Honka Korisliigan ainoa tappioton joukkue

17.10.2007 Espoon Honka jatkaa Korisliigassa ainoana joukkueena ilman tappiota. Honka haki keskiviikkokierroksella Karkkilasta niukan vierasvoiton 85-87 (44-45), kun toinen tappioitta ollut joukkue ToPo hävisi Helsingissä Kouvoille tuloksella 61-77 (32-34).

Helposti ei Hongankaan voitto irronnut Karkkilassa, jossa kotijoukkue repäisi kolmannella jaksolla parhaimmillaan kymmenen pisteen johdon. Pelin johto vaihtui 19 kertaa ja viimeisen minuutin aikanakin neljä kertaa, kun kumpikin nousi kahdesti edelle. Voittopisteet nosti Hongalle viime sekunneilla Monte Cummings.

- Ei mikään kovin erikoinen esitys meiltä, mutta hyvä, että pystyimme kääntämään näin tiukan ottelun eduksemme. Saimme lopussa aikaan pari hyvää kuviota ja se riitti tällä kertaa, huokaisi Hongan maajoukkuelaituri Kimmo Muurinen helpotuksesta.

Hongan teho keskittyi aloitusviisikkoon, jossa Jukka Matinen heitti 27 pistettä ja Cummings 18.

Jerome Rogers teki Team Componentalle 28, Nick Wallery 19 ja Jarno Nissinen 18 pistettä.

Molemmat joukkueet pelasivat kahdella ulkomaalaisella, kun Componenta ei jatkanut koeajalla olleen Richard Jeterin sopimusta eikä korvaajaa ole vielä löytynyt.

Helsingissä Kouvot ratkaisi pelin neljännen jakson alussa karkaamalla 20 pisteen johtoon.

Kouvot heitti huonosti kaukaa, mutta puolusti hyvin ja oli korin alla vahvempi sekä pisteiden nostossa että levypalloissa.

Kouvojen isoista miehistä Corey Smith riehui korin tuntumassa 21:n ja Peter Cipriano 14 pisteen edestä. ToPosta Jerald Fields merkkautti korinaluspainissa 17 pistettä.

Korihait heitti Pyrinnön nurin

Uudenkaupungin Korihait käänsi tasaisen kotipelinsä Tampereen Pyrintöä vastaan voitokseen 98-84 (46-49) -tuloksella. Kotijohto kasvoi toiselle kymmenelle vasta viimeisellä neljänneksellä pelissä, jonka kaukoheittokisankin Korihait voitti upotettuaan 14 kolmen pisteen koria Pyrinnön 12 vastaan.

Korihaiden heittovoimasta vastasivat Glenn Stokes 34:llä ja Kyle Shiloh 26 pisteellä. Joukkueen uusi yhdysvaltalaistulokas Mike Oppland keräsi vartissa kolme pistettä ja viisi virhettä.

Damon Williams heitti Pyrinnölle 21 ja Damion Dantzler 17 pistettä.

Kaksi edellispeliään hävinnyt Lappeenrannan NMKY palasi voittajaksi kukistamalla kotipelissään Porvoon Tarmon 93-74 (43-29).

LrNMKY hallitsi peliä enemmän vastustajan sähläilyjen kuin omien taitojensa ansiosta. Namika osui kotikoreihinsa keskinkertaisesti, mutta Tarmon 25 pallonmenetystä pitivät isännät niskan päällä.

Petri Virtanen haki kaukoheittoaan, mutta nousi silti 21 pisteellään voittajien tehomieheksi. Adrian Henning heitti 16 pistettä ja Tuukka Kulha kymmenessä minuutissa ennätyksekseen 15 pinnaa.

Ottelun korikunkuksi nousi 25 pisteellään Tarmon Esa Mäki-Tulokas.

Kauhajoki ainoana ilman voittoa

Nousija Kauhajoen Karhu jäi sarjan ainoaksi ilman voittoa olevaksi joukkueeksi, kun Joensuun Kataja avasi nimenomaan Kauhajoen kustannuksella oman voittosaldonsa 65-87 (42-44) -vierasvoitolla.

Kauhajoki hallitsi peliä lähes puoliväliin asti ja johti parhaimmillaan kymmenellä pisteellä. Kataja karkasi kolmannella jaksolla Sami Lehtorannan ja Cedric Jacksonin voimin. Lehtoranta heitti 25 ja potku-uhan alla pelannut Jackson 21 pistettä. Louis Hinnant säesti 20 pisteellä.

Karhusta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Cedric McGowan 18:lla ja Daryl Hudson 13 pisteellä. Joukkueen uusi pelinrakentaja Tony Mitchell aloitti kahdeksan pisteen ja kuuden pallonmenetyksen veroisesti.

(STT – Koris.net)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.