Karhu Basket synkisti viimeisillä minuuteilla Seagullsin taivaan

15.2.2019 20:13 Vierasjoukkueen riveissä ei ollut Helsingissä vielä tuoreinta hankintaa, Chris McKnightia.

Seagullsilla ja Juwan Statenilla riittää maaottelutauolla mietittävää, sillä tappioputki on jo kuuden ottelun mittainen. Kuva: Ville Vuorinen

Hallitseva mestari Kauhajoen Karhu Basket esitti Helsinki Seagullsin vieraana ilmiömäisen nousun, kun vierasjoukkue hiljensi Kisahallin koriluvuin 72–74 (36–34).

Seagulls johti vielä neljä minuuttia ennen loppua yhdeksällä pisteellä, 63–54. Tuon jälkeen koko illan kaaren takaa heitoissaan epäonnistunut Karhu Basket tulitti kuusi onnistunutta kolmosta. Rene Rougeau osui noista kuudesta puolet. Koko ottelussa Karhu Basket onnistui ainoastaan yhdeksässä kolmosessaan.

Seagulls oli siis pitkään voiton syrjässä kiinni. Tuukka Kotti (17/10/3s), Juwan Staten (16/2/4s) ja Alex Ruoff (15/9/2s) pitivät kotijoukkueen etumatkalla miltei koko kamppailun. Parhammillaan helsinkiläisjoukkue johti ottelua jo 15 pisteellä.

Karhu Basketin upean vierasvoiton takasi tuttu kolmikko: Rougeau (19/8), Greg Mangano (18/12) ja Bojan Sarcevic (14/8).

Tappio oli Seagullsille jo kuudes peräkkäinen. Seagulls on Lapuan Kobrien kanssa tasapisteissä kahdeksannella sijalla kymmenen voittonsa turvin.

Seagullsin hieman epäonnisestakin kaudesta kertoo, että joukkue on hävinnyt kahdeksan ottelua alle viidellä pisteellä. Vaikka Seagullsilla on kahdeksan tappiota ennemmän kuin voittoja (10 voittoa, 18 tappiota), on joukkueen korisuhde 11 pistettä plussalla.

Ottelutilasto

Karhu Basketille uusi sisäpelaaja

Karhu Basketilla ei ollut vielä perjantaina kokoonpanossaan tuoreinta yhdysvaltalaishankintaa, Chris McKnightia. 32-vuotias ja 201-senttinen McKnight saapui Kauhajoelle Kazembe Abifin ja Taylor Johnsin loukkaannuttua kauden päättävästi.

Akronin yliopiston kasvatti McKnight on jo saapunut Suomeen. Vielä tiistaina hän pelasi ADA Blois Basketin riveissä Ranskan Pro B:ssä. Tämän kauden McKnight aloitti Israelissa Elitzur Ironi Ashkelon joukkueessa. McKnight on pelannut ammattilasurallaan myös Ruotsissa.

– Olen onnellinen ja tyytyväinen tästä mahdollisuudesta pelata Karhu Basketin joukkueessa. Uskon, että voin olla joukkueelle avuksi. Odotan innolla tulevaa ja en malta odottaa, että pääsen pelaamaan joukkueen loistavien fanien edessä, McKnight kertoi Karhu Basketin sivuilla.

– Etsittiin ison pelipaikan pelaajaa ja vaihtoehtoja löytyi perinteisemmistä korinalusjyristä liikkuviin ja kaukoheiton omaaviin pelaajiin. Halusimme valita ”parhaan pelaajan”, ei tiettyä pelaajatyyppiä. Valitsemamme Chris McKnight on kokenut, pelipaikkoja 4-5 pelaava pelaaja. Hyökkäyspäässä hän on melko monipuolinen ja omaa myös mukiinmenevän kaukoheiton. Emme ole varmasti helpoiten puolustettava joukkue, koska kaikilla isoilla pelaajillamme on kaukoheittouhka ja peliä levittämällä myös takakenttämme saa mahdollisuuksia ajaa kohti koria, KB:n päävalmentaja Jussi Laakso totesi.

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia