Karhu ärjyi Pyrinnön kumoon

6.10.2014 Kauhajoen Karhu otti maanantaina Korisliiga-kauden ensimmäisessä kotipelissään makean voiton mestaruutta puolustavasta Tampereen Pyrinnöstä luvuin 96-75 (41-46). Maanantain toisessa ottelussa Bisons piti Tapiolan Hongan kurissa Loimaalla lukemin 80-69 (42-36).

Bojan Sarcevicin plusmiinus-lukema kohosi huimaan 34 pluspisteeseen, kun Karhu selätti mestari-Pyrinnön.

Susijengi-laituri Matti Nuutinen kuului Bisonsin laajaan onnistujakaartiin Hongan kaatuessa Loimaalla. Kuvat: Kai Kilappa.

Pyrintö johti toisella jaksolla jo 13 pisteellä, mutta Karhu nousi peliin 15-0 -kirillä. Toisen nykäisyn Karhu teki kolmannella jaksolla vietyään viisiminuuttisen 20-4. Viimeisen jakson 30-15 -tulos kasvatti kotivoiton 21 pisteeseen.

- Alkua vaivasi ensimmäisen kotipelin jännitys. Puoliajalla kävimme läpi sovittuja asioita ja puolustus alkoi toimia. Samalla myös hyökkäys alkoi sujua, kertasi ratkaisuja Karhun valmentaja Sami Toiviainen.

Voittajien koko aloitusviisikko heitti kaksinumeroiset pisteet. Gregory Mangano teki 19 pistettä ja Antti Kanervo 17.

Pyrinnön tehotrion muodostivat Damon Williams (23), Antero Lehto (18) ja Asenso Ampim (17).

- Hieno peli. Tietysti olen pettynyt, että tuli tappio, mutta kun vastustaja on parempi, niin tappio ei harmita niin paljoa, kommentoi Pyrintö-luotsi Pieti Poikola.

Pyrinnön tuoreimmalta yhdysvaltalaispelaajalta Kevin Parromilta puuttui vielä pelilupa.

Biisonit eivät antaneet Hongan yllättää

Tapiolan Honka on kohdannut kolmessa ensimmäisessä pelissään viime kauden mitalikolmikon, joita se ei ole pystynyt yllättämään. Maanantaina Loimaan Bisons päihitti kotipelissään Hongan 80-69 (42-36).

Bisonsin johto pysytteli lähes läpi pelin kymmenen pisteen vaiheilla.

Ilman Tuukka Kottia pelanneen Bisonsin seitsemästä pistemiehestä kuusi ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin. Tehokkaimmaksi nousi Ian Hummer 18 pisteellä. Matti Nuutinen, Roope Ahonen ja Eero Aaltonen heittivät 12 pistettä mieheen.

- Näimme hetkiä, kun olimme hyviä hyökkäyksessä ja huonoja puolustuksessa. Hetken päästä tilanne oli päinvastoin. Pelaamistamme vaivaa epäjohdonmukaisuus, ruoti Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson omiensa pelaamista voitosta huolimatta.

Emmanuel Ubila heitti Hongalle 25 pistettä, Villematti Kopio 19 ja Ike Udanoh keräsi 15 pistettä sekä 20 levypalloa.

(STT – Basket.fi)

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.