Gummerus pelaa vahvaa tulokaskautta, Raitasen yliopistolle kaksi voittoa

8.12.2017 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n suomalaispelaajista kuluvalla viikolla ovat erottuneet peli peliltä parantava tulokas Lasse Gummerus ja toista kauttaan pelaava Remu Raitanen, joka johdatti San Franciscon yliopiston kahteen voittoon.

Lasse Gummerus on jyrännyt itsensä Maristissa rotaatiominuuteille tulokaskaudellaan.

Remu Raitanen johdatti San Franciscon kahteen voittoon kuluvalla viikolla. Kuvat: Ville Vuorinen & USF.

Lasse Gummeruksen Marist johti parhaimmillaan 19 pistettä Colgaten yliopistoa, joka nousi Maristin ohitse viimeisillä minuuteilla, kunnes 49 sekuntia ennen loppusummeria Isaiah Lambin kolmonen sinetöi loppulukemat 76-78 (34-46) Maristille. Colgate sai 0,6 sekuntia ennen loppua vielä riiston ja puolen kentän tuntumasta lähteneen kolmosen sisään, mutta videotarkistuksen jälkeen se hylättiin ja voitto tuomittiin Maristille.

Tulokaskauttaan pelaava Gummerus jatkoi erinomaisia otteitaan yliopistonsa paidassa. Seitsemässätoista minuutissa Gummerus tehtaili seitsemän pistettä ja kolme levypalloa. Gummeruksen minuuttimäärät ovat nousseet hajaminuuteista yli kymmeneen viimeisen neljän ottelun aikana.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Remu Raitasen San Francisco nappasi viikolla kaksi voittoa, kun maanantaina San Francisco onnistui nappaamaan puolustusvoiton Central Arkansasista 76-78 (33-37). Raitanen nousi esille varsinkin toisella puoliajalla kirjauttaen yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa 23 minuutissa.

San Franciscon voittokulku jatkui torstaina, kun tällä kertaa Raitanen ja ”Dons” päihitti Eastern Washingtonin 71-81 (24-45). Raitanen kunnostautui erityisesti levypallopelissä napaten yhdeksän levypalloa ja kuusi pistettä tilastosarakkeeseensa 25 minuutissa.

Oskar Michelsen ja Davidson voittivat kotiluolassaan VMI:n vahvan toisen puoliajan turvin 51-74 (27-34). Aloitusviisikkopaikkaa läpi kauden hallussaan pitänyt Michelsen pussitti kaksi pistettä, repi kaksi levypalloa ja jakoi yhden syötön kolmessatoista minuutissa.

Samuli Nieminen ja Stephen F. Austin aiheuttivat Louisiana Techille harvinaisen kotitappion Kevon Harrisin lay-upilla viisi sekuntia ennen loppusummeria 85-83 (38-39). Nieminen jäi pisteittä pelaamassaan viidessä minuutissa.

Shawn Hopkins ja Troy joutuivat toteamaan UAB:n paremmakseen loppunumeroin 90-78 (41-40). Kolmatta kauttaan yliopistossa pelaava Hopkins on sementoinut itsensä aloitusviisikkoon heittäen kolme pistettä neljässätoista minuutissa.

Fiifi Aidoo ja Grand Canyon taipuivat Saint John'sille kotikentällään 68-60 (32-27). Aidoo sai peliaikaa kolmetoista minuuttia, joiden aikana hän heitti kaksi pistettä, kahmi kolme levypalloa ja jakoi kolme syöttöä.

Thomas Murphy ja Northeastern pieksivät kotonaan Bucknellin 64-82 (32-41). Murphy heitti kolme pistettä, haki kaksi levypalloa ja tarjoili yhden syötön neljässätoista minuutissa.

Edon Maxhunin Long Beach State kärsi niukan tappion Southern Utahille 89-94 (33-42). Maxhuni sai peliaikaa kahdeksan minuuttia säkittäen viisi pistettä ja riistäen kerran.

Lassi Nikkarinen ja Montana State hävisivät Central Michiganille 48-75 (20-37). Nikkarinen sai tulokaskautensa isoimmat minuutit riistäen kerran kolmessatoista peliminuutissa.

Joonas Tahvanaisen Utah Valley voitti Anton Vialenin Weber Staten 56-83 (29-43). Tahvanainen jäi ilman tilastomerkintöjä kolmessa peliminuutissa. Vialen on kuluvan kauden ns. ”red shirt” -statuksella, joka tarkoittaa, että Vialen ei pelaa Weber Staten paidassa vielä tällä kaudella.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.