Honka, Catz ja EBT voittoihin lauantaina naisten Korisliigassa

25.11.2017 Tapiolan Honka kaatoi lauantaina kotihallissaan paikallisvastus HBA:n lukemin 96–74. Lappeenrannan Catz päihitti Vimpelin Vedon kotiottelussa lukemin 73–59 ja Espoo Basket Team osoitti vaarallisuutensa hakemalla vierasvoiton Kotkan Peli-Karhujen vieraana lukemin 75–69.

Heta Korpivaaran paluu Hongan riveihin on alkanut erinomaisilla otteilla.

Elena Reshetko ja Catz ovat urakoineet voittoja rutiinilla naisten Korisliigassa.

Lotta Aaltosen pelivire oli korkealla kun EBT kaatoi sarjakärki Peli-Karhut lauantaina. Kuvat: Ville Vuorinen

Lauantain ensimmäisessä ottelussa naisten Korisliigan kärkikastiin kuuluva Tapiolan Honka myllytti suurinumeroisen 96–74 (55–44) -voiton Helsinki Basketball Academystä. Voitto oli espoolaisille toinen perättäinen. Pirteästi alkukauden pelannut Honka on kaatunut toistaiseksi ainoastaan Lappeenrannan Catzille alkukuun ottelussa.

Honka tuli lauantain otteluun terävästi. Molemmat joukkueet pitivät pelitemmon korkealla alusta alkaen nakuttaen heittoja sisään korkealla prosentilla. Tauon jälkeen vieraat saivat pirteän vaiheen aikaiseksi, mutta päätösjaksolla kotijoukkueen puolustus ei päästänyt HBA:ta enää takaa-ajoon.

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kuvaili HBA:n tarjoamaa vastusta odotetun kovaksi.
– HBA puolusti tänään odotetun aggressiivisesti ja heitti erinomaisesti, aiheuttaen meille haasteita 30 minuuttia ottelusta.
HBA:n Pekka Salminen kuvaili ottelun tarjonneen arvokasta kokemusta.
– Ollaan kiitollisia että meidän nuoret pääsevät pelaamaan niin älykkäitä pelaajia vastaan kuin mitä esimerkiksi Hongan Heta Korpivaara ja amerikkalaiset ovat. Pelasimme 15–20 minuuttia hyvin, mutta eihän se toki riitä. Arvokasta kokemusta jälleen.

Hongan tehokkain pelaaja ottelussa oli Heta Korpivaara 31 pisteellä, 6 levypallolla, 4 syötöllä ja 2 riistolla. Myös Kiana Johnson (23/10/9), Wilesia Hardy (19/11/5) ja Roosa Lehtoranta (18/7/2) pelasivat korkealla tasolla. HBA:n riveistä Sara Bejedi (27/4/3) pelasi erinomaiset minuutit Lotta-Maj Lahtisen (13/6/5) ja Saga Ukkosen (12/3/2) säestäessä.

Ottelutilastot: Honka–HBA

Catz väkevään kotivoittoon

Lappeenrannassa kotijoukkue Catz selvityi voittajaksi Vimpelin Vedosta tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 73–59 (33–23). Lauantain voitto oli lappeenrantalaisille kolmas perättäinen.

Ottelu alkoi rauhallisesti molemmissa päissä. ViVe sai toteutettua alkuminuuteilla hyvää puolustusta ja pääsi toteuttamaan hyökkäystään kotijoukkuetta paremmin. Toisella jaksolla osat kääntyivät lähes päälaelleen kun Catz alkoi saamaan ottelun juonesta paremmin kiinni. Ottelun toinen puolikas mentiin tasaisemmissa merkeissä, mutta loppua kohden Catzin hankkima johto alkoi olla ylivoimaista kuroa.

Lappeenrantalaisten avausviisikon pelaajat onnistuivat lauantaina laajasti. Elena Reshetko (15/7/3), Natalie Day (16/13/4), Veera Pirttinen (14/5/3) ja Valencia McFarland (12/5/11) olivat hyvässä iskussa. Vimpeliläisten riveistä Sydney Coffey (19/7/3), Pachiyaanna Roberts (10/9/4) ja Avyanna Young (10/9/2) ja Tuulia Timo (10/2/1) pelasivat korkealla tasolla.

Ottelutilastot: Catz–ViVe

Espoo Basket Team taisteluvoittoon Peli-Karhuista

Espoo Basket Team haki sarjapisteet lauantaina sarjan kärkeen kuuluvalta Kotkan Peli-Karhuilta lukemin 75–69 (44–33). EBT:n pirteä taistelu etenkin ottelun toisella neljänneksellä auttoi kantamaan joukkueen kauden neljänteen voittoon. Voitto oli EBT:lle toinen perättäinen.

Lauantain ottelu Kotkan Karhuvuoressa käynnistyi äärimmäisen tasaisesti. Pisteet jaettiin avausjaksolla 20–20, mutta toisella neljänneksellä EBT pussitti palloa koriin kotijoukkuetta tehokkaammin. Tauon jälkeen EBT jatkoi hyviä otteitaan ja huolimatta päätösjakson notkahduksesta pisteiloittelussa, joukkue pystyi raivaamaan vierasvoittoon.

Espoo Basket Teamin tehopelaajia olivat Lotta Aaltonen (18/7/2) ja Kamilah Jackson (18/22/4). Peli-Karhujen Akilah Sims (18/7/3), Daisha Simmons (15/4/2) ja Megan Mullings (13/15/4) pelasivat isolla liekillä.

Ottelutilastot: PeKa–EBT

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.