Ennakkosuosikit voittoihin Korisliigan ensimmäisissä puolivälierissä

21.4.2014 Korisliigan kevään 2014 pudotuspelit pyörähtivät pääsiäismaanantaina käyntiin yllätyksittä. Kataja Basket joutui ahtaalle Tapiolan Honkaa vastaan ja Nilan Bisons onnistui pysäyttämään Kouvojen takaa-ajon kreivin aikaan, mutta ennakkosuosikit pitivät pintansa. Avausvoitot hakivat myös Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket.

Teemu Rannikko näytti mallia, kun Kataja väsytti Hongan.

Kelvin Lewisin Pyrintö oli herra talossa Namika Lahtea vastaan.

Carl Lindbom parturoi Kouvot ratkaisukolmosellaan.

Ryan Ayersin KTP rynni suurvoittoon. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

 Tapiolan Honka omaksui kiusaajan roolinsa täydellisesti maanantaina Joensuun Mehtimäen Jäähallissa ennakkosuosikki Kataja Basketia vastaan.

 

Honka tuli peliin kuin huomista ei olisi, silpoi joensuulaisten palloscreenipuolustuksen ja säkitti Jaraun Burrowsin johdolla 13–28-johdon vain seitsemän pelatun minuutin jälkeen. Katajan puolustus lukittui vähitellen paikoilleen, mutta Honka hallitsi pelitapahtumia runsaan kolmen jakson ajan.

 

Honka johti vielä neljännen jakson alussa pistein 58–61, jolloin Teemu Rannikko ja Mike Morrison pussittivat neljä pistettä kumpikin Katajan viedessä puolitoistaminuuttisen 8-0. Honka ei enää noussut ottelussa kolmea pistettä lähemmäs ja palasi kotimatkalle lopulta 82–72 (40–45)-tappio niskassaan.

 

– Todella kovaa vääntöä, hyvää playoff-koripalloa. Honka tuli pirun hyvin peliin, josta selvisimme, ja toinen shokki tuli toisella neljänneksellä, kun Teemu Rannikko ja Alex Wesby joutuivat paikkailtaviksi, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kertasi.

 

– Jaksoimme takaiskuista huolimatta tehdä töitä. Honka pelasi kapealla rotaatiolla ja pelin edetessä huomasimme Hongan avainpelaajien väsyvän. He väsyivät ensiksi fyysisesti ja sitten henkisesti, ja kun peli kääntyi, se kääntyi.

 

Teemu Rannikko (23/4/10 syöttöä) oli elementissään pudotuspelien avausottelussa. Mike Morrison (17/8/2 blokkia) ja Jared Newson (16/6) olivat Rannikon lisäksi Katajan väkevimmät.

 

Hongasta Jaraun Burrows (28/9) oli mainiolla pelipäällä ja Villematti Kopio (14/2) löysi hyvin tiensä korille.

 

Pyrinnöllä vahva toinen puoliaika

 

Tampereella pelatussa päiväottelussa Namika Lahti onnistui alkuvaikeuksien jälkeen horjuttamaan kotijoukkueen itseluottamusta erinomaisesti ensimmäisen puoliajan.

 

Tasaisen avauspuoliskon jälkeen pelin luonne muuttui kuitenkin täysin, kun ”Punakone” alkoi jyllätä vahvuuksillaan samalla, kun Namikan moottorista loppui puhti. Siinä, missä Pyrintö sai penkiltään energiaa, Namikan tehot jäivät lähes tyystin aloitusviisikon varaan.

 

Pyrintö vei pelin toisen puoliajan 48–29 ja koko ottelun 83–59 (35–30).

 

– Tämä oli tyypillinen pudotuspeliottelu. Kumpikaan joukkue ei hyökännyt erityisen hyvin, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola mietti.

 

– Saimme penkiltä tänään hyvin energiaa. Sillä voitimme runkosarjan ja sillä voitamme mestaruuden, jos voitamme. Vaikkei penkiltä tulisikaan niin paljoa pisteitä, puolustuksen intensiteetti yleensä nousee.

 

Kelvin Lewis (20/7), Antero Lehto (19/3/3 riistoa) ja BJ Raymond (18/10) johtivat tamperelaisrynnistystä. Namikasta Storm Warren (19/6/2 blokkia) heitti korkeimmat pisteet ja Dan Oppland (10/11) rynni tupla-tuplan.

 

Bisons pilkkoi Kouvojen paikan

 

Ennakkoon kenties Korisliigan kiinnostavimmassa puolivälieräsarjassa kahden viimeisen kevään Suomen mestari Nilan Bisons piti voittoisan kevätkauden pelanneen Kouvolan Kouvot takanaan 81–78 (45–45).

 

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen asemoi joukkonsa pelin alusta alkaen paikkapuolustukseen ja haastoi loimaalaiset ottamaan roppakaupalla kaukoheittoja, jotka osuivat kotikoreihin vaihtelevasti. Hyvällä jalalla pelanneiden Kouvojen taktiikka tepsi, ja loimaalaisyleisö pureskeli kynsiään vielä kolmannen jakson puolenvälin lähestyessä täpärässä 51–50-johdossa.

 

Bisons sai kuitenkin tarvittavat vapauttavat korit aikaiseksi ja kasvatti johtonsa turvallisen tuntuisesti yli kymmenen pisteen päätösjakson puolivälissä. Peli ei ollut vielä kuitenkaan ohi, kun Kouvojen Ilari Seppälä toi neljällä lähes perättäisellä kolmosellaan pelin tasoihin lukemiin 78–78.

 

Loimaalaiset selvisivät lopulta ehjin nahoin, kun Antto Nikkarinen ruokki Carl Lindbomia onnistuneeseen kolmoseen vain kaksi sekuntia ennen pelin loppua. Lindbom (6/2) onnistui ottelussa kahdesti kaaren takaa.

 

Bisonsista Aubrey Coleman (22/3/4 syöttöä), Tuukka Kotti (9/12/8 syöttöä/4 blokkia), Antto Nikkarinen (14/2/4 syöttöä) ja John Williamson (8/10) erottuivat tehojen valossa.

 

Kouvoista Ilari Seppälä (18/2/3 syöttöä) ja Ville Kaunisto (18/8) nakuttivat kärkitehot.

 

KTP kohteli Karhua karusti

 

Hitaanlaisen kevätkauden pelannut kotkalainen KTP-Basket aloitti puolivälierät täystyrmäyksellä rynnimällä Kauhajoen Karhun pimentoon 93–68 (44–31).

 

Kotkalaiset esittivät ottelussa parasta puolustuspelaamistaan kuukausiin. KTP jätti puolustuksellaan Karhun vaille paraatipaikkojaan ja iski sumeilematta kauhajokisten heikkoihin kohtiin hyökkäyspäässä.

 

KTP nykäisi johtonsa kahdessa otteessa. Avausjakson päätteeksi kotijoukkue johti 12 pisteellä ja kasvatti johdon yli 20 pisteeseen kolmannen jakson edetessä.

 

Ryan Ayers (21/9/4 syöttöä) ja Chris Owens (19/3/5 syöttöä) johtivat kotkalaisnäytöstä. Kaksinumeroisille nousivat myös Samuli Vanttaja (10/6), Sharaud Curry (13/0/6 syöttöä), Jukka Matinen (11/3) ja Timo Heinonen (13/6).

 

Andre Williamson (16/2) ja Justin Baker (14/7) olivat Karhun karuimmat.

 

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia