EBT ja ViVe voittoihin Naisten Korisliigassa

21.1.2017 Naisten Korisliigan lauantaikierroksella voittoihin ylsivät Espoo Basket Team, joka kaatoi kotonaan Forssan Alun lukemin 77-64 (30-29) sekä Kouvottarista 71-77 (32-43) -vierasvoiton hakenut Vimpelin Veto.

Anni Kujalan ViVe katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa.

Lotta Aaltosen EBT:n voittoputki kasvoi kolmeen. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis.

Espoossa avausneljännes eteni tasaisissa merkeissä kori korista ja toiselle neljännekselle lähdettiin tilanteessa 16-16. Myös toinen kymmenminuuttinen noudatti edeltäjänsä kaavaa ja puoliajalle mentäessä taululla oli pisteen kotijohto.

Jälkimmäisen puoliajan alkutekijöiksi FoA karkasi yhdeksän pisteen johtoon, mutta EBT hilasi itsensä hiljalleen iholle ja tuli jakson päätteeksi rinnalle (53-53) Tierra Hendersonin (17/13) onnistuneella kolmosella.

Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä aina viimeiselle kahdelle minuutille, kunnes Roosa Lukkarinen (9/7) upotti seitsemän perättäistä pistettä ja johdatti EBT:n kolmanteen perättäiseen voittoon.

Lukkarisen ja Hendersonin lisäksi voittajilta onnistuivat Lotta Aaltonen (18/10) sekä Morgan Bailey (16/8). Alulta kaksinumeroisille pisteille ylsivät Tyonna Snow (20/8) ja Kiana Johnson (14/6).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Kouvottarilla vajaa loppukiri

Kolmen ottelun tappioputken katkaissut Veto aloitti taistelun terävästi ja avausneljännes kirjattiin vieraille 13-20. ViVen johto kasvoi toisella kympillä suurimmillaan 15 pisteeseen ja puoliajalle Kouvolassa mentiin yhdeksän pisteen vierasjohdossa.

Myös kolmas neljännes eteni vierasjoukkueen tahdittamana ja ero kasvoi lähemmäs 20 pistettä. Kotijoukkue sai kavennettua neljännelle jaksolle lähdettäessä tilanteeksi 45-58. ViVen johto oli turvallisen tuntuinen 19 pistettä vielä vajaat viisi minuuttia ennen loppua.

Emännät saivat kuitenkin turbovaihteen päälle ja tehtaili peräti 24 pistettä viimeiseen neljään ja puoleen minuuttiin. Kiri jäi kuitenkin hieman vajaaksi Wilesia Hardyn pussittaessa tarkasti vapaaheittonsa.

Voittajilta Hardyn lisäksi pirteästi esiintyivät myös Anni Kujala (13/2) sekä Deven Hunter (14/10). Kouvottarilta suurimmat pisteet keräsivät Jacqueline Luna-Castro (20/14) ja 13 pistettä heittänyt Bianca Barton.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.