Karhu Basket kaatoi Uran toistamiseen tällä viikolla – Jussi Turja heitti Kobrille voiton Kisahallissa

30.1.2019 21:07 Kouvot haki arvokkaan jatkoaikavoiton Uudestakaupungista.

Karhu Basketin luottopelaaja Greg Mangano alkaa löytää mestaruustason virettään. Kuva: Erkki Hautaviita

Hallitseva Suomen mestari Karhu Basket ei antanut sarjanousijan juhlia Kauhajoella. Kaarinan Ura Basket kaatui lopulta 93–70 (39–37).

Voitto oli Karhu Basketille jo viikon toinen Uran kustannuksella, sillä maanantaina kauhajokelaiset hakivat sarjapisteet Turusta.

– Tässä oli molemmilla aika lyhyt valmistautuminen edellisen kohtaamisen jälkeen. Pelasimme 25 minuuttia tasaisesti. Sen jälkeen hallitseva mestari löysi lääkkeet meidän kaatamiseen, uran laituri Ville Hänninen summasi.

Uran tappioputki on jo kymmenen ottelun mittainen.

– Nyt kun meillä tässä on jo pidempi tappioputki alla, niin se on vaikea pitää uskoa siihen voittoon, kun alkaa tulla sellainen huonompi jakso itselle pelin aikana ja samalla vastustaja pelaa hyvällä tasolla koko ajan. Karhu Basket sai siinä hyvän runin päälle, eikä me enää pystytty siitä nousemaan, Hänninen harmitteli.

Karhu Basket oli tosiaan vaikeuksissa Uran kanssa kolmannen jakson puoleen väliin asti. Sen jälkeen kotijoukkue vei viimeiset 15 minuuttia suvereenisti.

Karhu Basketin ykkönen oli hyvään vireeseen päässyt Greg Mangano (26/7). Myös Okko Järvi (22/3/3s) jatkoi loistavia otteitaan.

Uran tehokkain oli kolmannen ottelunsa pelannut väkivahva Jesse Perry (16/6/3s).

Karhu Basket ei ole vielä vuonna 2019 hävinnyt. Kauhajokelaisjoukkue voitti tammikuussa kaikki kuusi otteluaan.

– Painotin ennen ottelua, että tästä tulee vaikea ottelu, jos mietimme menneitä. Ottelu olikin meille hankalampi, koska vastustaja oli yksinkertaisesti nyt parempi, Karhu Basketin Jussi Laakso kehui terästäytynyttä Uraa.

– Toivotaan nyt, että saamme tuleviin otteluihin vähän vahvistuksia loukkaantuneiden osalta. Tämä viikko menee harjoittelun osalta pitkälti palautumiseen, kun on kolme peliä kuuteen päivään.

Karhu Basket saa vieraakseen lauantaina Seagullsin. Ura isännöi lauantaina Kataja Basketia.

Ottelutilasto

Kobrat voitti Kisahallissa Jussi Turjan huimalla kolmosella

Lapuan Kobrat yllätti jo toisen kerran tällä kaudella Helsinki Seagullsin Kisahallissa. Keskiviikkona Kobrille irtosi vierasvoitto lukemin 79–80 (42–40).

Ottelun ratkaisu oli kuin suoraan elokuvasta. Ensin Wayne Blackshear heitti vain neljä sekuntia ennen päätössummeria toisen vapaaheittonsa sisään ja Seagulls siirtyi kahden pisteen johtoon.

Kobrien aikalisän jälkeen pallo pelattiin suoraan Jussi Turjan käsiin kolmoskaaren taakse. Turjan hankalasta asennosta lähtenyt heitto painui vastustamattomasti levyn kautta sisään, vaikka Seagullsin Chris Ortiz ujuttautui aivan Turjan iholle. Turjan haamukorilla vierasjoukkue otti kuin varkain pisteen johtoaseman, kun pelikelloon jäi alle sekunti aikaa.

Seagullsin aikalisän jälkeen Tuukka Kotti ei onnistunut nopeassa kahden pisteen heitossaan ja Kobrat juhlisti sarjapisteiden matkaamista Etelä-Pohjanmaalle.

Voitto katkaisi samalla lapualaisjoukkueen kahdeksan ottelun mittaiseksi kasvaneen vierastappioiden putken.

Seagullsin parhaat olivat Blackshear (25/7) ja hurjan donkin viimeisellä minuutilla esittänyt takamies Juwan Staten (18/3/7s).

Turjan (13/0) lisäksi Kobrilta edukseen esiintyivät etenkin Zane Waterman (18/10), Khalil Small (17/10/2s) ja Larry Anderson (17/6/5s).

Seagullsin kausi jatkuu lauantaina Kauhajoella. Kobrat puolestaan isännöi Karhu Basketia keskiviikkona.

Jussi Turja kerrytti Kobrille 13 pistettä ilman yhtään ohiheittoa. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvot kukisti Korihait jatkoajalla

Uudenkaupungin Korihait ei onnistunut kaatamaan hieman siipirikkoista vierailijaansa, vaan Kouvolan Kouvot haki lopulta vierasvoiton jatkoajan jälkeen koriluvuin 84–87, 75–75 (36–44). Kouvot oli matkassa yhdeksällä pelaajalla. David Gonzalvez on loukkaantunut ja uunituore hankinta Thomas Gipson III ei vielä tähän otteluun mukaan ehtinyt.

Äärimmäisen tasainen ottelu jatkui jännittävänä aivan jatkoajan viime hetkille asti. Korihaiden epäonnen soturiksi joutui Marius Van Andringa, jonka käsistä lähti Korihaiden kaksi viimeistä heittoyritystä. Kumpikaan ei tällä kertaa onnistunut.

Kouvot sen sijaan onnistui omissa yrityksissään jatkoajan viimeisellä minuutilla. Lopullinen ratkaisu nähtiin, kun Bryan Colemanille tuomittiin epäurheilijamainen virhe vain viisi sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

Coleman (19/6) oli joukkueensa para pistemies. Van Andringa (17/2/3s) pelasi myös tehokkaasti. Brandon Conley kasasi puolestaan laurimarkkasmaisen tupla-tuplan: 16 pistettä ja 17 levypalloa.

Kouvoille voitto oli kauden 11. ja neljäs vieraskentällä. Kouvoilta onnistuivat muun muassa Brian Asbury (19/2/2s), Ville Kaunisto (11/11/3s) ja Jeremy Morgan (14/4). Severi Kaukiainen (14/4) toi puolestaan penkiltä tarvittavia pisteitä.

Korihaiden kotiottelut jatkuvat lauantaina Salon Vilppaan saapuessa Uuteenkaupunkiin. Kouvot saa vieraakseen Tampereen Pyrinnön jo perjantaina.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.