Espanjassa ja Puolassa nähtiin suomalaiskohtaamiset - Salinin Malaga dramaattiseen voittoon

10.2.2019 09:49 Espanjan ja Puolan liigoissa nähtiin lauantaina suomalaiskohtaamiset. Espanjassa Sasu Salinin Malaga voitti dramaattisesti Erik Murphyn Manresan ja Puolassa Jukka Toijalan luotsaama Trefl Sopot kaatoi Carl Lindbomin Rosa Radomin.

Sasu Salin ja Erik Murphy olivat tällä kertaa eri puolilla Espanjan liigan kohtaamisessa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Malagan pelit ovat viime aikoina tuoneet sydämentykytyksiä kotifaneille. Edellinen kotiottelu päättyi summeriheittoon Real Madridia vastaan ja sama lopputulema oli myös Manresaa vastaan 99-97 (46-45). Ryan Toolson toi kolmen pisteen heitollaan Manresan tasoihin viisi sekuntia ennen loppua, mutta Malaga käynnisti vielä nopean hyökkäyksen ja pallo päätyi Salinin ja Mathias Lessortin käsien kautta kulmaan Kyle Wiltjerille, jonka pitkä kakkonen irtosi kädestä juuri ennen summeria ja putosi pussin pohjalle lähettäen yli 7500-päisen yleisön ekstaasiin.

Salin heitti ottelussa yhdeksän pistettä ja otti neljä levypalloa. Murphy esiintyi niin ikään edukseen 12 pisteen ja kuuden levypallon saldolla. Malaga on sarjassa neljäntenä ja Manresa kahdeksantena.
Ottelutilastot

Jukka Toijala luotsasi joukkueelleen tärkeän voiton. (Kuva: Ville Vuorinen)

Puolassa Toijalan Trefl Sopot otti tärkeän 97-93 (47-49)-voiton Lindbomin Rosa Radomin kustannuksella. Lindbom kuului jälleen joukkueensa parhaimmistoon 15 pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä. Voitolla Sopot nousi pois jumbosijalta ollen nyt 15. ja Rosa Radom on muutaman pykälän korkeammalla sijalla 12.
Ottelutilastot

Wilson ja Kanervo voittoihin

Euroliigassa Petteri Koponen ja Bayern München kokivat 68-76 (37-38)-tappion Baskonian vieraana. Koposelle kertyi reilussa 13 minuutissa seitsemän pistettä, kaksi levypalloa ja syöttö. Tappiosta huolimatta Bayern on edelleen kiinni pudotuspelipaikassa ollen seitsemäs.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Jamar Wilsonin Lietkabelis kaatoi Prienun kotonaan 92-74 (46-34). Wilson auttoi joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, neljällä levypallolla ja kolmella syötöllä. Lietkabelis pitää sarjassa neljättä sijaa.
Ottelutilastot

Antti Kanervon Stjarnan on hyvässä lennossa Islannin liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Islannin liigassa Antti Kanervon Stjarnan haki selvän 79-58 (36-30)-voiton Tindastollin vieraana. Kanervo maalasi tilastolakanalleen 11 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Voitolla Stjarnan nousi sarjassa toiseksi.
Ottelutilastot

Suomalaisvalmentajille tappioita

Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim joutui tunnustamaan Würzburgin paremmakseen 87-75 (43-38)-lukemin. Tappiosta huolimatta Iisalo antoi omilleen tunnustusta.

- Olen erittäin tyytyväinen esitykseemme. Taistelimme 40 minuuttia ja annoimme kaikkemme. Ikävä kyllä se ei riittänyt tällä kertaa, mutta niin se joskus menee. Annoimme esityksellämme itsellemme mahdollisuuden voittaa, mutta menetimme lopussa liian monta kertaa pallon ja annoimme liikaa hyökkäyslevypalloja, Iisalo kommentoi Bundesliigan sivuilla.

Crailsheim on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg joutui taipumaan Limogesin vieraana 76-90 (29-49). Strasbourg on kuudentena.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin valmentama Racing sijoittui Luxemburgin liigan runkosarjassa viidenneksi ja ansaitsi näin paikan kuuden joukkueen ylemmässä loppusarjassa. Racing aloitti loppusarjan kotikentällään kärkijoukkue Etzellaa vastaan 76-85 (31-43)-tappiolla. Racing on ylemmässä loppusarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Susijengin pelaajat kokoontuvat seuraavan kerran kotimaahan helmikuussa, kun joukkue päättää MM-karsinnat kotiottelulla Ranskaa (21.2.) ja vierasottelulla Venäjää (24.2.) vastaan. Osta liput Espoo Metro Areenalla pelattavaan Ranska-otteluun >

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia