EBT valmiina haastamaan Pantterit naisten finaaleissa

16.3.2004 Naisten SM-finaalit käynnistyvät keskiviikkona 17.3. Töölön Kisahallissa, kun Panttereiden vieraaksi astelee Espoo Basket Team. EBT on jo kuluvalla kaudella yltänyt kaikkien aikojen parhaaseen saavutukseensa selviytymällä finaaleihin. Se ei kuitenkaan espoolaisille riitä. EBT on valmis haastamaan Pantterit valtataistoon.

- EBT on tosiaan ensimmäistä kertaa finaaleissa, mutta ei se ketään meistä vielä tyydytä. Meitä on useampi pelaaja, jotka ovat jo SM-hopeaa useampaan kertaan saaneet, joten se ei houkuttele, kun kultaiset mitalit ovat jaossa, lateli EBT:n maajoukkuelaituri Heidi Adler.  

Finaalisarjaan lähdettäessä EBT:llä on yksi etu huomassaan. EBT nimittäin sai oivan kenraaliharjoituksen välieräsarjassaan Pussihukkia vastaan, kun Pantterit puolestaan selvisi välierävastuksestaan BC Nokiasta luvattoman helposti. Vaikka EBT etenikin loppuotteluihin 3-0-voiton, nähtiin sen välieräsarjassa kaksi jatkoaikaottelua. EBT oppi pelaamaan tiukoissa paikoissa ja vieläpä nousemaan niistä voittoihin. Viimeisen välierän ja ensimmäisen finaalin välille mahtuu reilu viikko, joten EBT:lläkin on ollut hyvää aikaa toipua välieristä ja punoa juonia Panttereiden päänmenoksi. 

- Kaikki pistetään peliin. Tahtoa löytyy ja joukkueessa on hyvä henki, arvioi EBT:n päävalmentaja Jurate Lill.  

Finaaliotteluiden ollessa kyseessä on EBT:llä vain yksi tavoite: tuoda historian ensimmäinen naisten SM-kulta Espooseen. Toinen espoolainen naiskoripallon mahtiseura Tapiolan Honka on seitsemän kertaa voittanut SM-hopeaa, mutta kirkkaimmat mitalit ovat jääneet saavuttamatta. Myös EBT:ssä arvostetaan joukkueen finaalipaikkaa, vaikka mieli korkeimmalle pallille onkin kova.  

- EBT on seurana vielä varsin nuori. Reilun kymmenen vuoden aikana seurassa on tehty vahvaa juniorityötä ja omien kasvattien avulla seura on päässyt huipulle, kiitteli Lill seurassa monilla tasoilla tehtyä työtä.   

Naisten finalistit kohtasivat runko- ja jatkosarjan aikana toisensa neljästi. EBT onnistui voittamaan kohtaamisista yhden, kun se tarjoili Panttereille sen kauden ainoan tappion marraskuisella 66-61-voitollaan.  

- Neljästä ottelusta yhtä lukuuottamatta kaikki ratkaistiin viimeisellä neljänneksellä, muisteli EBT:n Piia Kettunen.  

- Pantterit on vaarallinen vastus ja rankaisee armotta heikoista ratkaisuista. Kannaltamme tuleekin olemaan tärkeää, että hyökkäämme viisaasti ja puolustamme hyvin joukkueena. Levypalloilla on ottelusarjan kannalta tärkeä rooli, Kettunen jatkoi.  

Naisten SM-finaalit käynnistyvät siis keskiviikkona 17.3. Töölön Kisahallissa. Seuraavat ottelut pelataan torstaina 18.3. Espoonlahdessa, sunnuntaina 21.3. jälleen Kisahallissa sekä tarvittaessa 22.3. ja 24.3.  



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia