Finaaliin edennyt LrNMKY pudotti Hongan pronssipeleihin

14.4.2006 Suomen mestaruuden tällä kaudella tavoitteekseen asettanut Espoon Honka joutuu tyytymään korisliigassa taisteluun himmeimmistä mitaleista Namika Lahtea vastaan.

Hallitseva mestari Lappeenrannan NMKY raivasi tiensä jälleen finaaliin kukistamalla Hongan neljännessä välieräottelussa kotonaan numeroin 95-82 (47-37).

Finaaleissa Joensuun Katajan kohtaava LrNMKY otti ottelussa vankan johtoaseman toisella neljänneksellä, jonka se vei nimiinsä pistein 23-14. Honka kuroi tauolla taululla olleen kymmenen pisteen etumatkan vielä kiinni ja kävi kolmannella neljänneksellä jo yhden pisteen johdossakin tilanteessa 50-51, mutta lopussa loistavasti heittänyt kotijoukkue meni vastustamattomasti menojaan.

Ensimmäinen pronssiottelu pelataan tiistaina Lahdessa ja toinen torstaina tai vaihtoehtoisesti perjantaina Espoossa.
- Todennäköisesti kotiottelumme on jo torstaina. Asia ratkeaa lopullisesti pyhien jälkeen, kertoo Hongan joukkueenjohtaja Sampsa Rekonen.
Kahden ottelun yhteistulos ratkaisee pronssimitalistin. Finaaleihin päästään puolestaan käsiksi ensi viikon lauantaina Joensuussa.

Hemdahl myönsi rehdisti LrNMKY:n paremmuuden

Pakkovoittoa Lappeenrannasta hakeneen Hongan pettymys oli valtaisa itärajan tuntumassa. Runkosarjassa toiseksi sijoittuneelle joukkueelle kelpasi vain mestaruus ja nyt motivaatio on kaivettava jostain esiin pronssipeleihin. 2000-luvun alussa tutuksi tullut Pantteri-patsas ei palaa sittenkään Espooseen.

- Tietenkin pettymys on nyt kova, sillä meillä oli kaikki edellytykset mennä tästä parista jatkoon. Pronssipelit tuntuvat kieltämättä juuri nyt kaukaiselta ajatukselta. No, tietysti pronssikin on parempi kuin ei mitään, totesi Hongan kapteeni Markus Hemdahl.

Kokenut Hemdahl myönsi Lappeenrannan ansaineen finaalipaikkansa. Se ei sortunut missään vaiheessa samanlaiseen ailahteluun yksittäisten otteluiden sisällä kuin Honka.

- Roikuimme tässäkin ottelussa hyvin mukana, mutta varsinkin Kimmo Muurisen ja Danny Horacen virhevaikeudet olivat liikaa.
- Ongelmamme oli mielestäni se, että meiltä ei noussut yhdessäkään ottelussa esiin sellaista ratkaisijaa, joita näissä peleissä tarvitaan. Pelkkä tasaisuus ei tässä vaiheessa enää riitä, painotti Hemdahl.

Peli numero 79 toi finaalipaikan

Espoolaiset poistuivat päät painuksissa Lappeenrannan urheilutalon parketilta samalla kun kotijoukkue kannattajineen juhli riehakkaasti toista peräkkäistä finaalipaikkaa.

Namika voitti viime kaudella mestaruuden lisäksi Suomen cupin ja ylsi vielä talvella Euroopan haastajacupissa neljän parhaan joukkoon. Nyt on siis luvassa jälleen uutta mitalinhohdetta Etelä-Karjalaan, jossa koripallo on nykyään kovassa kurssissa.

- Olen todella ylpeä tästä joukkueesta. Tämä oli jo kauden pelimme numero 79 ja se vei meidät finaaleihin, iloitsi Namikaa viimeistä kautta valmentava Mika Turunen. Turunen painotti voiton taustalla täydellistä valmistautumista ratkaisevaan otteluun.

- Olimme valmiita. Valmistautuminen kotiotteluun alkoi heti jo viime keskiviikkona bussimatkalla Espoosta  Lappeenrantaan. Tämä oli erittäin tasainen sarja. Painotin pelaajilleni, että kolme peräkkäin sössittyä hyökkäystä tietää varmaa tappiota.

LrNMKY pystyi välieräpeleissä siihen, mihin Hongalta ei aseita löytynyt.
- Tämä on joukkue isolla alkukirjaimella. Meiltä löytyy ratkaisija tarvittaessa vaikka joka otteluun. Matt Williams oli todella kova ensimmäisessä ottelussa Espoossa. Keskiviikkona vuorostaan Jussi Kumpulainen otti ison roolin ja nyt siihen palasi jälleen Williams.

Williams keräsi perjantain ottelun kovimman saldon, 30 pistettä ja viisi levypalloa. Williams upotti 14 vapaaheitostaan 12. Hongasta Kisner vastasi 21 pisteellä ja kuudella levypallolla. Kisnerin kahdesta kolmen pisteen heitosta tosin vain yksi lävisti korirenkaan.

Turunen nosti esiin myös joukkueensa kapteenin Andre Foremanin kovan suorituksen kahdessa viimeisessä ottelussa.
- Pistin Foremanin puolustamaan Tim Kisneriä keskiviikon ottelun toisella puoliajalla ja hän jatkoi nyt siitä, mihin Espoossa jäi.

LrNMKY haki koko ajan jotain uutta ja joukkue myös onnistui siinä Turusen mukaan.
- Toimme jokaiseen otteluun yhden uuden hyökkäyskuvion. Lisäksi lähdimme perjantain peliin erilaisella otteella jo alkuverryttelystä lähtien. Tiesimme, että meidän oli tehtävä jotain toisin, sillä olimme hävinneet kaksi viimeistä kotiotteluamme ToPolle ja Hongalle.

- Nyt vietämme pari ansaittua vapaapäivää. Valmistautuminen finaalisarjaan alkaa harjoituksilla maanantaina klo 12, loi Turunen katseensa jo tulevaan.

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia