Karhu Basket tyrmäsi Kouvot vieraskentällä – Mestaruus katkolla jo sunnuntaina Kauhajoella

24.5.2019 20:49 Karhu Basket voitti Kouvolassa peräti 38 pisteellä ja johtaa näin Korisliigan finaaleja otteluvoitoin 3–1. Toinen peräkkäinen mestaruus on enää yhden voiton päässä.

Bojan Sarcevic ja Karhu Basket olivat Kouvolassa suorastaan murskaavia. Kuva: Ville Vuorinen

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket esitti neljännessä Korisliiga-finaalissa vähintäänkin vakuuttavan näytöksen, kun Kouvolan Kouvot kaatui kotonaan Lumon Areenalla tylyin koriluvuin 56–94 (26­­­­–41).

Samalla Karhu Basket siirtyi jo hyvin lähelle mestaruuden uusimista, sillä otteluvoitot ovat nyt 3–1 kauhajokelaisjoukkueelle. Karhu Basketilla on mahdollisuus nostaa Pantteripatsas ilmaan kotiyleisönsä edessä sunnuntaina.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

Tappio oli Kouvoille ensimmäinen kotiparketilla kevään pudotuspeleissä. Kouvojen on voitettava loput kolme loppuottelua, mikäli se aikoo vielä kukistaa Karhu Basketin mestaruustaistossa. Kauhajoella vierasjoukkue ei ole juhlinut voittoa 19 otteluun, joten tehtävä ei ole Kouvoille helppo.

– Tämä oli ehkä Kauhajoki-urani paras ottelu. Ainakin puolustuksellisesti teimme valtavasti oikeita asioita, miksei myös hyökkäyksellisesti, Karhu Basketissa neljättä kauttaa valmentava ja toista kauttaan päävalmentajana toimiva Jussi Laakso hymyili.

– Meillä oli paljon hampaankolossa edellisestä Kouvolan-reissusta. Halusimme lähteä otteluun rennolla, mutta kurinalaisella otteella. Onnistuimme siinä, ottelu oli meiltä kaikkinensa erinomainen.

Karhu Basketin Jussi Laakso piti näkemästään. Kuva: Ville Vuorinen

Karhu Basket meni menojaan heti alusta alkaen

Heti avausjaksolla Karhu Basket oli jatkuvasti askeleen kotijoukkuetta edellä. Kouvojen hyökkääminen oli tukkoista, eikä joukkue saanut luotua merkittäviä etuja. Kun hyvä heittopaikka lopulta siunaantui, kolisivat kouvolalaisten yritykset järjestään korirautoihin.

Karhu Basket karkasi kymmenen pisteen etumatkalle etenkin taistelija Rene Rougeaun avausjakson korien turvin. Toisella jaksolla Karhu Basket onnistui kasvattamaan eroa vielä viidellä pisteellä.

Kouvot tuskaili ensimmäisellä puoliajalla kaukoheittojensa kanssa, kun 12 kolmen pisteen yrityksestä koriin upposi ainoastaan yksi. Karhu Basket puolestaan mätti pisteitä tylyn tasaiseen tahtiin. Kaaren takaa vierasjoukkue onnistui puoliaikataukoon mennessä seitsemästi.

Karhu Basketin oranssit fanit olivat ylpeitä joukkueestaan. Kuva: Ville Vuorinen

Toisella puoliajalla Karhu Basket vain kiihdytti tahtiaan

Kolmannenkin neljänneksen Karhu Basket aloitti erittäin vahvasti. Samalla Kouvot jatkoi heikkoa heittotyöskentelyä. Nopeasti ero kasvoi vierasjoukkueen hyväksi jo miltei 30 pisteeseen.

Päätösjaksolla ei enää pelattu ottelun voitosta. Karhu Basketin iloinen heittopeli jatkui ja murskaava 38 pisteen vierasvoitto oli tosiasia.

– Sen isommin analysoimatta, niin tällaisia otteluita tulee. Ei näitä koskaan haluaisi, mutta näitä valitettavasti silloin tällöin tulee, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen puhalteli.

– Kun ei millään tule koreja, niin se lamauttaa. Koko halli huoikailee ja tuskailee jokaista ohiheittoa, niin siinä vaan joukkueen synergiat tippuvat. Niin se vaan on.

Kouvojen akilleen kantapää oli tosiaankin kaukoheitot. Vaikka kotijoukkue laittoi ilmaan 22 kolmosta, onnistumiset jäivät yhteen. Karhu Basket puolestaan latoi kolmosilla 36 pistettä.

– Keskiviikkoisesta ottelusta Kauhajoella oli jäänyt meidän pelaajiin jotain ylimääräistä latausta ja hermostuneisuutta. Ei pystytty nollaamaan sen pelin tapahtumia, Lehtonen mietti.

– Pitää vakavasti miettiä, miten nyt lähdemme sunnuntaiseen valmistautumaan. Miten tällaisen ottelun voi käsitellä joukkueen kanssa?

Kouvojen sentteri Thomas Gipson III oli joukkueensa yksinäinen onnistuja. Kuva: Ville Vuorinen

Gipson ainoa hyökkäyspään onnistuja Kouvoilta

Kouvojen ainoa valopilkku hyökkäyspäässä oli sentteri Thomas Gipson III (24/5). Kukaan muu pelaaja Kouvoista ei yltänyt kaksinumeroisille pisteille. David Gonzalvez (8/3/3s) ja Brian Asbury (8/6) tukivat Gipsonia pisteiden tehtailussa parhaiten. Muun muassa erinomaisesti pudotuspeleissä pelannut pelintekijä Tuomas Hirvonen jäi tällä kertaa pisteittä.

– Sitähän sanotaan, että hyökkäys on paras puolustus. Ei saatu onnistumisia, niin Karhu Basket pääsi vauhtiin. Olimme jotenkin huonolla jalalla liikkeellä, ei saatu mitään otetta otteluun, neljä pistettä kasannut Teemu Knihtinen harmitteli.

– Viiden prosentin kolmostarkkuudella ei näitä pelejä voiteta. No, jos joku joukkue pystyy 3–1 -asemasta vielä nousemaan, niin se on me.

Chris McKnight on ollut Karhu Basketille arvokas pelaaja molemmissa kenttäpäädyissä. Kuva: Ville Vuorinen

Sen sijaan Karhu Basketin kokoonpano kuhisi onnistujia. Vierailijoiden ykkönen oli Chris McKnight (19/3), joka paini jälleen oivallisesti Gipsonin kanssa. Cameron Jones (19/3/5s) ja Greg Mangano (17/3) heittivät tehokkaasti.

Joukkueensa yhteen liimaavan Rougeaun saldona oli huima tupla-tupla: 18 pistettä ja 18 levypalloa.

– Tiesimme maanantaista, että he tulevat otteluun kovaa ja fyysisesti kotiyleisönsä edessä. Keskityimme pelaamiseen, emmekä lähteneet mukaan mihinkään epäolennaiseen, Rougeau kiitteli.

– Meiltä löytyi lukuisia onnistujia, myös penkiltä. Puolustuksemme oli loistavaa, pysäytimme heidän avainpelaajansa miltei tyystin.

 

Sunnuntaina Pantteripatsas ilmaan Kauhajoella?

Suomen mestaruus on siis ensimmäistä kertaa katkolla sunnuntaina Kauhajoen liikuntahallilla klo 16 alkavassa viidennessä loppuottelussa. Ottelu on katsottavissa sekä Yle TV2:lta että Elisa Viihde Sportilta.

– Sunnuntaina on kuitenkin taas ihan eri peli. Meillä on ollut kauden aikana paljon erilaisia vastoinkäymisiä. Tämä on nyt niistä suurin, jännä nähdä, miten tähän reagoimme, Lehtonen kommentoi rauhalliseen tapaansa.  

Karhu Basketin käskyttäjä Jussi Laakso muistuttaa, että mestaruutta ei vielä ole todellakaan voitettu.

– Ei missään nimessä voi vielä rentoutua. Kouvot on erinomainen joukkue. Pitää muistaa, että se on sama voittaako näitä pelejä 40 pistettä vai yhdellä pisteellä. Kouvot ei onnistunut tänään kovin monessa asiassa, meillä taas onnistui monikin juttu.

– Kouvot ei tule heittämään enää 1/22 kolmosiaan. Meidän pitää olla valmiina, Laakso vaati.

Ottelutilasto

Pääseekö taitava Cameron Jones juhlimaan sunnuntaina joukkueensa kanssa Suomen mestaruutta? Kuva: Ville Vuorinen
 
19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia