Catz ja Espoo United murskavoittoihin kotonaan

15.1.2017 Naisten Korisliigan kahden ottelun sunnuntaikierroksella nähtiin kaksi suurinumeroista kotivoittoa, kun Lappeenrannan Catz jyräsi Helmi Basket HBA:n yli luvuin 103-68 (57-29) ja Espoo Unitedille kirjattiin 98-63 (43-38) -kotivoitto Forssan Alusta.

Landry oli elementissään, kun EU kaatoi Forssan Alun.

Myös Jones oli pelipäällä Catzin murskatessa HBA:n. Kuvat: Francois Perthuis.

Pari edellistä ottelua hieman ailahtelevasti kotimaan sarjassa pelannut Catz antoi kotiyleisölleen välähdyksiä edelliskausien ylivoimaisesta Catzistä juostessaan HBA:n nurin.

Kotijoukkue vei avausminuutit 11-0, eikä höllännyt kaasujalkaa, vaan avausneljännes kirjattiin ”Kissalaumalle” luvuin 35-13. Ero pysytteli 20 pisteen yläpuolella toisella neljänneksellä ja ottelun ylivoimainen hahmo Chandrea Jones (33/3) venytti eron jo 28 pisteeseen kotijoukkueen hyväksi puoliajalle mentäessä.

- Sen jälkeen, kun pääsimme samalle sivulle joukkueena, palaset ovat alkaneet loksahdella kohdilleen. Tekemistä on yhä edelleen, mutta tänään pelasimme yhteen ja jälki on sen mukaista, Jones ylisti joukkuekavereitaan.

Jälkimmäinen puoliaika ei tuonut muutosta tulostaululle, vaan kotiyleisö pääsi nauttimaan laajalla rintamalla onnistujia keränneen Catzin esityksistä hyökkäyspäässä.

- Tänään meillä oli intohimoa pelaamisessa, puolustuksen intensiteetti oli erittäin hyvällä tasolla ja kaikki viisi pelaajaa toimi yhdessä hyökkäyksessä, kuten 27 koriin johtanutta syöttöä 42 pelitilannekoriin kertoo, Catz-luotsi Mika Haakana pohti.

Jonesin lisäksi voittajilta onnistuivat muun muassa Elena Reshetko (19/5) sekä Valencia McFarland (7/9/12 syöttöä). HBA:n korkeimmat pistesaaliit keräsivät Sofia Rajala (16/5) ja 14 pistettä heittänyt Selina Dockery.

Jälkimmäinen puoliaika Unitedin hallintaa

Espoossa kotijoukkue United oli helisemässä avausneljänneksen etenkin vieraiden tehoduon Tyonna Snown (23/3) sekä Kiana Johnsonin (24/3) kanssa. Avauskymppi kirjattiinkin FoA:n hyväksi 20-21. Toisella neljänneksellä EU kuitenkin nosti hyökkäyspäässä tasoaan onnistuneiden kolmosten ja Shenita Landryn (29/21) johdolla ja puoliajalle mentiin 43-38 -kotijohdossa.

Puoliajalta kentälle asteli eri ilmeellä pelaava kotijoukkue, joka kolmannen neljänneksen puolivälissä Landryn tehdessä huikeita suorituksia molemmissa päissä, alkoi repimään eroa hiljalleen suuremmaksi. Dionne Poundsin (10/7) buzzer-beaterilla päätösneljännekselle mentiin lukemissa 71-52.

Neljännellä kymmenminuuttisella lopulliset naulat Alun arkkuun löi ottelussa 22 pistettä heittänyt Ellen Nurmi onnistumisillaan, eikä päätösneljännes tarjoillut suurempaa voittotaistelua kotiyleisölle.

- Meillä oli tänään paljon onnistujia ja pelasimme hyvin yhteen. Hyökkäyksessä liikutimme palloa joukkueena ja pääsimme sitä kautta laadukkaille korintekopaikoille, Unitedin päävalmentaja Kimmo Kujansivu kehui suojattejaan ottelun jälkeen.

Poundsin, Nurmen ja Landryn lisäksi Unitedilta yhdeksän pistettä naiseen keräsivät Reetta Piipari, Saara Sandell ja Kia Vaalavirta.

 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia