Bisonsille syyskauden makein voitto: kevään 2013 Eurocup-mestari Lokomotiv Kuban kaatui Vantaalla

20.12.2014 Syyskauden kaikki kymmenen otteluaan Eurocupissa voittanut venäläisjätti Lokomotiv Kuban joutui poistumaan Vantaan Energia Areenalta haavojaan nuollen lauantaina. Loimaa Bisonsin joukkuepuolustus loksahti kohdalleen 13 pisteen takaa-ajoasemassa, jonka jälkeen Bisons jyräsi krasnodarilaiset VTB-liigan ottelussa jatkoajalla pistein 82–77 (29–42, 77–77).

Anthony Hilliardin Bisons jysäytti pommin lauantaina: Lokomotiv Kuban kaatui jatkoajalla.

Tuukka Kotin ja kumppaneiden puolustus oli kauden parasta.

Bisons lähti joulunviettoon viiden voiton putkessa. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Kahden kevään takaisen Eurocup-mestarin piti ennakkoasetelmien mukaan hotkaista loimaalaiset suupalana, ja Bisonsin pirteän alun jälkeen näyttikin siltä. Lokomotiv typisti loimaalaisten hyökkäyspelin puskemiseksi, järjesteli hyökkäyspäässä makeita lähietäisyyden viimeistelypaikkoja ja johti parhaimmillaan peliä 15 pisteellä.

Kentälle palattuaan Bisons oli kuitenkin tulta ja tappuraa. Kauden parasta joukkuepuolustustaan esittäneet loimaalaiset käänsivät 13 pisteen tappioaseman kuudessa minuutissa pisteen johdokseen.

Lokomotiv alkoi pelinrakentajansa Malcolm Delaneyn (12/6/4 syöttöä) johdolla menettää ensiksi malttinsa ja sitten energiansa, ja kun ikiliukas Anthony Hilliard (25/3/6 syöttöä/3 riistoa) käynnisti jatkoajan kahdella perättäisellä kakkosella, se oli menoa.

– Tämä on ehkä paras joululahja, jonka olen koskaan saanut. Katsokaa historiankirjoja ja katsokaa Lokomotiv Kubania paperilla. Tämä on suomalaisen koripallon joukkuehistorian suurimpia voittoja. Meillä ei olisi pitänyt olla mitään asiaa heitä vastaan tässä pelissä, mutta voitimme, tuuletteli Bisons-luotsi Greg Gibson ylpeänä.

– Lokomotiv Kubanin kaltaisen joukkueen voittaminen on jotain todella erityistä. Olen ylpeä joukkueestani ja tavasta, jolla taistelimme tiemme takaisin peliin. Meillä oli selkeärankaa, Bisons-kapteeni Tuukka Kotti (10/10/3 syöttöä/2 blokkia) uhkui.

– Hävettää. Bisons pelasi todella kovaa, peräänantamatonta koripalloa. Me olimme henkisesti jossain aivan muualla, huokaili Lokomotiv-päävalmentaja Sergei Bazarevits.

Gibson: ”Aggressiivinen on avainsana”

Bisonsin syyskausi on ollut historiallisen vaikea otteluruuhkan ja loukkaantumisten johdosta. Viimeiset viikot ovat kuitenkin osoittaneet, minkälaista koripalloa Bisons pystyy pelaamaan saadessaan parhaan miehistönsä ruotuun.

Kotin paluu sairastuvalta on vapauttanut Ian Hummerin (10/12) ja Travis Nelsonin (10/5) oikeisiin rooleihinsa ja Anthony Hilliard vie paineita Aaron Johnsonilta (11/3/7 syöttöä/4 riistoa) ja Matti Nuutiselta (13/7) hyökkäyspäässä.

Lokomotiv Kubanin NBA- ja Euroliiga-taustaiset miljoonamiehet syyllistyivät pelin jälkipuoliskolla mielikuvituksettomaan puskemiseen – pitkälti Bisonsin hurjan puolustuksen ansiosta. Lisäksi loimaalaiset pakottivat venäläisille 21 pallonmenetystä ja hallitsivat levypallopeliä pelin jälkipuoliskolla ja jatkoajalla.

– ”Aggressiivinen” on avainsana. Meillä oli kymmenen menetystä vähemmän kuin heillä. Mitä enemmän peli edistyi, sitä turhautuneemmaksi Lokomotivin pelaajat tulivat. Levypalloissa olimme toisella puoliajalla vahvoja, Gibson kehui.

– Tämä on ollut todella vaikea syksy, mutta nyt olemme pikku hiljaa pystymässä pelaamaan sellaista koripalloa, mitä me voimme pelata. Tuleva viiden päivän tauko tulee aivan oikeaan paikkaan.

Voittoputkessa joulutauolle

Bisons lähtee ansaitulle joululomalle viiden voiton putkessa. Joukkue on voittanut viimeiset kaksi VTB-liigan otteluaan sekä kolme Korisliigan ottelua. Lokomotiv-voiton myötä Bisons saavutti voittosaldollaan Jenisein VTB-liigan runkosarjan 14. sijalla.

– Seuraavat päivät vietämme lomaa. Ansaitsemme sen koko joukkueena. Välipäivinä palaamme tänne Vantaalle harjoittelemaan, viittasi Gibson lähestyvään VTB-liigan kotiotteluun VEF Riikaa (28.12.) vastaan.

Bisons-miehistö tuuletteli voittoaan antaumuksella ja joukkue lähtee joululomalleen positiivisin mielin.

– Olemme pelanneet viime aikoina niin kuin koripalloa pitää pelata, Kotti kehaisi omiaan.

– Jaamme palloa, puolustamme joukkueena, kaikki saavat heittopaikkoja. Kun pelaamme näin, kaikilla on hauskaa kentällä, ja silloin energia tulee luonnostaan.

Loimaa Bisons – Lokomotiv Kuban 82–77 (16–20, 29–42, 54–55, 77–77), VTB-liigaa, Energia Areena (Vantaa) 20.12.2014

Bisons: Anthony Hilliard 25/3/6 syöttöä/3 riistoa, Matti Nuutinen 13/7, Aaron Johnson 11/3/7 syöttöä/4 riistoa, Ian Hummer 10/12, Tuukka Kotti 10/10/3 syöttöä/2 blokkia, Ville Mäkäläinen 3/0, Antto Nikkarinen 0/1, Roope Ahonen 0/0, Eero Aaltonen, Liam Osmanu Djeen.

Lokomotiv: Derrick Brown 18/6, Krunoslav Simon 15/2/3 syöttöä, Richard Hendrix 13/13/2 blokkia, Malcolm Delaney 12/6/4 syöttöä, Anthony Randolph 9/8/6 blokkia.

Ottelutilastot: Bisons – Lokomotiv

Asiat

 
27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia