EBT piti kotikenttäetunsa, mutta vasta jatkoajan jälkeen

6.3.2004 Jos pääsi Pantterit helpolla naisten ensimmäisessä välierässään BC Nokiaa vastaan, samaa ei voi sanoa toisen välieräparin kummastakaan osapuolesta. Espoo Basket Teamin ja vantaalaisjoukkue Pussihukkien ensimmäinen yhteenotossa ratkaisu saatiin vasta jatkoajan jälkeen. Lisäviisiminuuttisen tuloksena EBT julistettiin voittajaksi lukemin 81-79.

Pussihukat oli ensimmäisellä puoliajalla koko ajan askeleen edellä kotikentällään pelanneita espoolaisia. Vieraat käyttivät hyväkseen korinalusvoimaansa ja pelasi palloa sisälle tuloksekkaasti. Suurimman johtonsa se nappasi kuitenkin kaukoheitoilla, kun Timolan siskokset, Vuokko ja Anne, onnistuivat kolmosissaan ja vei PuHu:n 43-36-johdossa puoliajan viettoon.

Kun kolmatta jaksoa oli vajaa neljä minuuttia pelaamatta, sai PuHu:n Niina Laaksonen neljännen virheensä ja joutui vaihtoon. Neljännellä jaksolla ottelu näytti EBT:n Heidi Adlerin ja PuHu:n Jenni Laaksosen väliseltä heittokilpailulta, kun maajoukkuepelurit tekivät vuorotellen lähes tasatahtiin pisteitä. EBT siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon (61-60), kun reilut seitsemän minuuttia oli ottelua jäljellä. EBT:n tietä voittoon näytti siloittavan Niina Laaksosen viides virhe ajassa 33:16, mutta PuHu ei luovuttanut.

Vantaalaiset johtivat lukemin 69-66, kun EBT:n Piia Kettunen onnistui kovassa paikassa kolmosessaan tasoittaen pelin. Jenni Laaksonen onnistui vielä viemään PuHu:n johtoon 29 sekuntia ennen päätössummeria, mutta Anu Mahlamäki korjasi Salla Järviluoman ohiheitosta hyökkäyslevypallon ja punnersi kotijoukkueelle korin, tasoittaen pelin lukuihin 71-71 ja vieden sen jatkoajalle.

Jatkoajan loppuhetkillä nähtiin jännitysnäytelmä vailla vertaa. Adlerin vapaaheitoilla EBT johti jo 79-75, kun aikaa pelikellossa oli 18 sekuntia. Voittomahdollisuudet eivät näyttäneet järin isoilta PuHu:n lähtiessä hyökkäykseen. SM-sarjan helmikuun pelaajana palkittu Hanna Rotinen teki kuitenkin nopean korin ja PuHu rikkoi nopeasti Mahlamäkeä. Anu Mahlamäki heitti vapaaheitoistaan toisen sisään ja tilanne oli 80-77. Adlerin rikottua Tiina Lehtoa ja Lehdon epäonnistuttua molemmissa vapaaheitoissaan, näytti kaikki jälleen hyvältä kotijoukkueen kannalta. Vapaaheiton jälkeinen sulkupeli kuitenkin epäonnistui EBT:ltä ja PuHu:n Jenni Laaksonen ryntäsi hyökkäyslevypalloon. Laaksonen pussitti lähietäisyydeltä kakkosen sisään (tilanne 80-79) ja sai kaiken lisäksi kalastettua virheen vastustajalle ja vapaaheiton itselleen. Jenni Laaksosella oli näin mahdollisuus viedä ottelu toiselle jatkoajalle vapaaheittoviivalta, mutta epäonnistui heitossaan. Jälkitilanteessa Adleria vielä rikottiin, joka kaunisteli vaparilla loppulukemiksi 81-79.

Kotijoukkueen hahmo oli Heidi Adler, joka otti paljon ratkaisuita, mutta myös onnistui. Lähes tauotta pelannut Adler väsyi lopussa – teki kuitenkin pelissä 28 pistettä ja noukki 13 levypalloa. Adlerin kilpakumppani, PuHu:n Jenni Laaksonen, teki niinikään 28 pistettä. Loppua kohti parantanut Hanna Rotinen heitti vantaalaisille 22 pistettä.

Naisten SM-välierien toiset osaottelut pelataan jo sunnuntaina 7.3. BC Nokia-Pantterit –kamppailu käynnistyy Nokian Palloiluhallilla klo 14 ja PuHu-EBT puolestaan Myyrmäen Urheilutalolla klo 19.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga