Honka vierasvoittoon ToPosta hegemoniaottelussa

10.11.2012 Naisten SM-sarjakauden 2012/13 ensimmäinen Helsinki-Espoo-kamppailu päättyi lauantai-iltana Tapiolan Hongan selvään voittoon. Melissa Jelteman ja Jordan Murphreen tahdittama Honka ryöpytti ToPoa Töölön Kisahallissa 69–85 (32–40). Samalla kierroksella Catz kasvatti perättäisvoittojensa määrän yhdeksään, PeKa ryöpytti HyPoa ja Huima nujersi täpärästi yhä voitottoman BC Nokian.

Melissa Jeltema oli kauden ensimmäisen Helsinki-Espoo-kamppailun päällikkö.

Jasmin Holliday vei Huiman karkuun BC Nokialta.

Jelena Reshetkon Catz haki yhdeksännen perättäisen voittonsa.

Hyvinkäällä nähtiin Reetta Piipari show. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

ToPon ja Hongan välinen pääkaupunkiseudun klassikko-ottelu sujui aivan alusta asti espoolaiskomennossa, kun amerikkalainen tehokaksikko Melissa Jeltema-Jordan Murphree pisti tuulemaan.

Yli kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta selvinnyt ToPo sinnitteli kuuden pisteen päässä Hongasta vielä kolme minuuttia ennen loppua, mutta lähemmäs ei helsinkiläisillä ollut asiaa. Murphreen kuusi perättäistä vapaaheittoa johtivat Hongan jälleen tavoittamattomiin. Lopulta ottelu päättyi espoolaisten 69–85 (32–40)-voittoon.

Kentän tehopelaajat olivat Hongan Melissa Jeltema (29/10) ja Jordan Murphree (20/7/3 syöttöä/4 riistoa/2 blokkia). Hienon ottelun pelasivat myös vasta 16-vuotias Tuuli Menna (17/4) sekä Vilja Kesänen (11/4/3 riistoa).

ToPon parhaat olivat Niina Laaksonen (21/12) ja Kaisa Valtakari (15/6).

Huima lisäsi BC Nokian tuskaa

Sarjanousija BC Nokian tappiollisten otteluiden sarja kasvaa kasvamistaan.

Lauantaina BC Nokialla oli tuhannen taalan paikka katkaista pitkä kierteensä, kun hyvää puolustuspeliä esittänyt vierasjoukkue johti Äänekoskella Amani Franklinin onnistuneen vapaaheiton myötä 59-60, kun neljättä jaksoa oli jäljellä enää 15 sekuntia.

Toisessa päässä Huiman Jasmin Holliday tahditti kuitenkin tiensä vapaaheittoviivalle ja johti Huiman vastaavasti pisteen johtoon. Nokian Jelena Kilpeläisen viime sekunnin kolmosyritys osui rautoihin, ja Huima haki ottelusta 61–60 (33–26)-voiton.

Huiman amerikkalaiskolmikko Jasmin Holliday (19/8/2 blokkia)-Kenya Robinson (17/15/5 syöttöä)-Swayze Black (10/11) pelasti äänekoskelaiset kuilun partaalta. Yhdennentoista perättäisten tappionsa kärsineen BC Nokian tehokkaimmat olivat Katri Menna (15/1/3 riistoa) ja Jelena Kilpeläinen (12/3/4 riistoa).

Catzin voittosarja yhdeksän ottelun mittainen

Sarjataulukon toisessa päässä Lappeenrannan Catzia ei – edelleenkään – pysäytä mikään.

Lauantaina Catz sai vastaansa HoNsUn, joka pystyi horjuttamaan kotijoukkueen hyökkäyspeliä ehkä paremmin kuin yksikään joukkue kaudella tähän asti. Toisessa kenttäpäädyssä HoNsU jäi kuitenkin täysin aseettomaksi Catzin joukkuepuolustuksen kynsissä. Lappeenrantalaiset voittivat ottelun 66–48 (41–23).

Catzilta Alexandria Anderson (18/18), Chandrea Jones (15/13/4 syöttöä/4 riistoa/3 blokkia) ja Jelena Reshetko (14/11/3 blokkia) kunnostautuivat taas molemmissa päissä kenttää.

HoNsUn tehot lepäsivät Nia Jacksonin (15/2/3 syöttöä/3 riistoa), Brandi Davisin (12/8/3 riistoa) ja Minna Stenin (12/8/3 blokkia) harteilla.

Piipari johti Peli-Karhujen showta Hyvinkäällä

Hyvinkäällä HyPo ja PeKa mittelivät sarjapisteistä tasaväkisesti yhden jakson verran. Toisella jaksolla rutinoituneen kotkalaisjoukkueen vauhtipeli alkoi kuitenkin jyllätä, ja vierasjohto kasvoi tauoksi 29 pisteeseen. Ottelu päättyi Peli-Karhujen 63–106 (30–59)-murskavoittoon.

Kentän maestrona viiletti Peli-Karhujen pelinrakentaja Reetta Piipari (24/2/8 syöttöä), joka oli hyvinkääläisille täysin pitelemätön. Piiparin passeista pääsivät nauttimaan eritoten Miriam McKenzie (19/14/5 syöttöä), Korinne Campbell (18/13) sekä Nikki Byrd (14/9/5 riistoa).

Aino Tuomi (15/4) oli HyPosta parhaassa tikissä.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.