Hall korvaa Lappeenrannasta Koreaan siirtyvän Johnsonin

2.11.2009 Seitsemän ottelun voittoputkessa Korisliigassa oleva Lappeenrannan NMKY joutuu luopumaan Anthony Johnsonista. Joukkueen paras pistemies on saanut tarjouksen Korean pääsarjasta. Johnson jättää Suomen ja Lappeenrannan alkaneen viikon aikana. Johnsonin korvaa kokenut Adam Hall.

Anthony Johnsonin pelatessa LrNMKY ei ole vielä hävinnyt otteluakaan. Lappeenranta joutuu kuitenkin luopumaan tähdestään, joka rekrytoitiin Koreaan. Kuva: Kimmo Metsälä.

Anthony Johnsonin sopimuksessa ollut buy-out-pykälä antoi pelaajalle mahdollisuuden siirtyä paremman tarjouksen saadessaan pois Korisliigasta.

- Tietysti Anthonyn olisi mielellään nähnyt joukkueessa koko loppukauden ajan, sillä kyseessä oli yksi Korisliigan valovoimaisimmista tähdistä. Toisaalta realiteetit on ymmärrettävä, ja tässä tilanteessa seuralla ei ollut taloudellisia mahdollisuuksia kilpailla pelaajasta, totesi päävalmentaja Jarmo Laitinen.

Johnson pelaa todennäköisesti viimeisen ottelunsa LrNMKY-paidassa keskiviikkona, kun sarjassa toiselle sijalle nousseet lappeenrantalaiset matkaavat Kotkaan. LrNMKY on voittanut kaikki seitsemän Johnsonin pelaamaa Korisliigan ottelua, joissa hän viimeistellyt keskimäärin 22,0 pistettä ja poiminut 6,1 levypalloa.

- Tietysti seura saa pienimuotoisen taloudellisen korvauksen pelaajan siirrosta. Jotain kertoo myös pelaajan asenteesta päätös pelata vielä keskiviikkona joukkueen riveissä. Koreaan Anthony lähtee loppuviikosta, jatkoi Laitinen.

Lappeenranta löysi varsin nopealla tahdilla korvaajan Johnsonille, joka on 195-senttinen ja 28-vuotias amerikkalaislaituri Adam Hall.

Hall on viimeiset vuodet viihtynyt Belgian pääsarjassa. Häntä luonnehditaan kovaksi puolustuspään pelaajaksi. Aikanaan Hall pelasi Suomen maajoukkueen nykyisen päävalmentajan Henrik Dettmannin alaisuudessa Saksan Bundesliigassa.

- Hall tulee varmasti vahvistamaan entisestään joukkueen hyvää puolustuspeliä. Dettmannin mukaan Adam oli aikoinaan joukkueen paras pelaaja, puolustaen illasta toiseen vastustajan syömähampaita, Laitinen kertoo LrNMKY:n tiedotteessa.

Saksan ja Belgian lisäksi Hall on pelannut urallaan mm. Israelissa ja Ranskassa. Belgiassa Hall pelasi viime kaudella Dexia Mons-Hainautin joukkueessa 7,1 pisteen ja 3,4 levypallon keskiarvoilla.

 
18.5.2024 19:06 Korisliiga

Seagulls laittoi Nokian selän seinää vasten reippaalla kotivoitolla

Miesten Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–2-tilanteessa Helsinki Seagullsin hyväksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

Näytä lisää vastaavia