FoKoPo järjesti jättiyllätyksen Korisliigan paikalliskamppailussa

6.2.2013 Forssan Koripojat järjesti keskiviikkona yhden kuluvan kauden suurimmista yllätyksistä Korisliigassa. Jo kaksi kertaa selkäsaunan Bisonsilta saanut liigajumbo Forssan Koripojat kaatoi hallitsevan mestarin kotonaan Feeniksissä pistein 99–91 (45–44). Liigan jumbosija ei kuitenkaan vaihtunut, sillä myös Namika Lahti ylsi voittoon kukistamalla kaimaseuransa Lappeenrannassa.

Jahmar Thorpen FoKoPo narrasi Bisonsia kotonaan.

Bojan Sarcevicin KTP nousi yksin liigan kärkeen.

T.J. Robinsonin Korihait oli ylivoimainen Kouvolassa.

Damon Williamsin Pyrintö nitisti Karhun toisen kerran lyhyen ajan sisään.

Antti Kanervon kolmoset purivat Vilpasta vastaan.

Jordan Hasquet johdatti Namika Lahden voittoon Lappeenrannassa. Kuvat: Eveliina Toivola, Tytti Nuoramo, Matti O. Koskinen, Kuvanmaailma/Vesa Kuukka & Francois Perthuis.

Kahdesti murskalukemin loimaalaisille taipunut FoKoPo tuli peliin ennakkoluulottomasti jo avausneljänneksellä ja väänsi kymmenen minuutin päätteeksi itsensä 23–17-johtoon.

Neljän liigaottelun voittoputkessa naapurikaupunkiin saapunut Bisons näytti vääntävän voiton itselleen rutiinilla. Loimaalaiset johtivat 32 minuutin kohdalla jo pistein 71–80.

FoKoPo sai kuitenkin kotiyleisönsä hurmioon ottamalla kolme perättäistä kolmosta heittäneen Olli Kaunomäen johdolla huiman 15-0-runin. Tilanne oli kahta minuuttia myöhemmin 86–80, eikä FoKoPo enää taipunut.

– Tämä oli meille iso ottelu. Halusimme näyttää, ettemme ole niin huonoja kuin kauden aiemmista kohtaamisista olisi voinut päätellä, FoKoPon päävalmentaja Miikka Sopanen sanoi.

– Kestimme vastoinkäymiset ja pystyimme tekemään Bisonsista hyppyheittojoukkueen. Saimme pidettyä heidät poissa korin alta ja vapaaheittoviivalta tuhojaan tekemästä.

FoKoPon sankareina juhlittiin Olli Kaunomäen (24/4) lisäksi Jahmar Thorpea (27/10/2 blokkia) ja Charlie Burgessia (18/10/6 syöttöä).

Bisonsista tasollaan olivat Martin Zeno (29/5/3 syöttöä) ja Matti Nuutinen (21/9).

KTP:lle jo kahdeksas perättäinen voitto

KTP-Basket nappasi keskiviikkoiltana jo kahdeksannen perättäisen voittonsa Korisliigassa, kun Lapuan Korikobrat kaatui Pohjanmaalla lukemin 64-77 (36-44). Samalla KTP nousi yksin liigakärkeen, kun tasapisteissä kotkalaisten kanssa ollut Bisons hävisi oman ottelunsa.

KTP pohjusti voittonsa toisella neljänneksellä, jonka se vei kymmenen pisteen erolla isäntiin. KTP jatkoi lapualaishyökkäyksen masentamista koko toisen puoliajan, eikä Kobrat noussut enää uhkaamaan vieraitaan.

– Kolmentoista minuutin pelin jälkeen peli-ilmeemme muuttui ja  olimme paljon aggressiivisempia. Siihen asti Lapua hallitsi peliä, mutta tuolla hetkellä otimme pelin käsiimme. Antwine Williams sai pidettyä Samuel Haanpään pimennossa ja Sefton Barrett  puolusti Dominique Colemanin pimentoon, KTP-päävalmentaja Sami Toiviainen kehaisi.

Lapualaiset saivat puolustuspäässä korinalustan kuriin, mutta Bojan Sarcevic (25/4/4 syöttöä), Antwine Williams (16/1/3 syöttöä) ja Jukka Matinen (13/8) pussittivat kolmeen pekkaan seitsemän kolmosta.

Korikobrien parhaat olivat Trey Hampton (20/6) ja Samuel Haanpää (16/11).

Korihaiden nousuvire jatkuu

Alkukauden rämpimisen jälkeen vahvaan vireeseen äitynyt Uudenkaupungin Korihait haki Kouvolan Kouvoista selkeän vierasvoiton luvuin 64–92 (34–50).

Liigassa kahdeksantena olevalle Korihaille voitto oli kolmas neljässä ottelussa. Seitsemättä sijaa pitävällä Kouvoilla ei mene sen sijaan yhtä hyvin: keskiviikkoinen häviö oli joukkueen neljäs perättäinen.

Parin viikon tauon jälkeen Antto Nikkarisen takaisin riveihinsä saanut Kouvot onnistui haastamaan Korihaita vain viiden minuutin ajan, jonka jälkeen peli-iloa uhkunut Korihait alkoi repiä eroa vastustajaansa nähden tasaisella tahdilla. Korihait heitti tarkemmin sekä voitti levypallot 37-26.

Tasaisten Korihaiden parhaat olivat kuluvan vuoden alussa joukkueeseen liittyneet amerikkalaisvahvistukset T.J. Robinson (17/8) ja Demond Watt (16/9/4 riistoa), mutta myös Villematti Kopio (15/5), Mikko Jalonen (14/1/3 syöttöä) ja Mikael Herbert (11/4) kunnostautuivat. Kopio, Jalonen ja Herbert säkittivät kolmeen pekkaan yhdeksän kolmosta.

Kouvojen ykkönen oli Gilberto Clavell (16/4).

Pyrintö puristi voiton Karhusta

Tampereella Pyrintö haki toisen voiton Kauhajoen Karhusta lyhyen ajan sisään. Viimeksi lauantaina LiigaCupin välierässä kauhajokiset kukistanut Pyrintö palasi cup-voiton jälkeen liigatahtiin hakemalla 89–84 (47–49)-voiton pohjanmaalaisvieraistaan.

Karhu johti vielä päätösneljänneksen alussa 71–76, mutta kotijoukkue puristi lopulta rinnalle ja ohi. Voiton Maestrona kunnostautui Damon Williams, joka tyylitteli viimeisellä neljänneksellä 11 pistettä.

Pyrintö voitti ottelun levypallot näytöstyyliin 48-27, mutta Karhu pyristeli vastaan peräti 13 onnistuneella kolmen pisteen heitolla.

Tamperelaisten ykkönen sekä pisteissä että levypalloissa oli Damon Williams (20/12/5 syöttöä). Antero Lehto (16/2) ja LaMonte Ulmer (12/10/3 blokkia) olivat myös vahvoja.

Karhulta Eldar Skamo (22/5) sekä Ilkka Vuori (14/6/4 syöttöä) kannattelivat vieraita pisimpään. Karhulta oli sivussa LiigaCupin välierässä loukkaantunut Tremaine Ford.

Kataja karkasi Kanervon kolmosilla

Korisliigan kärkijoukkueisiin kuuluva Joensuun Kataja sai tehdä täyden iltapuhteen kaataakseen liigassa kymmenentenä olevan Salon Vilppaan. Katajan seitsemäs perättäinen liigavoitto kirjattiin numeroin 96–87 (42–37).

Ilman Samu Kaaresvirtaa ja Alex Vaenerbergiä pelannut Vilpas piti kamppailun kohtuullisen tasaisena loppuun saakka. Vilpas roikkui viisi minuuttia ennen loppua vielä kahden pisteen päässä, kunnes tukun tärkeitä kolmosia nakannut Antti Kanervo upotti ”viikinkipurren” kahdella perättäisellä kolmosellaan.

Vatsatautista Jukka Toijalaa lomittaneen Ilkka Immosen luotsaaman Katajan parhaat olivat Kanervon (18/2) lisäksi Dan Coleman (18/10), Johnell Smith (17/3/10 syöttöä) ja Vesa Mäkäläinen (13/4).

Vilppaan kaikki kaikessa oli Marcus Relphorde (30/6).

Lahti yllätti LrNMKY:n

Korisliigan häntäpäässä majaileva Namika Lahti yllätti kaimaseuransa Lappeenrannan NMKY:n keskiviikkona. Lahtelaiset hakivat Saimaan rannoilta vierasvoiton luvuin 76–83 (32–37).

Vielä 38 minuutin kohdalla tilanne oli tasan 73–73. Jordan Hasquetin kahden onnistuneen vapaaheiton jälkeen Vesa Heinonen vei lahtelaiset neljän pisteen johtoon ottelun viimeisen minuutin alkaessa, ja viime hetkien vapaaheittorumbassa lahtelaiset pitivät pintansa.

Namikan tehokkain oli Jordan Hasquet (23/8/4 syöttöä), mutta myös Emmanuel Holloway (15/4/5 syöttöä), Louis Johnson (14/9/3 syöttöä) sekä Vesa Heinonen (13/4/5 syöttöä) saavat olla iltapuhteeseensa tyytyväisiä.

Kotijoukkueesta Matt Gibson (25/2/3 syöttöä) ja Greg Logins (21/6) elättelivät pisimpään toiveita kotivoitosta. LrNMKY:n kokoonpanosta puuttui edelleen Jason Conley.

(Basket.fi-STT)

Lisätietoja: Korisliiga

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.