Huima ja Catz voiton päässä Naisten Korisliigan finaaleista

6.4.2015 Naisten Korisliigan välierät ovat katkolla torstaina, kun Äänekosken Huima ja Lappeenrannan Catz ottivat maanantaina toiset kiinnitykset finaalipaikkoihin. Molemmat joukkueet voittivat vierasottelunsa tyylillä, Huiman hakiessa 86-61 (44-29) vierasvoiton ToPosta, ja Catzin voittaessa Peli-Karhut lukemin 80-60 (41-31).

Huiman Michaela Houser oli joukkueensa pistekärki, ja jatkuva vaiva ToPon puolustukselle Huiman hakiessa välieräsarjan toisen voiton Helsingistä.

Loistavan ottelun maanantaina pelannut Elena Reshetko ja Catz ovat voiton päässä finaaleista. Kuvat: Tytti Nuoramo

Äänekosken Huiman vakuuttavat peliesitykset kevään mittaan eivät tunnu laantuvan, ja tämän sai ToPo kokea kotihallissaan välieräsarjan toisessa ottelussa. Tasaisen alun jälkeen Huima puolusti helsinkiläisten hyökkäyksen pois normaalista rytmistään, eikä voittajasta ollut enää puoliajan jälkeen epäselvyyttä. Kaikki neljä jaksoa nimiinsä vienyt Huima oli lopulta selkeästi parempi, hankkiessaan toisen kiinnityksen finaalipaikkaan komean 86-61 (44-29) -voiton turvin.

- Pelattiin hyvää joukkuepeliä ja puolustus oli alun jälkeen hyvää. Olemme saaneet myös menetykset kuriin, nyt niitä tuli vain 11. Kaikki kotimaiset onnistuivat myös hyvin, iloitsi Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi.

Kotijoukkueen riveissä ei oltu luonnollisesti ihan yhtä tyytyväisiä ottelun antiin.

- Kauden huonoin peli meiltä. Huima puolusti loistavasti, mutta 94 heitolla pitäisi saada muutama piste enemmän. Levypalloissa olimme hyviä, mutta korin alta emme saaneet sisään. Torstaina lähdemme paremmalla mielellä matkaan, summasi ToPo-luotsi Kari-Pekka Klinga.

Vierailijoiden voiton takuunaisina toimi totutun vahvasti suorittanut kaksikko, kun sarjan kovimpiin jenkkeihin lukeutuvat Michaela Houser (25 pistettä/5 levypalloa/4 syöttöä) ja Chandra Harris (21/9) tekivät illasta todella pitkän ToPon pelaajille. Kaksikon takana parhaiten suoriutui äärimmäisen vakuuttavasti 31 minuuttia kentällä esiintynyt Camilla Grönberg (16/3).

ToPon puolelta Niina Laaksonen teki 11 pistettä ja kahmi 17 levypalloa. Tämä tiesi samalla sitä, että hän ylitti viidentenä pelaajana kautta aikojen naisten Korisliigan pudotuspeleissä 500 levyrin rajan, tarkka luku on nyt 501. Harvinaista ottelussa oli myös ToPon koko levypallomäärä 67, mistä hyökkäyslevypalloja peräti 32, mihin selitys löytyy joukkueen heikosta heittopelistä (kakkoset 28,2 % ja kolmoset 17,4 %). Tehokkaimmat korisukan heiluttajat kotijoukkueen kokoonpanosta olivat Heta Korpivaara (20/8), sekä Venlakaisa Pursiainen (14/6).

Ottelutilastot: ToPo-Huima

Catz voiton päähän finaalipaikasta

Lappeenrannan Catz jatkaa voittokulkuaan Korisliigan pudotuspeleissä, kun se päihitti välieräsarjan toisessa ottelussa Peli-Karhut lukemin 80-60 (41-31), ja on näin ollen voiton päässä yhdeksännestä perättäisestä finaaliesiintymisestä.

Kaikki neljä jaksoa nimiinsä vienyt Catz teki voittoon oikeutetut ”nykäisyt” ensin avausjaksolla jonka se voitti 24-15, ja ison tauon jälkeen, kun se vei ottelun kolmannen jakson lukemin 25-16. Voiton avaimiksi voidaan Catzin puolelta laskea PeKan onnistuneiden kolmosten lukumäärän pitäminen nollassa, sekä kotkalaisille aiheutetut 23 menetystä. Kevään tiukimpien pelien koittaessa myös Catzin puolustus on osoittanut sen, miksi joukkue on tänäkin vuonna suurin suosikki mestariksi.

Vierailijoiden tehokkaimmat pelaajat maanantaina olivat jälleen kerran äärimmäisen monipuolisesti onnistuneet Alexandria Anderson (20/8/6/3 riistoa/2 torjuntaa) ja Elena Reshetko (15/15/2). Jenkkikolmikon onnistuneen iltapuhteen täydensivät Chandrea Jones (14/5/4) ja Chelsea Douglas (19/4 syöttöä).

Ilman Reetta Piiparia pelanneen PeKan Breanna Brock (24/20) oli jälleen kerran korinalustan kuningatar, mutta Jasmine Gillin (14/5/3/2 riistoa) hyvää esitystä lukuunottamatta eivät kotkalaiset saaneet riittävän leveältä rintamalta onnistumisia taistellakseen tosissaan voitosta.

Ottelutilastot: PeKa-Catz

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.