Karjalan koripalloherruus Lappeenrantaan

24.10.2004 Koripallon Sparliigaa puhtaalla pelillä johtava Lappeenrannan NMKY voitti kamppailun Karjalan koripalloherruudesta, kun Joensuun Kataja kukistui kotiareenassaan murskalukemin 73-110 (40-53).

- Ei tämä numeroista huolimatta helppo voitto ollut. Teimme kovasti töitä, hyökkäsimme hyvin joukkueena ja onnistuimme puolustuksessakin katkaisemaan Katajan hurjasti alkaneen heittopelin, tiivisti Namika-valmentaja Mika Turunen. 

Kauden ennätyspisteet heittäneen vierasjoukkueen korinteosta vastasi kolmikko Matthew Williams 33:llä, Pasi Riihelä 25:llä ja Andre Foreman 24 pisteellä. Joukkue menetti ykköspelinrakentajansa Chanan Colemanin jo viiden peliminuutin jälkeen sairaalaan silmävamman vuoksi. 

Sarjan pistepörssiä johtanut Katajan Llewellyn Smalley piti kolmosillaan kotijoukkuetta aluksi vieraiden vauhdissa, mutta virheiden karttuminen vei miehen tehoja. Smalley oli kuitenkin 20 pisteellä Katajan tehokkain. 

Vilpas parempi peräpään pelissä 

Salon Vilpas otti sarjakauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se haki Äänekoskelta voiton Huimasta 75-81 (39-43) tuloksella. Peli kuului peräpään peleihin, sillä molemmilla joukkueilla oli aiemmista neljästä pelistään vain yksi voitto. 

Peli eteni kaksi jaksoa vierasjohdossa, kunnes Huima nykäisi kolmannen jakson ensimmäiset seitsemän minuuttia itselleen peräti 17-2 lukemin. Puolustuksensa miesvartiointiin vaihtanut Vilpas onnistui kaventamaan kotijohdon ennen viimeisen jakson alkua neljään pisteeseen ja viimeisellä kymmenminuuttisella vieraat nousivat uudelleen johtoon ja kuuden pisteen voittoon. 

Jukka Kataja oli 23 pisteellään Vilppaan ratkaisupelaaja. Tuomas Aro teki kymmenen pistettään tärkeään saumaan ja nigerialaissentteri Chukwuma Neboh vahvisti sarjan torjuntatilaston kärkipaikkaansa blokkaamalla kuusi Huiman heittoa. 

Huima upotti peräti 14 kolmen pisteen koria Vilppaan viittä vastaan, mutta hävisi vapaaheittopisteet 24-3. Huiman tehomieheksi nousi kreikkalainen Bastian Kordyaka 17 pisteellä ja 13 levypallolla. 

Kouvot palasi voittajaksi 

Kouvot onnistui katkaisemaan kolmen pelin tappioputkensa, kun se voitti Kouvolassa Uudenkaupungin Korihait 94-81 (48-38). Korihaille tappio oli puolestaan kolmas peräkkäinen. 

Käytännössä koko ajan peliä johtanut kotijoukkue onnistui sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, kun se muun muassa upotti kolmen pisteen heittonsa 52-prosenttisesti (27/14) ja vei levypallotkin 39-32.  

Jermaine Dearman heitti Kouvoille 27 pistettä ja Samu Kaaresvirta 20. Kouvojen voittoa himmensi tehokkaasti aloittaneen Jarno Nissisen jalan loukkaantuminen. 

Dondrell Whitmore teki Korihaille 19 ja Pasi Kauha 17 pistettä. 

Tarmo ei antanut Hongan yllättää 

Porvoon Tarmo piti paikkansa sarjataulukon kakkosena voitettuaan kotonaan espoolaisen Hongan selvästi 101-80 (46-39).  

Peliä alusta asti hallinneelta kotijoukkueelta löytyi täysi viisikko kaksinumeroiset pisteet tehneitä pelureita, kun takamieskaksikosta Petri Virtanen keräsi 26 ja Daryl Greene 21 pistettä. Lisäksi Mark Sweet pussitti 18, Clifton Jones 15 ja Roni Leimu 12 pinnaa. 

Myös vaisummasta vierasjoukkueesta löytyi viisi kaksinumeroiset pisteet kerännyttä, kun Kimmo Muurinen (13), Aki Ulander (12), David Bunts (11), Lynn Washington (11) ja Heikki Zitting (11) päätyivät kaikki kahden pisteen sisään.

(STT)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia