EBT liian kova Pyrinnölle – Catz kiilasi ToPo:n ohi

9.12.2020 20:58 Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kaksi ottelua. EBT kaatoi selvästi kotonaan Pyrinnön. Catz puolestaan haki tärkeät pisteet Helsingistä.

Tuulia Timon kaukoheitot upposivat loistavasti. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Pyrintö ei pystynyt haastaamaan sarjakakkosta

Espoossa nähtiin sarjakakkosen Espoo Basket Teamin ja sarjajumbo Pyrinnön kohtaaminen. EBT oli liian vahva ja vei pisteet 95-58.

Kotijoukkue otti ottelussa kuskin paikan avausjaksolla. Joukkueessa moni pelaaja onnistui pisteiden teossa ja Venla Salaterän kahden nopean kolmosen avulla joukkue pääsi ensimmäiselle tauolle niukassa johdossa 23-19.

Toisella jaksolla joukkuiden välinen ero kasvoi, kun EBT sai korinalustaa paremmin haltuunsa. Hannah Little pääsi nostelemaan helppoja pisteitä, kun puoliaika aloitettiin tilanteesta 50-30.

Puoliajalta kotijoukkue tuli huomattavasti terävämmällä jalalla kuin Pyrintö. Se vei jakson nimiinsä 23-12 ja kasvatti eron jo 31 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla ottelu taas hieman tasoittui. EBT kuitenkin varmisteli voiton viemällä nimiinsä myös viimeisen jakson. Pisteet jäivät Espooseen 95-58.

- Meillä oli hyvä energia, mutta epätasaista peliä ja EBT pääsi iskemään meidän huonoihin hetkiin. Omaan peliini olen tosi tyytyväinen. Pääsin käyttämään omia vahvuuksiani, Pyrinnön Liisa Taponen kommentoi ottelun jälkeen.

Little tilastoi ottelussa lopulta tupla-tuplan 22 pisteellä ja 12 levypallolla. Sanni Tuomisto pelasi myös hyvän ottelun hänelle kirjattiin 19 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Vierasjoukkueesta Reetta-Sofia Tulkille kertyi 16 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Liisa Taponen teki 15 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa.

- Tämänpäiväinen peli oli hyvä. Varsinkin ottelun alussa Pyrintö haastoi meitä hyvin. Pelissä näkyi, että tämä oli meidän toinen kohtaaminen tällä kaudella. Intesiteetti oli korkea ja varsinki toinen puoliaikamme oli hyvä, EBT:n Morgan Batey totesi.

EBT nousi voitollaan 20 pisteeseen ja on sarjassa toisena. Pyrinnöllä on vielä voittotili avaamatta

Ottelutilasto

Catzille tärkeät pisteet Helsingistä

Illan toisessa ottelussa ToPo sai Helsinkiin vieraita Lappeenrannasta. Catz nappasi ottelusta tärkeän voiton tiukkien vaiheiden jälkeen 73-68.

Ensimmäinen jakso eteni pitkään tasaisena. Jakson loppupuolella kotijoukkue kuitenkin upotti pari nopeaa kolmen pisteen heittoa ja pääsi tauolle johdossa 23-15.

Toisella jaksolla ToPo terävöitti puolustustaan. Se tekikin Catzin hyökkäämisen aluksi vaikeaksi. Jakson toisella puoliskolla Catzin hyökkäyspeli parani ja vieraat veivätkin jakson lopun tyylipuhtaasti 20-0 ja pääsivät puoliajalle viiden pisteen johdossa.

Kolmas jakso oli tähän mennessä ottelun tasaisin. ToPo vei jakson lopulta nimiinsä kahdella pisteellä ja viimeiselle jaksolle lähdettiin vieraiden kolmen pisteen johdossa.

Viimeisellä jaksolla tilanne säilyi tasaisena aivan sen loppuhetkille. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä minuutilla, kun vierasjoukkue nappasi tärkeitä hyökkäyslevypalloja ja kasvatti eron viiteen pisteeseen, kun pelikellossa oli seitsemän sekuntia jäljellä. Ottelu päättyi 73-68.

Tuulia Timo oli vieraiden tehokkain pelaaja. Hän teki 25 pistettä ja osui kolmen pisteen heitoissa kuusi kertaa seitsemällä yrityksellä. Mariah King sai nimiinsä tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla. Emilia Hulst teki ToPo:lle 12 pistettä.

Catz nousi voitollaan sarjassa seitsemänneksi. ToPo tipahti yhdeksännelle sijalle.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.