Catz kukisti Unitedin, PeKa kaatoi Huiman

18.1.2017 Lappeenrannan Catz katkaisi Espoo Unitedin voittokulun sen kotisalissaan lukemin 65-79 (29-35). Naisten Korisliigan keskiviikkoillan toisessa ottelussa Peli-Karhut puolestaan kaatoi vieraakseensa saapuneen Äänekosken Huiman 90-70 (43-37).

Daisha Simmonsin PeKa nappasi kotivoiton Huimasta.

Chandrea Jonesin Catz puolestaan vierasvoiton Unitedista. Kuvat: Mikko Mäkelä, Matti Koskinen.

Catz antoi näyttöjä puolustusosaamisestaan avausneljänneksellä pitäen kotijoukkueen yhdeksässä pisteessä ja tehtaillen itse samalla 21 pistettä. Toisella kympillä Reetta Piipari (7/3) toi kolmosellaan Espoon viiden pisteen päähän (27-32) ja puoliajalle mentiin 29-35 -vierasjohdossa.

-Meidän puolustus oli ensimmäisellä jaksolla hyvää. Toisella jaksolla jouduttiin virhevaikeuksiin, mutta alun hyvän puolustuksen takia huonosta jaksosta selvittiin, Catz-luotsi Mika Haakana pohti ottelun jälkeen.

Puoliajan jälkeen United teki parhaansa pyrkiäkseen iholle, mutta vieraiden Chandrea Jones (17/7) repi eron kovilla yksilösuorituksillaan ”Kissalauman” hyväksi yli kymmeneen pisteeseen, jossa se pysyi päätösneljännekselle lähdettäessä.

Kotijoukkue kavensi tilanteeksi 56-60 Ellen Nurmen (18/6) onnistumisilla nopeaan tahtiin, mutta Catz vastasi takaa-ajoon omilla onnistumisilla ja kasvatti eron onnistuneilla kolmosilla jälleen yli kymmenen, joka katkaisi samalla myös kotijoukkueen selkärangan.

-Peli on aina suhteessa vastustajiin ja vastustaja oli tänään hyvä. Oltiin valmistauduttu tähän otteluun hyvin, joten pystytään myös elämään lopputuloksen kanssa, Unitedin päävalmentaja Kimmo Kujansivu summasi.

Jonesin lisäksi voittajilta onnistuivat 21 pistettä heittänyt Valencia McFarland sekä Elena Reshetko (19/7).

PeKa jatkaa lentoaan

Kotkassa 320 silmäparia pääsi todistamaan noususuhtaiseen lentoon nousseen kotijoukkueen iloista hyökkäyspeliä ensimmäisellä kymmenminuuttisella, joka kirjattiin emännille 28-17.

Peli-Karhut hallitsi kentän tapahtumia myös toisen neljänneksen ensimmäiset minuutit, kunnes Huima vei pari minuuttisen nimiinsä 15-0 ja kiipesi aivan kotijoukkueen iholle. Puoliajalle marssittiin kuitenkin kuuden pisteen kotijohdossa.

Tauon jälkeen PeKa palasi jälleen kuskin paikalle ja pysyi turvallisen tuntuisessa reilu kymmenen pisteen johdossa läpi neljänneksen. Viimeiselle kympille Karhuvuoressa lähdettiin lukemissa 66-54. Neljännellä jaksolla Peli-Karhuille neljännen perättäisen voiton varmisteli vasta toisen ottelunsa joukkueen riveissä pelannut Daisha Simmons.

Voittajien tehokkaimpiin lukeutuivat Simmonsin lisäksi myös Amanda Lassiter (17/13) ja Akilah Sims (16/8). Huimalta 21 pistettä naiseen upottivat Faith Randolph sekä Batabe Zempare.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.