aikana seitsemää pistettä lähemmäs.

Korihaiden Josh Gonner heitti kierroksen huippupisteet 31. Jussi Kumpulainen haali 17 pistettä ja 12 levypalloa.

Namikan korinteko keskittyi Ray Nixonin (27) ja Jason Conleyn (18) varaan.

Puolivälierien kolmannet ottelut pelataan keskiviikkona.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.