Haanpään ja Huffin kausi päätökseen

6.3.2007 Yhdysvaltain yliopistokoripallon kauden huipennus jäi lyhyeksi Suomen maajoukkuepelaajien Samuel Haanpään ja Shawn Huffin edustaman Valparaison osalta. ”Valpo” kärsi tappion konferenssiturnauksensa puolivälierissä. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä USA:sta.

Valparaiso lähti Mid-Continent –konferenssiturnauksen avausotteluunsa ennakkosuosikkina. Joukkue oli lyönyt Missouri-Kansas Cityn (UMKC) vajaata viikkoa aiemmin runkosarjan päätöspelissä 16 pisteen erolla. Turnausottelussa UMKC kiri kuitenkin 84-76-voittoon oltuaan suurimmillaan 13 pisteen tappioasemassa.

Erinomaisen tulokaskauden pelannut Samuel Haanpää oli Valparaison tehokkain UMKC-ottelussa. 203-senttinen heittokone upotti 19 pistettä. Haanpään 11 pelitilanneheitosta korisukan läpi suhahti seitsemän, joiden joukossa viisi onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Lisäksi Haanpää antoi kolme koriin johtanutta syöttöä.

Viime kesänä miesten maajoukkueessa aloitusviisikon vakionimeksi noussut Shawn Huff heitti 12 pistettä.

Ennen konferenssiturnausta Mid-Continent valitsi Haanpään kauden tulokasviisikkoonsa, eikä aiheetta. Keravan Kori-80:n kasvatti oli heti ensimmäisellä kaudellaan Valparaison paras korintekijä tehtailtuaan 12,0 pistettä ottelua kohden. Haanpään kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti oli erinomainen 45,7 (75/164).

Kolmannen kautensa pelannut Huff kirjautti ottelukohtaiseksi keskiarvokseen 11,4 pistettä. Lisäksi Huff jakoi 1,7 koriin johtanutta syöttöä. Shawn Huff pisti kauden vapaaheittonsa sisään 87,0 prosentin (67/77) tarkkuudella.

Valparaison kauden voittosaldoksi jäi 16, kun tappioita kertyi 15.

Leen Old Dominion tuli yllätytetyksi

Yhdysvaltain yliopistokoripallossa 31 eri konferenssin voittajat selviytyvät 65 joukkueen NCAA-mestaruusturnaukseen. Erityinen valintakomitea kutsuu loput 34 joukkuetta mukaan turnaukseen.

Valparaison kauden esitykset eivät riitä vakuuttamaan valintakomiteaa, mutta Gerald Lee Juniorin edustaman Old Dominionin toivo elää, vaikka sen tie katkesi Colonial Athletic –turnauksen välierään. George Masonin yliopisto yllätti Old Dominionin lukemin 79-63.

Tappioon katkesi samalla Old Dominionin komea 12 ottelun voittoputki. Joukkueen koko kauden voittosuhde on erinomainen 24-8, jonka se toivoo riittävän NCAA-turnauskutsuun.

Korihaiden kasvatti Gerald Lee Jr. esiintyi edukseen George Mason –ottelussa. 206-senttinen suomalainen heitti vain kerran ohi ja kokosi seitsemän pisteen, neljän levypallon ja yhden torjunnan saldot 14 peliminuutissaan.

Tulokaskauttaan pelaavan Gerald Leen ottelukohtaiset keskiarvot 32 ottelun jälkeen ovat 4,0 pistettä, 3,0 levyriä ja 17,9 minuuttia.

Ahvenniemen ja Mäki-Tulokkaan yliopistourat paketissa

Atlantin takana palloilevista suomalaiskoripalloilijoista Olli Ahvenniemen ja Esa Mäki-Tulokkaan yliopistopelit on pelattu. Sekä Mainen Ahvenniemi että Long Islandin Mäki-Tulokas ovat edustaneet yliopistojaan neljän vuoden ajan ja edessä on valmistuminen.

206-senttisen Ahvenniemen viimeiseksi Maine-otteluksi jäi America East –konferenssiturnauksen puolivälierä, jossa Maryland Baltimore County oli parempi lukemin 70-61. Ahvenniemi kirjautti pelissä kaksi torjuntaa ja kaksi levypalloa.

Voittosuhteeseen 12-18 kautensa päättäneen Mainen kapteenina toiminut Ahvenniemi pelasi ns. seniorikaudellaan keskimäärin 16,9 minuuttia, teki 2,8 pistettä, poimi 3,0 levypalloa ja torjui 1,5 heittoa. Vaasan Salaman kasvatti valmistuu Mainesta pääaineinaan markkinointi ja kansainvälinen kauppa.

Esa Mäki-Tulokkaan Long Island jäi ilman paikkaa Northeastern-konferenssin turnauksessa. Sen olisi pitänyt voittaa runkosarjan päätöspelissään Robert Morris, mutta tappio tuli, lukemin 74-90.

Long Island voitti kauden 29 ottelustaan kymmenen. Mäki-Tulokas pelasi yhtä lukuun ottamatta kaikki ottelut, teki niissä 4,7 pistettä, vei 2,7 levypalloa ja pelasi 16,9 minuuttia.

Yliopistokauden kolmas suomalaisseniori on St. Joseph’sin Artur Surov. St. Joseph’sin ottelut eivät ole vielä käynnistyneet Atlantic 10 –konferenssiturnauksessa. 213-senttinen Surov on päässyt kentälle vain kolmessa kauden ottelussa.

Koivisto päätti kautensa tehokkaasti

Suomalaisista konferenssiensa turnauksiin ovat valmistautumassa myös Penn Staten Joonas Suotamo ja Baylorin Jari Vanttaja.

Mikko Koiviston edustaman UNC-Greensboron kausi sen sijaan päättyi Southern-konferenssiturnauksen puolivälieriin, kun Furman nappasi jatkopaikan niukalla 73-71-voitollaan.

Tulokaskausi oli Koivistolle hyvä ja loppua kohden jopa erinomainen. Koivisto nimittäin kirjautti kaksinumeroiset pistelukemat seitsemässä kauden yhdeksästä viimeisestä ottelusta. Koko kauden keskiarvoiksi Koivistolle muodostui 8,1 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,2 syöttöä. Minuutteja Koivisto sai tulokkaaksi mukavasti 22,8 ottelua kohden.

Niin ikään tulokaskauttaan pelaavan Cedric Latimerin Santa Clara selvitti tiensä aina West Coast –konferenssiturnauksen finaaliin. Tiistain vastaisena yönä pelatussa loppuottelussa Gonzaga vei 77-68-voiton. Santa Claran hyvä voittosuhde 21-10 antaa finaalitappiosta huolimatta toiveita NCAA-turnauskutsusta. Latimer on päässyt kentälle 15 Santa Claran ottelussa, pelannut niissä keskimäärin 4,4 minuuttia ja koonnut yhteensä 12 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Mikko Niemen edustaman Youngstown Staten taival päättyi Horizon League –konferenssiturnauksen puolivälieriin, kun UW-Green Bay taltutti sen 72-55. Niemi pelasi toisen yliopistokautensa 31 peliä 1,2 syötön, 1,1 levypallon ja 0,8 pisteen keskiarvoilla, jotka syntyivät 10,6 minuutin keskimääräisellä peliajalla. Youngstown Staten voittosuhteeksi kaudesta jäi 14-17.

Sami Pekkolan St. Francis pääsi Northeastern-konferenssin turnaukseen, mutta putosi heti avauskierroksella Central Connecticutille 57-79. Pekkola pelasi kolmannella kaudellaan ainoastaan kuudessa ottelussa 7,5 minuutin, 2,3 pisteen ja 1,5 levypallon keskiarvoin. St. Francisin voittosuhteeksi kaudesta muodostui 9-22.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia