Kataja aloitti finaalit tyrmäämällä Bisonsin

11.5.2015 Korisliigan finaalit lähtivät käyntiin, kun Kataja Basket vei Mehtimäen Jäähallissa 1433 katsojan edessä loimaalaista Bisonsia 22 pisteen erolla. Ennen kaikkea hyökkäyspelistään tunnettu joensuulaisjoukkue kunnostautui tällä kertaa puolustuksellaan ja loppunumeroiksi kirjattiin 84-62 (34-24).

Teemu Rannikko johdatti Katajan avausvoittoon Korisliigan finaaleissa.

Rannikon lisäksi Ken Horton oli Katajalta hurjassa pelivireessä.

Greg Gibsonin luotsaama Bisons hakee revanssia keskiviikkona Turussa. Kuvat: Erkki Hautaviita, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.


Bisons aloitti avausneljänneksellä vahvasti ja nappasi neljän pisteen johdon ensimmäisen kymmenen minuutin päätteeksi. Kataja siirtyi toisella neljänneksellä piikkipaikalle Teemu Rannikon heiluttaessa tahtipuikkoa.

Kotijoukkueen puolustus oli toisella neljänneksellä avainasemassa, kun Kataja piti Bisonsin vain viidessä pisteessä kotiyleisönsä rummutuksen tahdissa.

Kymmenen pisteen puoliaikajohdossa Kataja tuli hieman rentoutuneena tauolta ja Bisons rankaisi heti. Vierasjoukkue kipusi vajaassa parissa minuutissa kahden pisteen päähän, mutta kotijoukkue ryhdistäytyi ja kasvatti johtonsa takaisin kaksinumeroiseksi.

Päätösneljänneksellä joensuulaiset kasvattivat johtonsa parhaimmillaan 30 pisteeseen ja nappasi ensimmäisen kiinnityksensä Pantteri-patsaaseen.

Rannikko oli elementissään tehden 18 pistettä ja jakaen 13 namupassia joukkuetovereilleen. “Taikurin” hoitaessa syöttöpeliä Ken Horton haki 18 pisteen lisäksi 16 levypalloa. Pistetehtailussa kunnostautuivat myös Robert Arnold (14/12), Tom Knight (14/4) ja Petri Virtanen (9/0).

Bisonsilta kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät Anthony Hilliard (17/6) ja Tuukka Kotti (10/6).
 


Salminen: ”Ei tässä vielä olla mitään voitettu”
 


Lehdistötilaisuudessa ensimmäisissä Korisliigan finaaleissa päävalmentaja oleva Pekka Salminen painotti, että kyseessä on vasta ottelusarjan avausottelu.

- Ei tässä vielä olla mitään voitettu. Nähtiin kolmannen erän alkuun, jos vähän rentouduimme liikaa niin kaveri rankaisi heti. Erittäin laadukas joukkue.

- Tässä on ensimmäinen erä takana, kaksi voittoa tarvitaan vielä. Huomenna aamulla harjoittelemme ja siitä lähdemme matkustamaan Turkuun.

Bisons-luotsi Greg Gibson ei ollut syystäkään tyytyväinen joukkueensa otteisiin, mutta nosti hattua erinomaisesti pelanneelle Katajalle.

- Onnittelut Katajalle, he olivat selvästi parempi joukkue tänään. Yksi niistä illoista jolloin Kataja oli erittäin hyvä ja me emme olleet parhaimmillamme. Pitää unohtaa lopputulos, mutta korjata virheet joita teimme tänään. Tämä on vain yksi peli ja olemme varmasti valmiina keskiviikkona.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan keskiviikkona 13.5. Turun HK Areenalla kello 18:30.

 

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia