EBT ja PeKa palasivat maajoukkuetauolta voitoilla

10.2.2021 20:37 Sunnuntaina naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat PeKa ja EBT eivät olleet yllätettävissä. Kotkalaiset voittivat Kouvottaret ja EBT kaatoi ToPo:n.

Morgan Batey otti hurjan määrän riistoja. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT nousi voittoon ToPo:sta

EBT ja ToPo palasivat maajoukkuetauolta, kun joukkueet kohtasivat toisensa Espoossa. Kotijoukkue otti ottelusta voiton 73-62.

EBT sai ottelun hyvän alun. Se vei nimiinsä ensimmäisellä puoliajalla molemmat jaksot. Kotijohto oli puoliajalla 12 pistettä.

Kolmannelle jaksolle ToPo paransi peliään. Sen puolustuspelaaminen parani ja hyökkäyspeli toimi mallikkaasti. Sen ansiosta vieraat pääsivät viimeiselle jaksolle johdossa 49-37.

Viimeisellä jaksolla espoolaiset pelasivat jälleen paremmin ja käänsivät pelin itselleen. Lopulta pisteet jäivät Espooseen 73-62.

EBT:n aloitusviisikko aiheutti kotijoukkueelle ottelussa paljon päänvaivaa. Se upotti 67 pistettä ja ToPo:n vastaava jäi 32 pisteeseen.

Morgan Batey oli lähellä triplatuplaa. Hän teki ottelussa 24 pistettä, kymmenen levypalloa ja hurjat yhdeksän riistoa. Hannah Littlelle merkittiin 22 pistettä ja 13 levypalloa. Helsinkiläisistä Meri Kanerva teki 13 pistettä.

Ottelutilasto

Peli-Karhut vei Kymenlaakson paikallisen

Peli-Karhut sai Steveco Areenalle vieraakseen hyvin tammikuussa pelanneen Kouvottaret. Sarjakärki ei kuitenkaan antanut vierailleen mahdollisuuksia ja nappasi voiton 82-57.

Kotijoukkue otti ottelussa komennon jo avauspuolikkaalla, kun se vei nimiin kaksi ensimmäistä jaksoa. Puoliajalla PeKa johti peliä 41-26.

Kolmas jakso oli ottelun tasaisin. Kouvottaret pystyi laittamaan hyvin kampoihin emännille. Kotkalaiset kasvattivat kuitenkin johtoaan kolmella pisteellä.

Myös viimeisellä jaksolla kotijohto kasvoi. Lopulta pisteet jäivät Kotkaan 82-57.

- Onnistuimme puolustuspelissä. Tavoite oli ottaa kolmen pinnan heitot pois. Oma peli kulki, vaikka aloitus viisikon pelaajia poissa. Puolustuksen kautta voitimme tämän pelin, PeKa:n päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Ottelu ratkesi kolmen pisteen heitoissa, joissa kotijoukkue oli huomattavasti parempi. Se heitti 13 onnistunutta heittoa kaaren takaa, kun vieraat jäivät kuuteen.

- Ei saisi antaa 15 pinnaa etumatkaa ennen puoliaikaa. Pienet mokat maksoi paljon. Hyökkäys oli hyvin vaikeata koko pelin ajan, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohti.

PeKa sai tuttuun tapaan onnistumisia laajalta rintamalta. Anissa Pounds oli joukkueen paras pisteissä 15 pisteellä. Elena Melto teki tupla-tuplan 13 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Sarah Toeaina teki 18 pistettä ja Roosa Frimodig 16 pistettä.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.