Camilla Grönberg ja Saara Wahlgren Hyvinkään Pontevan paitaan

20.6.2017 Tuore Suomen mestari, Hyvinkään Ponteva, vahvistuu kahdella laadukkaalla ja kokeneella liigapelaajalla, kun Camilla Grönberg ja Saara Wahlgren liittyvät vihreävalkoisiin.

Turun Riennon, Äänekosken Huiman ja Lappeenrannan Catzin lisäksi Camilla Grönberg on viihtynyt naisten maajoukkueen paidassa. Kuva: Oma Design

 

Naantalista lähtöisin olevan Camilla Grönbergin tuleva kausi Pontevassa on Naantalin Koripalloilijoiden kasvatille kaikkiaan viides naisten korkeimmalla tasolla. Ensimmäinen kausi sujui kotimaisemissa Turun Riennossa. Kaksi seuraavaa kautta Äänekosken Huimassa ja viime kausi Lappeenrannan Catzin joukkueessa toivat mukanaan hopean ja kaksi pronssimitalia.

 

Kahdeksan naisten ja 42 nuorten maaottelua pelannut Grönberg on tilastoinut kautensa naisten liigassa lukemin: 9,1 / 2,5 / 0,8. Palkintoja Grönberg on pokannut avauskaudeltaan, jolloin hänet valittiin vuoden tulokkaaksi ja ensimmäisellä Äänekosken kaudella hänet palkittiin vuoden kehittyneimpänä.

 

Pontevaan 23-vuotias ja 179 -senttinen voimapelaaja tulee mitalin kirkastus tavoitteenaan. Siirron Grönberg näkee myös tulevaisuutensa kannalta merkittävänä.

– Odotan innolla Hyvinkäälle siirtymistäni. Hyvinkäällä on tällä hetkellä kova korisbuumi päällä ja on kivaa päästä nauttimaan siitä, Grönberg kertoo Hyvinkään Pontevan tiedotteessa.

– Hyvinkäällä pelaaminen sopii tällä hetkellä hyvin elämäntilanteeseeni, joten senkin puolesta Hyvinkää tuntui nyt hyvältä vaihtoehdolta. Lisäksi pääsen jälleen kerran pelaamaan hyvin valmennetussa joukkueessa.

 

 

Karhun Poikien juniorikoulun kasvatti, Saara Wahlgren, liittyy Pontevaan kolmen Kotkan Peli-Karhuissa menestyksellä vedetyn kauden jälkeen. Vuosi vuodelta hurjasti kehittynyt 174 senttinen ja 24-vuotias pelintekijä aloittaa Pontevassa jo kahdeksannen kautensa naisten pääsarjassa. Ennen Kotkan vuosia 48 nuorten ja kahdeksan naisten haastajamaaotteluakin pelannut Wahlgren pelasi ToPon liigaryhmässä.

Korisliigan tehot keskimäärin ovat olleet 4,9 / 2,3 / 1,3, mutta viime kaudella jo kovat 8,5 / 3,4 / 2,8. Naisten Korisliigamitaleja Wahlgrenilla on toistaiseksi yksi pronssinen, joka tuli viimeiseltä ToPo-kaudelta 2013–2014.
 

Viime kevään HyPo–PeKa välieräpeleissä Saara Wahlgren oli isossa roolissa, mutta valitettava nilkan muljahdus esti HyPon kannalta pahimmat skenaariot. Aggressiivisesta puolustuspelistään tunnettu Wahlgren sai Vuoden puolustuspelaaja -palkinnon liigan päätöstilaisuudessa toukokuussa.

– Fiilikset tulevaa kautta kohtaan ovat erittäin innokkaat ja odottavat. Olen tosi kiitollinen viime kausista Kotkan Peli-Karhuissa. Koen, että sain heiltä paljon ja kehityin siellä pelaajana reilusti.

– Nyt kuitenkin tuntui oikealta vaihtoehdolta ottaa steppi eteenpäin tulevalle kaudelle ja siirtyä mestarijoukkue Pontevan paitaan. Uskon että pystyn auttamaan uutta joukkuettani tavoitteiden saavuttamisessa ja samalla kehittymään pelaajana Hyvinkään kokeneen valmennuskaksikon opissa.

 

 

Grönbergin ja Wahlgrenin lisäksi Hyvinkään Pontevalla on sopimukset jo valmiina Taru Tuukkasen, Henna Salomaan sekä omien kasvattiensa Anni Jämsä, Veera Puustinen ja Meri Damoiseaux kanssa. Valmennuksesta vastaavat Miikka Sopanen ja Besim Maxhuni.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia