Hornets-tähti Gerald Henderson liikutti nuoria NBA-leirillä

6.6.2015 Charlotte Hornetsin lennokas takamies Gerald Henderson jr., hänen kolme NBA-mestaruutta kahminut isänsä Gerald Henderson sr. sekä Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä liikuttavat viikonloppuna nuoria Malmin palloiluhallin NBA Youth Campilla.

Charlotte Hornetsin liukas Gerald Henderson ohjeisti nuoria NBA Youth Campilla Malmilla.

Leirin teemaksi oli valikoitunut "hymyile ja hikoile".

Koripalloilijanalkuja saapui Malmille Jääli-Helsinki-akselilla.

Hendersonin kanssa nuoria ohjeisti Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä.

Malmin palloiluhallilla treenasi jopa 130 junioria. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Suomen Koripalloliiton ja NBA:n yhteistyönä 5.-7.6. järjestämä ja Helsingin NMKY:n isännöimä NBA Youth Camp keräsi Malmille kaikkiaan 130 energistä ja innostunutta nuorta 27 kaupungista ympäri Suomea. Etäisin leirivieras oli saapunut Helsinkiin Oulun kupeesta, Jäälistä asti.

Päättyneellä kaudella Charlotte Hornetsille 12,1 pistettä, 3,4 levypalloa ja 2,6 syöttöä ottelua kohden viimeistellyt Henderson jr. liikkui harjoittelualueella aktiivisesti.

– Olen innoissani mahdollisuudesta päästä Suomeen asti puhumaan ja opettamaan nuoria koripallon saloista, Henderson hehkui.

– NBA Youth Camp –leirit ovat uskomaton tilaisuus lapsille oppia uutta aina lajiharjoittelusta joukkuepelaamiseen ja toisten huomioimiseen.

Henderson koki leirin olevan myös itsellensä hyödyllinen.

– Tällaisilla leireillä voin itse oppia asioita esiintymisestä sekä valmentamisesta. Kenties minulle avautuu joskus pelaajaurani jälkeen mahdollisuus hyödyntää näitä oppeja

”Hymyile ja hikoile”

Leirin teemaksi oli valittu ”hymyile ja hikoile”. Joukkuehenkeä ja yhdessä harrastamista painotettiin vahvasti nuorille, jotka vastasivat kutsuun leiripäivien mittaan mm. nostamalla pelikavereita maasta ja tsemppaamalla toisiaan.

Leirillä pyrittiin lisäksi painottamaan harjoittelun monipuolisuutta pelipaikasta riippumatta. Vanhempia sekä valmentajia kannustettiin osallistumaan entistä enemmän nuorten harrastuksen tukemiseen ja läsnäoloon harjoittelussa.

Tapahtuma poiki paljon innostuneita reaktioita sekä kunniavieraita että leirille osallistuneilta 8-13-vuotiailta nuorilta.

– Huikea tapahtuma. Tällaisia tapahtumia tulisi olla enemmän Suomessa, hymyili Helsingin NMKY:n 2004 syntyneiden tyttöjen joukkueessa pelaava Sara Blomqvist.

– Leirin parhaita puolia ovat olleet hyvät ja ammattitaitoiset valmentajat sekä mahdollisuus pelata ja oppia muilta nuorilta, jotka pelaavat eri joukkueissa.

Vuosina 1979–92 yhteensä 871 NBA-ottelua pelannut ja jopa kolmesti NBA:n mestaruuden voittanut Gerald Henderson sr. kertoi vaikuttuneensa suomalaisten juniorien osaamistaidosta ja innosta.

– Nuorten pitää päästä harjoittelemaan ja oppimaan tarpeeksi aikain, jotta he voisivat kehittyä mahdollisimman paljon lajissa. Koripalloleirit toimivat hyvinä puitteina kehitykselle ja yhdessä oppimiselle.

Möttölä: ”Ainutlaatuisen hieno leiri”

Suomalaisen elävän koripallolegendan Hanno Möttölän mukaan tapahtuma on ainutlaatuisen hieno asia suomalaiskoripallokulttuurille.

– NBA Youth Campin tyyppisten tapahtumien avulla avataan nuoremmille parempia mahdollisuuksia edetä lajissa ja saada uutta energiaa harrastamiseen, Möttölä arvioi.

– Nuoruusvuosiltani muistan vastaavanlaisena kokemuksena, kuinka Sakari Pehkonen saapui kerran korisleirille vieraaksi.

Möttölä näkee, että Susijengin menestyksen myötä Suomen nuoria pelaajia tarkkaillaan maailmalla yhä aktiivisemmin.

– FIBA:n ja Yhdysvaltojen suunnilta ollaan kiinnostuneita Suomen nuorista pelaajista ja kysellään minkälainen muutos suomalaisessa koripallokulttuurissa on tapahtunut, Möttölä pohti, mutta muistutti, että urakka on vielä kesken.

– Suomen menestyksen eteen on tehtävä jatkossakin paljon töitä ruohonjuuritasolta aina Susijengiin saakka.

Kolmipäiväinen leiri sisälsi harjoitteita aina lämmittelyistä lajiharjoitteluun ja yhdessä pelaamiseen.

Leirille osallistui 130 nuorta tyttöä ja poikaa, joista 20 pääsi leirille Helsingin NMKY:n Hanno Möttölä -rahaston stipendin avulla. NBA Youth Camp oli ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Koripallosäätiö on tukenut NBA Youth Campia. Lahjoituksen pääosa muodostuu pari kuukautta sitten kuolleen Seppo Sonkerin muiston kunnioittamiseksi lasten koripalloharrastuksen tukemiseen kertyneistä varoista.

Asiat

 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Näytä lisää vastaavia