EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

Taru Tuukkanen oli elementissään. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT joulutauolle sarjajohtajana

HBA sai vieraakseen sarjassa ykkösenä olevan EBT:n. Espoolaisjoukkue vei ottelusta voiton 91-79.

Ottelu alkoi tasaisena. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen Kati Ollilaisen heitto upposi hyvin, kun taas EBT sai onnistumisia erityisesti Morgan Bateylta. Vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle kahden pisteen johdossa.

Toisella jaksolla espoolaisten hyökkäyspeli alkoi rullaamaan paremmin. Jo ensimmäisellä jaksolla hyvin pisteitä tehnyt Batey teki jakson aikana 14 pistettä. Hänen johdollaan EBT karkasi puoliajalle johdossa 50-35.

Puoliajan jälkeen peli jatkui tasaisempana, kun Märsky löysi puolustuksestaan aseita vieraiden hyökkäystä vastaan. Viimeiselle jaksolle EBT pääsi kuitenkin 16 pisteen johdossa.

Viimeinen neljännes oli ottelun pisterikkain. Kotijoukkue vei jakson nimiinsä, mutta pisteet matkasivat Espooseen 91-79.

- Alussa pystyimme haastamaan hyvin ja peli oli tasaista, vaikka heitimme ohi vapaista paikoista.  EBT taas sai helppoja koreja ja pääsi karkaamaan ennen puoliaikaa.  Silti toisella puoliajalla pystyimme parantamaan omaa peliämme ja pelasimme loppuun asti hyvällä intensiteetillä. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden puolella, Silja Viita totesi ottelun jälkeen.

Batey tilastoi ottelussa tupla-tuplan. Hän teki 29 pistettä ja nappasi 14 levypalloa. Hannah Littlelle merkittiin myös tupla-tupla 25 pisteellä ja 16 levypallolla. HBA:sta neljä pelaajaa pääsi yli kymmenen pisteen. Viita teki 17 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa.

- HBA puolusti tiiviisti ja yhdessä, mikä teki omasta hyökkäyksestämme vaikeaa emmekä saaneet palloa liikkeelle, vaan pallo tahtoi jäädä pelaajille käsiin.  HBA myös siirtyi hyökkäyksiin nopeasti  ja he saivat luotua enemmän etuja kuin me, mutta meillä osumatarkkuus oli parempi, mikä riitti voittoon, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

EBT lähtee joulutauolle sarjaykkösenä. Catz on seitsemännellä sijalla.

Ottelutilasto

Alku kotivoittoon

Forssan Alku sai vieraita Lappeenrannasta. Alku vei ottelun lopulta selvästi 83-62.

Kotijoukkueen puolustus toimi ensimmäisellä jaksolla todella hyvin ja se sai pidettyä Catzin yhdeksässä pisteessä. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 26-9.

Toisella jaksolla peli tasoittui. Roosa Kosonen ja Mariah King johdattivat vierasjoukkueen jakson voittoon, mutta puoliajalle Alku pääsi johdossa 45-31.

Kolmas jakso oli lähes toisinto toisesta. Catz vei jakson muutamalla pisteellä ja kavensi kotijohdon kymmeneen pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue kasvatti johtoaan, eikä päästänyt Catzia enää taistelemaan voitosta. Ottelu päättyi Alun voittoon 83-62.

Mia Loyd lähenteli ottelussa tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 23 pistettä, 18 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Heta Äijänen teki Alulle 17 pistettä. Vierasjoukkueesta Veera Pirttinen teki 20 pistettä. Mariah Kingille kertyi tupla-tupla 14 pisteellä ja 12 levypallolla.

Forssalaisjoukkue on sarjassa kolmannella sijalla. Catz puolestaan on seitsemäntenä.

Honka piti Kouvottaret takanaan

Tasapisteistä illan otteluun lähteneet Honka ja Kouvottaret kohtasivat Kouvolassa. Honka otti ottelusta voiton 85-72.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Se kuitenkin merkittiin lopulta kotijoukkueelle, joka pääsi ensimmäiselle tauolle Aliyah Collierin johdolla johdossa 22-19.

Toisella jaksolla molemmilta joukkueilta nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja onnistumisia nähtiin molemmissa päissä. Honka kuitenkin hallitsi hienoisesti tapahtumia. Taru Tuukkanen oli elementissään ja hän johdatti joukkueensa puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Kolmatta jaksoa hallitsi vierasjoukkue. Se sai tiivistettyä puolustustaan ja samalla sen oma hyökkäyspeli toimi loistavasti, joten vierasjohto kasvoi. Tauolla oltiin tilanteessa 73-59.

Kouvottaret aloitti viimeisen jakson kirivaihteella ja vei sen alkupuoliskon nimiinsä 8-2.  Kahdeksaa pistettä lähemmäs joukkue ei kuitenkaan päässyt ja Honka vei pisteet mukanaan Espooseen 85-72.

Tuukkanen kasasi ottelun komeimman tilastorivin. Hänelle merkittiin 28 pistettä ja 16 levypalloa. Myös Gabriela Bronson tilastoi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 13 levypallolla. Collier oli Kouvottarien ykkönen 22 pisteellä ja 11 levypallolla.

Voitollaan Honka piti Kouvottaret takanaan ja on sarjassa neljännellä sijalla. Kouvolalaisjoukkue on viidentenä.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.