Karhu ja Kouvot vierasvoittoihin, Korihait kaatoi Pyrinnön kotonaan

29.9.2017 Korisliigan perjantai-ilta oli kolmen ottelun mittainen. Kauhajoen Karhu haki sarjapisteet Steveco Areenasta numeroin 98-93 (40-43) ja Kouvolan Kouvot suoritti saman tempun Lapuan urheilutalolla lukemin 84-76 (34-37). Pohitullissa kotijoukkue Korihait oli Pyrintöä etevämpi 92-89 (37-45).

Joonas Lehtoranta tarjoili 9 koriin johtanutta syöttöä kun Karhu haki sarjapisteet Kotkasta.

Tuomas Hirvonen ja Kouvot olivat vahvalla pelipäällä, kun perjantaina kaatui vierasparketilla Kobrat.

Mikael Herbertin edustama Korihait kuittasi sarja-avauksen pettymyksen voittamalla kauden ensimmäisessä kotipelissään Pyrinnön. Kuvat: Ville Vuorinen, Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Kauhajoen Karhu avasi liigakautensa 2017/18 komealla vierasvoitolla, kun se matkusti Kotkan Steveco Areenalle KTP:n vieraaksi. Isännät istuivat kuskin paikalla vielä tasaisen ottelun päätösjaksolla, mutta lopulta Karhu nousi rinnalle ja ohi Jussi Laakson debyyttiottelussa Karhun penkin päässä, vieden sarjapisteet mukanaan numeroin 98-93 (40-43).

Kamppailun ratkaisu nähtiin vasta sen päätösneljänneksen viimeisten kahden peliminuutin aikana. Isännät ennättivät jo viiden pisteen johtoon jakson alkupuolella, mutta Karhu pysytteli koko ajan KTP:n tuntumassa ja kun pelikellossa oli jäljellä vain kaksi minuuttia, näytti tulostaulu lukemia 90-90.

Karhun puolustus astui tämän jälkeen parrasvaloihin, eikä kotijoukkue onnistunut kasvattamaan pistesarakettaan ratkaisuhetkien aikana Karhun karatessa Fuquan Edwinin, Flenard Whitfieldin sekä Stephen Maxwellin onnistumisilla 8-0 –pisteputkeen ja saavuttamattomalle karkumatkalle. KTP onnistui vielä kuitenkin kaunistelemaan numeroita, kun Deon Edwinin kolmonen alle kymmenen sekuntia ennen päätössummeria kavensi vierasvoiton numeroihin 98-93.

- Onnistuimme avainasiassa, kun veimme levypallot ja pääsimme juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Toki voitto oli melkoista kolikonheittoa, mutta KTP:lle tuli lopussa pari heikompaa hetkeä, jotka me vältimme, totesi Karhun valmentaja Jussi Laakso.

Karhun vierasvoiton takuumiehinä toimivat tupla-tuplan rouhinut Maxwell (20/13 levypalloa) sekä peräti 9 syöttöä kirjauttanut, 28 minuuttia Karhun takakentällä uurastanut Joonas Lehtoranta. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös joukkueen pistekärki Whitfield (23/7) sekä Edwin (19/4/3 syöttöä).

Isäntien riveistä vahvinta suoritustasoa esittivät 21 pistettä nakuttanut Thomas Mandell, sekä 17 pistettä mieheen heittäneet sentteri Kenneth Simms (17/9/5 syöttöä/3 torjuntaa) ja laituri Jermont Horton (17/8/5 syöttöä).

Ottelutilastot: KTP - Karhu

Kouvot komeaan vierasvoittoon Lapualla

Kouvolan Kouvot suoritti Karhun tapaan onnistuneen ryöstöretken, kun se matkusti perjantai-iltana Lapuan urheilutalolle. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen Kouvot otti kuskin paikan toisella puoliajalla, veivaten kamppailun lopulta nimiinsä lukemin 84-76 (34-37).

Puoliajalle kolmen pisteen johtoasemasta lähtenyt Kouvot otti toisen puoliajan alussa väkevän niskalenkin ottelusta, karaten James Sinclairin ja Thomas Gipsonin johdolla vauhdikkaasti 11-2 –runiin ja venyttäen johtonsa numeroihin 48-36. Kobrat hiipi otteluun mukaan, mutta kolmannen jakson lopussa ja päätösjakson alussa Kouvot rykäisi taas 9-0 –pisteputken, venyttäen johtonsa jo 16 pisteeseen.

Tämän jälkeen vierasjohto pyöri kymmenen pisteen molemmin puolin, mutta seitsemää pistettä lähemmäs voittotaistelun näkökulmasta eivät vierailijat Kobria enää päästäneet. Loppulukemat 84-76 pääsi kaunistelemaan Kobrien Lucas Woodhouse juuri ennen päätössummerin soimista.

Sinclair toimi Kouvojen moottorina perjantaina, maalaten tilastolakanalle 22 pistettä, 11 levypalloa, 4 koriin johtanutta syöttöä sekä 2 riistoa. Tupla-tuplaan ylsivät myös väkivahva sentteri Gipson (12/13/6 syöttöä) sekä tuttu levypallorohmu Ville Kaunisto (10/10).

Kobrien riveistä vastaavaan saavutukseen ylsi sentteri Christopher Ortiz (10/10). Isäntien pisteykkösenä toimi Woodhouse (19/3) ja kaksinumeroiset pisteet nakuttivat myös vahvan pelin pelannut Terence Jennings (16/9/3 syöttöä/3 riistoa/5 torjuntaa) ja kaikki 7 vapaaheittoaan pussittanut Jussi Turja (12/4).

Ottelutilastot: Kobrat - Kouvot

Korihait voittoon kotiavauksessaan

Sarja-avauksessa pelaamisensa kanssa tuskastellut Korihait tarjosi perjantai-illan kunniaksi Pohitullin asiantuntevalle kotiyleisölle makeaa mahan täydeltä, kun se sai vieraakseen Tampereen Pyrinnön. Avauspuolikkaalla pahimmillaan 15 pisteen takamatkalla käynyt Korihait teki ryhtiliikkeen, otti vierasjohdon kiinni toisella puoliajalla ja nousi lopulta hienoon 92-89 (37-45) –kotivoittoon.

Vielä kaksi minuuttia ennen avauspuolikkaan loppumista Korihaiden tilanne näytti jo kenties huolestuttavalta kotiyleisön silmiin, Brian Asburyn nostettua Pyrinnön 15 pisteen karkumatkalle kahdella perättäisellä onnistumisellaan. Juan Pattillon ja Teemu Sulosen koreilla Korihait lopetti puoliajan kuitenkin vahvaan 7-0 –pisteputkeen ja kavensi eron kahdeksaan pisteeseen puoliajan isolle tauolle lähdettäessä.

Härkämäisen sentteri Devonne Gilesin siirrettyä vierailijat kolmannella jaksolla seitsemän pisteen johtoon, isännät iskivät. Sulosen silkkisen pehmeä hyppyheitto kylvi tuhoa ja Sean O’Brien sekä Chaz Williams säestivät, kun Korihait punnersi 16-2 –runin, kääntäen ottelun voittotaistelun päälaelleen vajaassa kolmessa minuutissa.

Päätösjaksolla joukkueet etenivät miltei kori korista –periaatteella ja Topias Palmin vapaaheitoilla Pyrintö nousi tasatilanteeseen 91-91 juuri päätösminuutin alkajaisiksi. Korihaiden terävöitynyt puolustus onnistui tämän jälkeen pitämään Pyrinnön ilman pelitilannekoria ja kun Williams sekä O’Brien ennättivät kasvattamaan kotijohdon neljään pisteeseen ennen Joonas Cavénin kahta vapaaheittoa viitisentoista sekuntia ennen päätössummeria.

Justus Kilpisen onnistuttua yhdessä vapaaheitossa tämän jälkeen, onnistui Korihait pitämään Asburyn sekä Antero Lehdon kavennusyritykset koriraudan ulkopuolella. Kilpinen sinetöi kotivoiton puolustuslevypallollaan Lehdon kavennusyrityksen jälkeen ja näin ollen Pohitullin tulostaululle jäivät loistamaan 92-89 –lukemat Korihaiden kotivoiton merkiksi.

- Alku oli tänään vaikea. Siitä huolimatta taisteluilme löytyi ja kolmen pisteen voitto tällaisessa pelissä on hieno suoritus, iloitsi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

Haiparven ykköspistemiehenä toimi 25 pistettä pussittanut O’Brien, mutta toista otteluaan Korihaiden paidassa pelannut Teemu Sulonen nousi jo ensimmäisessä virallisessa kotipelissään varmasti yleisön suosikiksi, kylväen tuhoa kolmen pisteen kaaren takaa (3p 6/8) ja säkittäen 18 pistettä. Kaksinumeroisille pisteille ylsivät myös vahvan puolituntisen pelannut Kilpinen (12/6/2 syöttöä), energisesti esiintynyt Williams (13/5/2 syöttöä) sekä tehokkaasti pelannut Pattillo (15/6/3 syöttöä).

Vierasjoukkueen terävin syömähammas oli 29 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa kahminut Asbury. Miehelle tulitukea tarjosivat 14 pistettä pussittanut Kenneth Manigault (14/7) ja 13 pistettä kirjauttanut Jua’yan Green.

Ottelutilastot: Korihait - Pyrintö

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga