Helmi Tulonen debytoi vahvasti uudessa joukkueessaan – ”Tuntui heti hyvältä”

13.1.2020 07:40 Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen pelinsä uuden joukkueensa CD Magec Tiasin kanssa ja hän onnistui heti erinomaisesti. Tulonen oli johdattamassa joukkuetta samalla sen kauden avausvoittoon. Veera Pirttinen ja Kaisa Kuisma lukeutuivat myös viikon suomalaisonnistujiin.

Helmi Tulonen debytoi vahvasti uuden seuransa paidassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tulosen ura uudessa seurassaan CD Magec Tiasin väreissä alkoi hienosti, kun lanzarotelaisjoukkue kirjautti kauden avausvoittonsa kaadettuaan Barcan 78-51 (32-31). Tulonen kuului heti joukkueensa avainpelaajiin 12 pisteen, kolmen levypallon ja torjunnan tilastoilla. Avausvoitostaan huolimatta Magec Tias on Espanjan Liga Femenina 2:n B-lohkossa edelleen viimeisenä.

- Tuntui heti hyvältä pelata joukkueessa, vaikka olen ollut täällä vasta vähän yli viikon treeneissä mukana. Meillä oli pitkälti koko pelin ajan hyvä energia päällä ja kauden avausvoitto tietysti oli iso juttu täällä kaikille, Tulonen iloitsi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot (Tulosen tilastot merkitty numerolle 10)

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

A-lohkossa Elina Koskimiehen Ibaizabal voitti kotonaan Avilesin 68-62 (33-28). Koskimies auttoi joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä. Ibaizabal on sarjassa toisena 11 voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Vilma Kesäsen Barakaldo taipui Alcobendasin vieraana 66-88 (47-51). Kesänen toipui joulutauon aikana pienestä loukkaantumisesta palaten pelikentille kahden pisteen ja yhden syötön tehoilla. Barakaldolla on neljä voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Anniina Äijäsen Ferrol jatkoi hyvää kauttaan voittamalla kotonaan Iraurgin 88-51 (50-29). Äijänen merkkautti kuusi pistettä ja kolme levypalloa. Ferrol on kolmantena kasattuaan yhdeksän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Kaisa Kuisman hyvä kausi sai jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kuisma nakutti joukkueena korkeimman pistemäärän 14, mutta sekään ei riittänyt voittoon Benficaa vastaan, kun Vitoria SC taipui kotikentällään kirvelevästi 68-69 (35-40). Kuisman tilastoihin merkittiin myös kuusi levypalloa ja syöttö. Vitoria SC on Portugalin liigassa seitsemäntenä kuudella voitolla ja kahdeksalla tappiolla.
Ottelutilastot

Annika Holopaisen ja Reimsin vahva meno Ranskan Ligue Feminine 2:ssa jatkui 75-64 (47-31)-voitolla Pole Francesta. Holopainen kasasi hienosti yhdeksän pistettä, kuusi levypalloa ja syötön. Reims on jaetulla kärkipaikalla yhdeksällä voitolla ja vain yhdellä tappiolla.
Ottelutilastot

Veera Pirttinen aloitti vuotensa vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pirttinen urakoi tällä viikolla kahdesti. Snæfell aloitti vuotensa voitokkaasti Islannin liigassa voitettuaan kotonaan Breidablikin 67-61 (39-31). Pirttinen saalisti tehotilastoihinsa kuusi pistettä ja seitsemän levypalloa.
Ottelutilastot

Pirttinen oli päästä juhlimaan viikon toistakin voittoa, mutta Snæfell taipui kotonaan jatkoajalla Keflavikille 75-84, 72-72 (40-42). Pirttinen toi Snæfellin vapaaheittoviivalta tasoihin varsinaisen peliajan lopussa ja heitti pelissä yhteensä 19 pistettä. Koko 45-minuuttisen uurastanut Pirttinen kirjautti myös neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Snæfellia on neljä voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Belgian liigassa Roosa Lehtorannan edustama Antwerpen Giants pisti tiukasti hanttiin EuroCup-joukkue Liege Panthersille, mutta hävisi lopulta 57-64 (23-35). Lehtoranta auttoi joukkuetta kahdeksalla pisteellä, kolmella levypallolla ja neljällä syötöllä. Tappio oli Giantsille jo kahdeksas peräkkäinen. Voittoja on tilillä yhteensä kolme ja tappioita 11.
Ottelutilastot

Ruotsissa Isabella Kaukopaasi pääsi juhlimaan Visbyn kanssa kauden avausvoittoa Visbyn kaadettua vieraissa EOS Lundin 80-72 (36-21). Kaukopaasi saalisti kolme pistettä ja syötön.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Heta Äijäsen edustama Donau-Ries Angels jatkoi vahvaa kauttaan voitettuaan Heidelbergin 84-57 (35-30). Äijäsen tilastoriville kirjattiin yksi levypallo. Angelsilla on yhdeksän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Alkukauden Saksan 2. Bundesliigan Bergische Löwenissä pelannut Anissa Pounds on jättänyt joukkueen eikä jatka seurassa.

 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

Näytä lisää vastaavia