Huffin Ludwigsburg voittoon Koiviston Skylinersistä, Tuomisen Bears ilmiömäisellä pelipäällä

31.12.2014 Shawn Huff pelasi 26 minuuttia, kun MHP Riesen Ludwigsburg haki toisen perättäisen voittonsa Saksan Bundesliigassa kukistamalla Mikko Koiviston ja Gordon Herbertin Frankfurt Skylinersin 88–75 (46–27). Tanskassa Ville Tuomisen komentama Bakken Bears lähti murskavoitolla uuteen vuoteen pidettyään ottelun avausneljänneksellä Aalborgin ilman pelitilannekoria.

Shawn Huffin Ludwigsburg nousi pari pykälää Bundesliigassa.

Ville Tuomisen Bakken Bears pisti tuulemaan Aalborgia vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen & Johan Paulin.

Kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, syötön ja riiston viimeistelleen Huffin Ludwigsburg oli ratkaista voiton Frankfurtista jo taukoon mennessä, jolloin kotijohto oli venynyt 19 pisteeseen.

Justin Cobbsin (27p) johtama Skyliners palasi peliin mukaan kolmannella jaksolla, mutta David Kennedyn (24/8/4 syöttöä) Ludwigsburg piti johtonsa sinnikkäästi loppuun asti. Edelleen keskivartalovammaansa paranteleva Mikko Koivisto ei pelannut.

Ludwigsburgille voitto oli toinen perättäinen kuuden pelin tappioputken jälkeen. Joukkue nousi Bundesliigan jaetulle 12. sijalle Trierin, Braunschweigin ja Hagenin kanssa. Koiviston ja Herbertin edustama Skyliners jakaa Bundesliigan 9. sijan Göttingenin ja Bayreuthin kanssa yhdellä voitolla enemmän.

Tuomisen Bears murjoi Aalborgia, Haanpää heittovireessä Ruotsissa

Ville Tuomisen luotsaama Bakken Bears piti Tanskan liigan vuoden viimeisellä kierroksella Aalborg Vikingsin koko avausneljänneksen ilman pelitilannekoria ja juoksi hurjaan 41-2-johtoon, joka petasi joukkueen 112–51 (67–25)-murskavoittoa.

Thomas Laerke ja Kaido Saks upottivat 17 pistettä mieheen Bearsille, joka on voittanut Tanskan liigassa pelaamastaan kolmestatoista ottelusta yhtä vaille jokaisen.

Ruotsissa Samuel Haanpää takoi Boråsille 16 pistettä ja oli joukkueensa tehokkain pistemies James Millerin (22/3/5 syöttöä) ja Christian Maråkerin (21/14) jälkeen, kun Borås kukisti Södertäljen 98–91 (39–48). Borås käänsi ottelun kulun kolmannella neljänneksellä, jonka se vei 32–14.

Ray Ailuksen ja Janne Koskimiehen komentama Solna Vikings hävisi vuoden viimeisen ottelunsa Örebrolle jatkoajalla vieraissa 94–90 (30–39, 67–67, 74–74). Voittajien takuumies oli Suomessakin pelannut Clifford Colimon (32/7/4 syöttöä).

Borås jatkaa Ruotsin Basketliganin jaetulla 3. sijalla yhdellätoista voitollaan. Seitsemän voiton Solna jatkaa seitsemännellä sijalla.

Ottelutilatot: Borås - Södertälje
Ottelutilastot: Örebro – Solna
Ottelutilastot: Bakken – Aalborg
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia