Finaalirevanssi luvassa – Kauhajoki ja Vilpas samana iltana välieristä voittoon

24.4.2022 19:52 Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat päättyivät tänään, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas sinetöivät itselleen 4–1-voiton.

Kauhajoen Henri Kantonen, Lee Skinner ja Joona Hakamaa matkaavat finaaliin kohtaamaan Vilppaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki aloitti miesten Korisliiga-illan kaatamalla Helsinki Seagullsin reippaalla kädellä – luvuin 116–78 – ja sinetöimällä siten sarjasta 4–1-voiton. Tämä tarkoittaa sitä, että Kauhajoki matkaa Korisliigan finaaliin jo neljättä kertaa peräkkäin. Vastaava suoritus on nähty viimeksi Kotkan Työväen Palloilijoiden toimesta 1985-88.

– Meillä oli vastassa seura, joka on todella paljon panostanut muttei vielä finaaleihin päässyt, joten olen sanonut omalle joukkueelle monesti, että näistä hetkistä pitää nauttia. Vastustajalta puuttui tänään tärkeitä pelaajia, ja Zaccheus Darko-Kellykin joutui pelaamaan takamiehenä, joten kunnioitusta heille siitä, että pelasivat loppuun asti kovaa ja rehellisesti, kommentoi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

Ottelun ratkaisijoina nähtiin tänään Cameron Jones, joka pussitti pelin isoimman pistemäärän, 23, ja Rene Rougeau, jolle kertyi monipuoliseen tilastokorttiin 21 pistettä, viisi levypalloa ja neljä koriin johtavaa syöttöä.

Seagullsin korinteko nojasi eniten Seth Alleniin – 17 pistettä – ja vieraalle pelipaikalle joutuneeseen Zaccheus Darko-Kellyyn, jolle kertyi 15 pistettä mutta samalla myös huomiota herättävät seitsemän pallonmenetystä.

Ottelutilastot

Vilpas haluaa toistaa mestaruutensa

Myöhemmin samana iltana hallitseva mestari Salon Vilpas päätti, ettei anna Kauhajoen nauttia finaalipeleistä ilman viimekertaista vastustajaansa. Vilpas kaivoi tiensä jälleen loppuotteluihin voittamalla Kataja Basketin 81–64 ja ottelusarjan niin ikään 4–1.

– Sarja ratkesi kokonaisuudessaan meidän parempaan puolustukseemme. Vaikka viime pelissä olimme passiivisia ja heikkoja, niin kyllähän tänään erityisesti ensimmäinen puolisko oli fantastinen. Nyt valmistaudumme finaaleihin, joissa meidän täytyy saada rikottua Kauhajoen aktiivinen puolustaminen, totesi Vilppaan päävalmentaja Sami Toivianen Ruudun haastattelussa.

Voittajajoukkueen tilastohirmu parketilla oli tänään Bryan Griffin, jolle merkittiin 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Huomiota herätti kuitenkin myös kokenut kotimainen pelinjohtaja Roope Ahonen, joka tuli peliin penkiltä mutta keräsi merkinnöikseen kymmenen pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä ilman yhtäkään menetystä.

Katajan puolella parasta jälkeä tekivät 15 pisteen ja kahden syötön arvoisesti pelannut Nicholas Griffin sekä 13 pisteeseen ja kahdeksaan levypalloon yltänyt Rahlir Hollis-Jefferson.

Korisliigan finaalit alkavat maanantaina 2. toukokuuta.

Ottelutilastot

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia