Catzille kauden kymmenes voitto naisten Korisliigassa

2.12.2017 Naisten Korisliigassa vieraskentällä pelannut Lappeenrannan Catz haki voiton Äänekosken Huimalta 87–51. Kymenlaakson paikalliskamppailussa Peli-Karhut otti sarjapisteet Kouvolan Kouvottarilta 81–70 -voitolla. Tapiolan Honka otti vahvan kotivoiton EBT:stä numeroin 76–60. Myös Hyvinkään Ponteva nakutteli lauantaikierroksella kotivoittoon lukemin 98–72.

Lappeenrannan Catzin Aleighsa Welch on pelannut kovalla intensiteetillä viime aikoina. Kuva: Ville Vuorinen

Tapiolan Hongan Wilesia Hardy on ollut alkukaudesta äärimmäisen vaikea pysäytettävä. Kuva: Ville Vuorinen

Peli-Karhujen Anissa Pounds ylsi hurmosmaiseen vireeseen lauantain ottelussa Kouvottaria vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Hyvinkään Pontevan Henna Salomaalla oli lauantaina pirteä heittopäivä. Kuva: Matti Koskinen.

Lappeenrannan Catz nappasi kauden kymmenennen voittonsa lauantaina kun se kaatoi Äänekoskella täysin aseetta tauon jälkeen jääneen Äänekosken Huiman numeroin 87–51 (39–32). Samalla Catz kasvatti voittoputkensa jo viiteen.

Lauantain Korisliiga-ottelun avausjaksot kuljettiin tasaisissa tunnelmissa. Vaikka Catz käytti heittopaikkansa hieman kotijoukkuetta tehokkaammin, ei se saanut vielä kunnollista etumatkaa käyntiin. Huima putosi lappeenrantalaisten kelkasta tauon jälkeen. Kotijoukkueen hyökkäyspelin yskähdellessä Catz alkoi pussittaa lähes jokaisesta hyökkäyksestä kasvattaen piste-eron lopulta tavoittamattomiin.

Catzin Aleighsa Welch (22/5/2), Elena Reshetko (21/9/3) ja Natalie Day (21/9/3) pitivät pelitemmon lauantaina korkealla. Huiman riveistä Jazmine Perkins (18/12/4) urakoi tupla-tuplaan Tyler Gilbertin (13/8/1) yltäessä toisena kotijoukkueen pelaajista kaksinumeroisille pistelukemille.

Ottelutilastot: Huima–Catz

Honka jatkoi voittoputkea

Tapiolan Honka porskutteli lauantaina voittoon naisten Korisliigassa. Paikallisvastustaja Espoo Basket Team hyytyi ottelun loppumetreillä ja Honka piti sarjapisteet Espoossa lukemin 76–60 (36–27). Voitto oli Hongalle jo kauden yhdeksäs. Joukkue kasvatti samalla voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

Hongan suorittaminen oli lauantaina tasaisen vahvaa. Naapurijoukkueen pistetehtailu tökki eniten avaus- ja päätösjaksoilla, joilla Honka pystyi raapimaan voittoon tarvittavan marginaalin kasaan. Keskimmäiset jaksot EBT pysyi vahvasti kotijoukkueen peesissä.

Hongan Wilesia Hardy (19/14/4) oli lauantaina äärimmäisen vaikeasti pysäytettävä. Myös Kiana Johnsonilla (17/5/3) ja Heta Korpivaaralla (13/5/3) oli tasaisen vahva pelipäivä. Vastustajien riveistä Kamilah Jackson (19/15/2) piti yllä EBT:n taistelua Zykira Lewisin (15/4/3) säestyksellä.

Ottelutilastot: Honka–EBT

Peli-Karhut ryöstöretkellä Kouvolassa

Kouvolan Mansikka-Aholla pelattiin lauantaina pääosin tasainen paikalliskamppailu Kouvottarien ja Kotkan Peli-Karhujen välillä. Kouvottaret ei pystynyt vastaamaan tauon jälkeen vieraiden vahvaan tasoon, joten sarjapisteet matkasivat Kotkaan tuloksella 70–81 (44–40).

Kouvolassa nähtiin lauantaina kymenlaaksolainen pussitusjuhla avausneljänneksellä kun Kouvottaret ja Peli-Karhut iskivät molemmat 27 pistettä ensimmäisellä kympillä. Heittoprosentti heikkeni hieman toiselle neljännekselle, jolla kotijoukkue oli piirun verran vahvempi. Tauon jälkeen Peli-Karhut sai ryhtiliikkeen päälle ja viimeinen neljännes oli pitkälti Peli-Karhujen hallintaa.

Peli-Karhujen Anissa Pounds oli kuumassa pelivireessä lauantaina iskien taululle 30 pistettä ja 4 levypalloa. Daisha Simmonsin (17/13/5) ja Megan Mullingsin (17/18) tupla-tuplat tukivat pisterymistelyä. Kouvottarien Whitney Frazier (26/8/3) ja Layne Murphy (18/8/1) johtivat lauantain pisteidentekoa kotijoukkueen osalta.

Ottelutilastot: Kouvottaret–Peli-Karhut

Pontevan vahva jakso jatkuu

Hyvinkään Ponteva otti lauantaina kauden kahdeksannen voittonsa naisten Korisliigassa. Joukkue juoksi Forssan Alun ohi kotihallissaan jo avausjaksoilla päättäen illan 98–72 (47–28) -kotivoittoon. Pontevan voittoputki on jo kuuden ottelun mittainen.

Hyvinkään Ponteva oli lauantaina kolmen jakson verran vierasjoukkue Forssan Alkua selkeästi vahvempi. Päätösneljänneksellä FOA sai pelin paremmin haltuun, mutta ei ehtinyt enää käynnistämään todellista takaa-ajoa.

HyPon Henna Salomaa iski 22 pistettä, nappasi 3 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä ottelussa. Myös Annika Köster (14/10/4), Candice Warthen (14/4 syöttöä) ja Taru Tuukkanen (12/17/7) pelasivat vahvan ottelun. Myös Iina Keski-Saarella (12/2/1) oli vahva pelipäivä. FOA:n riveistä Mia Loyd (20/17/3) ja Aaliyah Lewis (17/3/2) sekä Meral Bedretdin (10/6/2) vastasivat haasteeseen pirteästi.

Ottelutilastot: HyPo–FOA

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.