Catz, EBT ja Kouvottaret voittoihin

3.12.2016 Naisten Korisliigan lauantaikierroksella Lappeenrannan Catz saalisti vierasvoiton Vimpelin Vedosta lukemin 54-75 (25-42), Espoo Basket Team kukisti kotisalissaan Peli-Karhut 80-64 (48-30) ja Kouvottaret yllätti Espoo Unitedin luvuin 74-61 (33-29).

Jacqueline Luna-Castro johdatti Kouvottaret yllätysvoittoon.

Chandrea Jonesin edustama Catz haki vierasvoiton Vimpelistä.

Lotta Aaltosen EBT tiputti Peli-Karhut sarjan hännille. Kuvat: Matti Koskinen, Francois Perthuis.

Vimpelissä avausneljännes eteni tasaisesti lukemissa 19-18, mutta toisella neljänneksellä ”Kissalauman” puolustus puri ärhäkästi ja puoliajalle mentiin 17 pisteen johdossa, kun Catz vei nimiinsä toisen kymmenminuuttisen 6-24.

Kotijoukkue ei onnistunut kuromaan johtoa umpeen toisella puoliajalla, vaan puolustuspäässä tarkkaa työtä tehnyt lappeenrantalaisjoukkue kaahasi lopulta 54-75 -johtoon.

- Saimme toisessa erässä tiivistettyä puolustusta ja palloliike parani. Pääsimme reiluun johtoon , jonka onnistuimme pitämään loppuun asti, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Catzin voittoa tahdittivat tupla-tuplan urakoinut Chandrea Jones (19/14), Ariel Massengale (13/2) sekä etenkin avauspuoliajalla korisukkaa heiluttanut Camilla Grönberg (17/4).

Vimpelin Vedon tehokkaimmat olivat 13 pistettä kerännyt Ulriikka Latvala sekä Olivia Nash (11/12).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Ensimmäinen puoliaika koitui PeKan kohtaloksi

Ottelun ensimmäisellä neljänneksellä vierasjoukkue pysyi emäntien kyydissä ja toiselle jaksolle lähdettiin lukemissa 28-21. EBT:n tehokaksikko Lotta Aaltonen ja Tierra Henderson kuitenkin repivät eron nopeasti 20 pisteeseen, kun toista jaksoa oli pelattu alle puolet.

Toisella puoliajalle lähdettiin 18 pisteen kotijohdossa ja kun kolmaskin neljännes kirjattiin espoolaisten hyväksi, oli Peli-Karhujen selkäranka katkennut viimeiselle kympille lähdettäessä tilanteessa 64-42, eikä ottelusta muodostunut enää mitään jännitysnäytelmää.

Voittajilta Henderson urakoi 25 pistettä, Aaltonen 15 pistettä ja näyttävästi esiintyi myös Lotta Vesiluoma (13/4).

Peli-Karhuilta kaksinumeroisille pisteille ylsivät Roosa Lehtoranta (20/3), Akilah Sims (13/7) sekä 10 pistettä heittänyt Saara Wahlgren.

Kouvottarien levypallopeli liikaa EU:lle

Levypalloja hallinnut (56-37) Kouvottaret katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, katkaisten samalla Espoo Unitedin samanmittaisen voittoputken.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi, vieraiden yrittäessä saada jalkoja hereille matkan jäljiltä. United kuitenkin kairasi tiensä neljän pisteen päähän (18-14) ennen siirtymistä toiselle neljännekselle. Kouvottaret yritti kaikkensa repiäkseen eroa suuremmaksi, mutta vieraat pysyivät iholla sitkeästi ja puoliajalle mentiin edelleen neljän pisteen kotijohdossa.

Kolmas neljännes oli kotijoukkueen näytöstä ja paikoittaista ilotulitusta kaaren takaa. Päätösneljännekselle lähdettiin emäntien 55-41 -johdossa. Vajaat viisi minuuttia ennen päätössummeria viimeiset naulat Espoo Unitedin arkkuun löi Jacqueline Luna-Castro, joka nosti eron 19 pisteeseen.

Luna-Castro hallitsi kentän tapahtumia 24 pisteellään ja 15 levypallollaan. Hänelle taustatukea antoi hiljattain Kouvottarien riveihin liittynyt Bianca Barton (13/4). Unitedin suurimmat tehot keräsi Shenita Landry (21/9).

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.