Karhu Basket piti kotiedustaan kiinni kynsin hampain – Finaalit jatkuvat maanantaina Kouvolassa

17.5.2019 21:07 Kouvot osoitti olevansa valmis haastamaan hallitseva Suomen mestarin, joka on voittanut kotiparketillaan jo 18 kertaa putkeen. Greg Mangano takoi Karhu Basketille 30 pistettä.

Karhu Basketin pistetehtailija Cameron Jones oli ratkaisuhetkillä elementissään. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan loppuottelut alkoivat perjantaina Kauhajoen liikuntahallin parketilla varsin odotetunlaisesti, kun Karhu Basket piti kotiedustaan kiinni kaatamalla Kouvolan Kouvot 96–86 (46–39). Karhu Basket voitti avausfinaalin 30 pistettä mättäneen Greg Manganon väkevän esityksen turvin.

Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, seuraava koitos on maanantaina Kouvolan jäähallissa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

Karhu Basket ei ole vieläkään hävinnyt yhtään ottelua kevään pudotuspeleissä. Kouvoilla välierissä tappioita tuli Salon Vilpasta vastaan kolme. Kumpikaan joukkue ei ole pudotuspeleissä vielä kotikentältään tappio niskassa poistunut.

– Ei mennyt välttämättä kaikki ihan kuin suunniteltu, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen puhalsi.

– Pitää kuitenkin ymmärtää, että aika oli hyvin rajallinen. Välierät loppuivat tiistaina Salossa. Oli pakko priorisoida joukkueelle vapaapäivä keskiviikoksi. Siihen nähden, mitä ehdimme tällä valmistautumisella läpi käydä yhdessä, niin meni ihan hyvin.

Kouvojen Thomas Gipson III aiheutti vahvuudellaan Karhu Basketille ajateltavaa jatkoon. Kuva: Ville Vuorinen

Lehtonen huokui tappiosta huolimatta rauhallisuutta. Seitsemän taiston välieräsarja opetti joukkueelle pitkäjänteisyyttä.

– Tämä on nimenomaan ottelusarja. Ensimmäisestä ottelusta kaikki aina vasta alkaa. Olemme varmasti valmiimpia taas maanantaina, Lehtonen linjasi.

Lehtosen mukaan Kouvot ei hyökkäämiseensä suuria muutoksia enää tee.

– Hyökkäämisemme toimii, se on äärimmäisen yksinkertaista. Puolustus on se, missä meidän pitää ottelusarjan aikana koko ajan kehittyä.

Kouvot on joutunut siis urakoimaan pudotuspeleissä kolme ottelua tappiotonta Karhu Basketia enemmän.

– En oikein ymmärrä, kun jotkut valittavat, ettei runkosarjalla ole merkitystä, kun me olemme kuudennelta sijalta finaaleissa. Olemme nyt joutuneet tiputtamaan runkosarjan kolmosen ja ykkösen. Karhu Basket taas on ansainnut asemansa loppuotteluissa kotietuineen ja huilineen, Lehtonen muistutti.

Kouvojen pelintekijä Tuomas Hirvonen on ollut pudotuspeleissä loistava. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvot aloitti ottelun tehokkaasti 

Avausneljännes alkoi hermostuneissa tunnelmissa, kun molemmat joukkueet kolisuttivat korirautoja vuoron perään. Karhu Basket luotti kaukoheittovoimaansa, kun taas Kouvot runnoi surutta lähelle koria.

Karhu Basket ei ensimmäisellä jaksolla löytänyt millään heittojyväänsä, sillä joukkueen kaikki yhdeksän kolmosta menivät ohi. Sen sijaan Kouvot onnistui kaaren takaa neljästi. Vierailijat pääsivätkin ensimmäiselle jaksojen väliselle tauolle kuuden pisteen johdossa.

Karhu Basketin pelaamisessa näkyi aluksi yhdeksän päivän tauko tositoimista. Toisella jaksolla hallitsevan Suomen mestarin kolmoset alkoivat löytää osoitteensa ja samalla kotijoukkue hilautui johtoasemaan. Seitsemän onnistuneen kolmen pisteen turvin Karhu Basket mätti toisella jaksolla 32 pistettä ja pääsi puoliaikatauolle seitsemän pisteen etumatkalta.

Kolmas jakso edettiin pitkään miltei kori korista. Viimeiset minuutit olivat kuitenkin Karhu Basketin, kun Greg Mangano tulitti kaksi kolmosta. Päätösneljännekselle vierasjoukkue lähti 11 pisteen takamatkalta.

Viimeisen jakson alussa Karhu Basket käväisi jo 14 pisteen johdossa. Sinnikäs Kouvot ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hilautui etenkin Jeremy Morganin tyylikkäillä suorituksilla jo kahden pisteen etäisyydelle reilu neljä minuuttia ennen loppua.

Hallitseva mestari oli kuitenkin päätössummerin lähestyessä ennakoidun vakuuttava. Kouvojen pistetehtailu tyrehtyi ja näin Karhu Basket pääsi juhlimaan loppuottelusarjan avausvoittoa.

– Pelin alku oli hivenen tahmea molemmilta joukkueilta. Toinen kymppi oli oikeastaan meille finaalien alku, Karhu Basketin käskyttäjä Jussi Laakso mietti.

Laakso tiesi, ettei Kouvot luovuta, vaikka ero kasvoi päätösjaksolla jo yli kymmeneen pisteeseen.

– Kouvot on sitkeä joukkue. He ovat täysin ansaitusti loppuotteluissa. Kouvoja lyötiin välierissä kahdesti loppuhetkien tappioilla moukarilla päähän, mutta sieltä he aina tulivat takaisin. Heidän pelityylinsä on hyvin tiedossa, mutta taisteluun pitää olla koko ajan valmis.

Mangano syttyi parhaimpaansa

Karhu Basketin tehomies oli 208-senttinen Greg Mangano (30/11/3s). Myös Rene Rougeau (17/4/4s) ja Chris McKnight onnistuivat sisäpelaajista erinomaisesti. Takakentällä Cameron Jones (18/6/11s) ja Bojan Sarcevic (6/7/8s) jakoivat yhteensä peräti 19 syöttöä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

 

Kouvoille kaikki kaikessa oli sentteri Thomas Gipson III (27/4/3s), jolle ei Karhu Basketilta löytynyt kunnon pysäyttäjää. Pelintekijä Tuomas Hirvonen (16/4/4s) jatkoi loistokasta kevättään. Brian Asbury (14/10) ja Morgan (16/5) pelasivat tasollaan. Sen sijaan tärkeä syömähammas David Gonzalvez (4/3) jäi vaille hyökkäyspään onnistumisia ensimmäisessä finaalissa. Ville Kaunisto (6/6) aloitti tällä kertaa ottelun vaihtopenkiltä.  

– Onhan finaaleissa aina mukava päästä pelaamaan. Meillä oli pitkä sarja Vilpasta vastaan alla, joten olimme ottelun alussa valmiimpia. Kaveri oli päässyt omien välieriensä jälkeen huilaamaan, ehkä se ottelun edetessä sitten näkyi, Hirvonen aprikoi.

Hirvonen on parantanut kolmostarkkuuttaan runkosarjasta pudotuspeleihin noin 20 prosentia.

– Gipson on aika järkäle. Kun hän tekee hyökkäyksissä tilaa, niin pitää käyttää paikat, jotka kaarella saa, Hirvonen summasi.

– Tässä on nyt kaksi päivää palautumista. Kotona yritetään taas voittaa.

Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso oli tyytyväinen finaalien avausosaan. Kuva: Ville Vuorinen

Laakso korosti levypallojen arvoa

Vaihtopenkiltä tarvittavaa energiaa oranssipaidoille tuova McKnight teki tukun tärkeitä koreja toisella puoliskolla.

– Ottelun alussa pitkä tauko otteluista ehkä tosiaan vähän näkyi. Ensimmäinen jakso oli meiltä tahmea. Ratkaisuissa oli pientä empimistä. Tiesimme kuitenkin koko ajan, mitä kentällä haluamme tehdä. Kun heitot alkoivat osua, saimme nopeasti juonesta taas kiinni. Luotamme omaan juttuumme, se on avainasia meidän menestykseemme.

Karhu Basketia toistaiseksi viimeistä kevättään luotsaava Laakso tietää, mitä Karhu Basketin pitää parantaa Suomen mestaruuden uusiakseen.

– Seuraavissa otteluissa Kouvojen mörssärit pitää saada pallon kanssa vähän kauemmaksi korilta, niin prosentit kyllä laskevat.

– Meillä oli tänään 27 syöttöä. Se kertoo, että pelasimme joukkueena. Sen pitää myös jatkua. Pitkässä juoksussa levypallot ovat ratkaisevassa asemassa, Laakso laski.

Loppuottelut jatkuvat maanantaina klo 18.30 Kouvolan jäähallissa, Lumon Areenalla. Finaalit palaavat Kauhajoelle vuorostaan jo keskiviikkona.

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia