Karhu ja Bisons varmistivat Vilppaan pudotuspelipaikan

6.4.2013 Salon Vilppaalla oli lauantaina välipäivä Korisliigan runkosarjassa, mutta siitä huolimatta salolaiset sieppasivat toisen perättäisen pudotuspelipaikkansa, kun Lapuan Korikobrat ja Namika Lahti hävisivät vieraspelinsä Kauhajoella ja Loimaalla. Kouvolassa Kouvot kumosi vajaamiehisen LrNMKY:n.

Henri Hirvikosken Karhu nautiskeli voiton neljännestäkin "lakeuksien kamppailusta".

Matti Nuutisen Bisons hautasi Namika Lahden pudotuspelihaaveet.

Ikitehokas Gilberto Clavell nautiskeli Kouvojen voitossa LrNMKY:sta. Kuvat: Tytti Nuoramo & Matti O. Koskinen.

Kauhajoen Karhu löylytti Pohjanmaan paikallispelissä Lapuan Korikobria helposti 101–70 (57–35). Kauhajokiset veivät näin nimiinsä kaikki neljä ”lakeuksien kamppailua”.

 

Korikobrilla ei ollut aseita Karhun ylivoimaa vastaan, vaan lapualaiset tipahtivat kyydistä täysin jo taukoon mennessä. Kun lapualaiset eivät onnistuneet aikaansaamaan ryhtiliikettä kolmannelle jaksolle lähdettäessä, Korikobrat saivat heittää hyvästit pudotuspelihaaveilleen.

 

– Pudotuspelin lähestyessä haluttiin nostaa intensiteettiä ja pitää se korkealla tasolla. Tässä onnistuttiin tänään hyvin, peli oli kovaa molemmissa päissä kenttää, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara iloitsi.

 

Karhun ykkönen oli jo taukoon mennessä 23 pistettä runnonut Haminn Quaintance (28/10/5 syöttöä/4 riistoa/2 blokkia). J’Nathan Bullock (22/5) oli myös vireessä. Kotimaisesta osastosta Matias Ojala (12/2) säkitti korkeimmat pisteet.

 

Vain kahdella amerikkalaispelaajalla liikkeellä olleista Korikobrista Samuel Haanpää (16/6) oli tuttuun tapaan tehokkain.

 

Bisonsille helppo voitto Namika Lahdesta

 

Korikobrien tavoin myös Namika Lahden vasta viikko sitten heränneet playoff-haaveet haihtuivat lauantaina, kun liigakärki Nilan Bisons tyylitteli runkosarjan viimeisessä vieraspelissään helpon 94–73 (53–30)-voiton Namika Lahdesta.

 

Pelin voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Bisons paukutti jo ensimmäisen kymmenminuuttisen päätteeksi taululle 29–15-lukemat ja kasvatti johtonsa parhaimmillaan 32 pisteeseen.

 

Martin Zeno (20/9/4 syöttöä), Matti Nuutinen (18/5/3 blokkia), Ryan McDade (15/7) ja uskomatonta kolmosputkeaan yhä jatkava Jeb Ivey (15/1/14 syöttöä) muodostivat biisonilauman kärkinelikon.

 

Lahtelaisista Korisliigan maaliskuun pelaaja Emmanuel Holloway (20/5) säkitti korkeimmat pisteet ja Valtteri Mäkäläinen (13/11/4 syöttöä) kietaisi tupla-tuplan.

 

Kun Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta enää kierros, on Salon Vilpas hakenut voiton enemmän kuin Korihait, Lapua ja Lahti.

 

Vaikka Vilpas häviäisi viimeisellä kierroksella ja Korihait, Lapua ja Lahti nousisivat salolaisten kanssa tasavoittoihin, olisivat salolaiset silti pudotuspeleissä paitsi neljällä voitollaan Korihaista, myös Lapuaa ja Lahtea vastaan pelaamiensa keskinäisten otteluiden voitoillaan ja kyseisten otteluiden edullisella korisuhteellaan.

 

Kouvot löylytti vajaamiehistä LrNMKY:a

 

Lauantaina pelattiin myös runkosarjasijoitusten kannalta merkityksetön ottelu, jossa kuudenneksi runkosarjassa päätyvä Kouvolan Kouvot otti seitsemänneksi sijoittuvasta Lappeenrannan NMKY:sta 94–72 (50–37)-kotivoiton.

 

Kouvot otti pelin komentoonsa alusta asti. Kotivoittoa avitti vierasjoukkueen vajavaisuus, kun LrNMKY:n aloitusviisikon pelaajista puuttuivat pitkäaikaispotilas Clifton Jonesin lisäksi kuumeinen Jason Conley ja jalkavaivainen Greg Logins.

 

Kouvoista Gilberto Clavell (24/9), LaMarr Greer (16/3/7 syöttöä), Chris Hester (16/2/3 syöttöä) ja Antto Nikkarinen (15/2/3 syöttöä) muodostivat neljän kovan suoran.

 

LrNMKY:sta Matt Gibson (19/6/5 syöttöä) oli tehokkain. Henri Välimaa (15/2) ja Anttoni Tapio (13/2) käyttivät peliminuuttinsa hyödykseen.


(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia