Dettmannin ja Noopilan Braunschweig päihitti lohkokärjen

2.2.2005 Suomen maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmannin luotsaama Braunschweig on kuuma joukkue eurokentillä. Tiistai-iltana saksalainen Braunschweig kaatoi FIBA Euroopan liigan B-lohkon kärkiryhmän Besiktas Istanbulin kotonaan lukemin 81-78. Joulukuussa palkatun Dettmannin istuessa penkin päässä Braunschweig on voittanut viidestä europelistään neljä.

Kun Brauschweigilla on yksi ottelu FIBA Euroopan lohkon alkusarjaa pelaamatta, omaa se heikosti sujuneen alkukauden jälkeen nyt jopa jatkomahdollisuudet. Braunschweig on lohkossa neljäntenä voittosuhteella 6-7 ja taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta ranskalaisen JDA Dijonin kanssa.  

- Olen erittäin iloinen, että pystyimme venymään voittoon, vaikka kokoonpanostamme puuttuivat loukkaantuneet Adam Hall ja Prosper Karangwa. Kansallisessa sarjassa (viime viikonloppuna) saavutetun voiton jälkeen itseluottamuksemme on noussut ja pelasimme aika hyvin tänään, kertoi Henrik Dettmann ottelun jälkeen.  

Braunschweig voitti viime lauantaina Saksan Bundesliigassa kotikentällään Oldenburgin viime sekunnin vapaaheittojen turvin 77-76.  

Dramaattinen oli ottelun päätös myös tiistaina. Braunschweig pääsi John Celestandin vapaaheitoilla 77-74-johtoasemaan 12 sekuntia ennen loppua. Dettmann käskytti joukkueensa rikkomaan ja pakottamaan istanbulilaiset vapaaheittoviivalle. Taktiikka puri täydellisesti lukuunottamatta sulkupeliä. Besiktasin Khalid El-Amin, joka kokosi pelissä peräti 34 pistettä, upotti vapaaheitoistaan ensimmäisen, mutta heitti toisen tahallaan ohi. Bekir Yarangume rynni hyökkäyslevyriin Braunschweigin estelyistä huolimatta. Häntä rikottiin. Yarangume kuitenkin epäonnistui toisessa vaparissaan, eikä kyennyt näin viemään peliä jatkoajalle.  

Mikko Noopila oli Braunschweigin aloituksessa pelaten 18 minuuttia ennen virhetilin täyttymistä. Noopila jakeli kolme syöttöä, teki kaksi pistettä ja otti myös kaksi levypalloa. Kotijoukkueen hahmo oli bosnialainen Gordan Firic, joka pääsi lähelle ns. tripla-tuplaa (12/10/8 syöttöä).  

FIBA Euroopan liigan D-lohkossa Gordon Herbertin valmentama Paris Racing pisti ahtaalle sarjan ainoan puhtaan pelin joukkueen, pietarilaisen Dynamon. Venäläisjoukkue kukisti ranskalaisvieraansa lukemin 69-65. Dynamo on voittanut kaikki 13 europeliään. Paris Racing on D-lohkossa kakkosena voittosuhteella 8-5.

Ruotsin Basketliganissa myös Dettmannin maajoukkueapurin Pekka Salmisen käskyttämä Solna Vikings oli voitokas. Solna kellisti kotikentällään paikallisvastustajansa Akropolin 78-72.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

14.5.2024 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi Ranskassa

Tuomas Iisalo sai jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Ranskan liigan vuoden valmentajaksi. Aiemmin tällä kaudella Iisalo nimettiin EuroCupin vuoden valmentajaksi.

13.5.2024 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Granada säilytti sarjapaikkansa – Paris Basketball teki historiaa

Euroopan kentillä saatiin viimeisetkin runkosarjat päätökseen, kun Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa paketoitiin runkosarjat. Suomalaisittain kuului niin hyviä kuin huonoja uutisia.

11.5.2024 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Granada taisteli tärkeän voiton

Euroopan korissarjojen runkosarjat vetelevät viimeisiään ja Elias Valtosen Granada taisteli sarjapaikkansa puolesta elintärkeän voiton. Remu Raitasen ja Ilari Seppälän kaudet tulivat päätökseen.

10.5.2024 08:52 Susijengi

Hanno Möttölä valmentajaksi NBA Draft Combine -leirille

Jo kuudennen vuotensa Susijengin valmennusjohdossa aloittava Suomi-koriksen ikoni Hanno Möttölä, 47, on saanut kutsun valmentajaksi Chicagossa 12.-16.5. järjestettävälle NBA Draft Combine -leirille. Möttölä pääsee ennen leiriä tositoimiin jo viikonlopun G League Elite Camp -katselmuksessa.

9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

8.5.2024 07:10 Susijengi

Miro Littlen ura jatkuu Utahin yliopistossa

Ensimmäisen kautensa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa päättänyt Susijengin takamies ja Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 19, vaihtaa joukkuetta. 194-senttinen Little siirtyy Baylorista Utahin yliopiston takakentälle.

6.5.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sivusi Ranskan ennätystä

Paris Basketballin voittoputki venyi jo 24 ottelun mittaiseksi viikonloppuna ja se sivuaa samalla Ranskan ennätystä. Sloveniassa Perttu Blomgren aloitti pudotuspelit vahvasti.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

Näytä lisää vastaavia