Eero Saariselle Pro Urheilu -tunnustuspalkinto

1.12.2016 Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi vuosittaiset Pro Urheilu -tunnustuspalkinnot torstaina. Vuoden 2016 Pro Urheilu-tunnustuspalkinto myönnettiin kuudelle urheilijalle, joiden joukossa on pitkän linjan koripallovalmentaja Eero Saarinen.

Kuvanveistäjä Nora Tapperin suunnitteleman mitalin saivat Saarisen lisäksi paralympiauimari Eeva-Riitta Fingerroos, voimistelija Martti Mansikka, voimistelija Raimo Heinonen, voimistelija Olavi Leimuvirta ja soutaja Matti Niemi. 

Kiitospuheessaan Saarinen ilmaisi huolensa suomalaisen urheilun tilasta ja muistutti yhteistyön merkityksestä, myös päättäjien ja huippu-urheilun välillä, menestystä tavoiteltaessa.

- Urheilijoiden ympärillä toimii lajissa kuin lajissa tiimi, jossa jokaisella on tehtävä, jonka hoitaminen oikeaan aikaan oikealla tavalla määrittää lopputuloksen. Joukkuepeleissä media mielellään nostaa esiin maalin- tai korintekijät. Tämän päivän pelissä tehokkaimpia ovat joukkueet, joiden pelin avainsanoja ovat syöttöpeli sekä pelaajien ja pelivälineen liike ratkaisun aikaansaamiseksi. Patrik Laine ja Petteri Koponen ovat erinomaisia yksilöitä, mutta heidänkin ratkaisuvalmiutensa korostuu maaliin tai koriin johtavan syötön tullessa ajallaan oikeaan paikkaan. Entinen Princetonin yliopiston valmentaja Pete Carril ilmaisi asian näin: ”Syötön laatu vaikuttaa suoraan ratkaisun laatuun”.

Saarinen on tehnyt pitkän ja ansiokkaan valmentajauran koripallon parissa. Hän aloitti vuonna 1974 Karhun Poikien naisten ja A-tyttöjen joukkueessa. Pääsarjatasolla hän on valmentanut muun muassa ToPoa, Helsingin NMKY:tä, Turun NMKY:tä sekä KTP:tä. Pääsarjaotteluita Saarisella on valmentajana yli 500. 


Suomen naisten koripallomaajoukkuetta Saarinen valmensi vuodet 1975-1981. Vuosina 1984-1991 hän toimi miesten maajoukkueen päävalmentajana. 

Suomen Koripallovalmentajat ry:n ensimmäisenä puheenjohtajana Saarinen oli vuosina 1992-93. Aktiivivalmentajan uran jälkeen hän on toiminut Suomen Ammattivalmentajien toiminnanjohtajana 2009-2011.

Eero Saarinen on valittu Koripalloliitossa vuoden valmentajaksi 1992 ja 2002 ja Suomen koripallon Hall of Famen jäseneksi hänet nimettiin vuonna 2014. 

Asiat

 
29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

28.4.2024 19:32 19-vuotiaiden tyttöjen SM

Espoo Basket Team ja Drive Basketball Academy Black ovat 19-vuotiaiden Suomen mestarit

19-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruudet ratkesivat suoraan kahdessa ottelussa. Tyttöjen Suomen mestari on Espoo Basket Team, kun taas poikien puolella mestaruuden vei Drive Basketball Academy Black.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

Näytä lisää vastaavia