Bisonsille suurvoitto Pyrinnöstä

13.3.2013 Loimaan Liikuntahallilla nähtiin jälleen keskiviikkona kiihkeä kärkikamppailu vanhojen kiistakumppanusten kesken, kun Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö ottivat yhteen. Ottelu päättyi Bisonsin selkeään 110–92 (53–50)-voittoon. Tunnelma tiivistyi myös pudotuspeliviivan tuntumassa Korihaiden ja Korikobrien kesken, ja Namika Lahti saavutti FoKoPoa häntäpäässä.

Martin Zenon Bisons nautiskeli 18 pisteen voiton Pyrinnöstä.

Dominique Colemanin Korikobrat oli hurjana LrNMKY:a vastaan.

Jussi Eskola sivalsi Korihaita seitsemällä kolmosella.

Devonne Giles oli pitelemätön FoKoPoa vastaan.

Louis Johnsonin Namika Lahti hiipi voiton päähän FoKoPosta jumbosijalla. Kuvat: Eveliina Toivola & Kai Kilappa.

Pyrintö oli Loimaalla terävä jo alussa ja hankkiutui nopeaan kymmenen pisteen johtoon, kunnes osat vaihtuivat toisella jaksolla täydellisesti Bisonsin saatua kaukoheittopelinsä kuntoon.

Bisons nousi kolmannella jaksolla kymmenen pisteen johtoon, mutta Pyrintö hiipi päätösjakson lähestyessä vielä kuuden pisteen päähän. Lopulta ero repesi, kun Bisonsin vapauttavien korien jälkeen tamperelaisten tekniset virheet johdattivat kotijoukkueen pelaajat vapaaheittoviivalle. Bisons nujersi Pyrinnön lopulta 18 pisteellä.

– Tämä oli kirjaimellisesti iso voitto ja olen peliin tyytyväinen. Olimme alussa vaikeuksissa, mutta aina kun pääsemme oikeaan rytmiin ja puolustus alkaa toimia, pärjäämme kyllä, iloitsi Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

Bisonsista Jeb Ivey (32/3/9 syöttöä) kairasi seitsemän kolmosta. Martin Zeno (28/4/3 riistoa/3 blokkia) oli myös erinomainen. Lisäksi Matti Nuutinen (19/9/3 syöttöä), Ville Mäkäläinen (11/6) sekä Ryan McDade (10/9) pelasivat vahvan pelin.

Pyrinnön tehokkaimmat olivat Carl Lindbom (24/2), LaMonte Ulmer (20/4), Antero Lehto (18/3/8 syöttöä) ja Damon Williams (11/10/7 syöttöä).

Lapualaisille selkävoitto LrNMKY:stä

Lapuan Korikobrat jatkaa edelleen pudotuspelipaikan metsästämistä. Pohjanmaalaiset löylyttivät kotikentällään Lappeenrannan NMKY:ta pistein 98–83 (56–28).

Kotijoukkue sai tavaramerkkinsä heittosirkuksen päälle aivan ottelun alusta alkaen ja karkasi kolmannen jakson alussa parhaimmillaan 31 pisteen johtoon. Puoliajalla Korikobrat oli upottanut kakkosistaan 77,3% ja kolmosistaan 53,8%.

Vieraat pelasivat pelin loppuun asti ja kuroivat vielä eron 15 pisteeseen, mutta lapualaisvoitto ei ollut missään vaiheessa epävarma.

– Joukkueemme tautiluokitus on skitsofrenia. Ikinä ei osaa ennustaa, että millainen esitys on tulossa. Meillä on hyviä yksilöitä ja kun saamme heidät pelaamaan noin yhteen kuin ensimmäisellä puolikkaalla, niin tekeminen on viihdyttävän näköistä ja ennen kaikkea tehokasta, Korikobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic sanaili.

Samuel Haanpää (20/5) oli taas lapualaisten ykkösase. Dwight Tolbert (17/8/4 syöttöä/3 riistoa), Aleksi Huuskonen (18/2), Trey Hampton (15/4/3 syöttöä) ja tripla-tuplan lähettyvillä hiiviskellyt Dominique Coleman (13/9/9 syöttöä) onnistuivat myös mainiosti.

Vieraista erottuivat tuttuun tapaan Jason Conley (19/6/3 syöttöä) ja Matt Gibson (16/4/8 syöttöä).

Eskolan kolmoset upottivat Korihait

Lapuan Korikobrat sai pudotuspelipaikkataistelussa vetoapua Korisliigan toiselta pohjanmaalaisjoukkueelta, kun Kauhajoen Karhu haki Uudestakaupungista selvän 68–83 (36–39)-voiton.

Isännät pitivät johtoa toisen neljänneksen lopulla, mutta kolmannen neljänneksen puolivälistä alkaen Karhun kynnet alkoivat hidastaa haita puolustuspäässä. Neljännellä jaksolla Karhun kaasutti kolmosillaan karkuteille kaikkiaan seitsemän kolmosta upottanut Jussi Eskola (21/1).

Eskolan lisäksi tasaisen Karhun tehopelaajat olivat pelikuntoon toipunut Tremaine Ford (13/9/2 blokkia), Giordan Watson (12/5), Eldar Skamo (12/3), Haminn Quaintance (10/10) ja Ilkka Vuori (10/1/4 syöttöä/4 riistoa).

Korihaista Villematti Kopio (19/2) heitti korkeimmat pisteet, T.J. Robinson (11/10) nappasi tupla-tuplan.

Korihaiden voitto ja Korikobrien tappio tiivisti tunnelmaa pudotuspeliviivan tuntumassa. Korihait isännöi kahdeksatta sijaa 12 voitollaan, kun taas Korikobrat ja Vilpas hengittävät niskaan 11 voiton kanssa.

KTP pyöritteli FoKoPoa

Kierroksen suurinumeroisin voitto nähtiin Kotkassa, missä liigakärki KTP pyöritteli Forssan Koripoikia pistein 111–81 (57–40).

FoKoPo hakeutui alussa yhdeksän pisteen johtoon, mutta KTP:lla ei ollut missään vaiheessa hätäpäivää. Kotkalaiset pohjustivat toisella kymmenminuuttisella voittoaan 31–16-lukemin ja jatkoivat vieraidensa masentamista molemmissa päissä kenttää koko toisen puoliajan.

Devonne Giles (27/12/3 riistoa/2 blokkia) oli jälleen kerran erinomainen. Jukka Matinen (18/8) osui kaaren takaa neljä kertaa ja Timo Heinonen (17/6) teki tuhojaan lähempää.

Edelleen ilman kotimaahansa matkustanutta Charlie Burgessia pelanneesta FoKoPosta Jahmar Thorpe (22/7) ja Andrais Thornton (19/12) esiintyivät edukseen.

Namika Lahti taas FoKoPon kannoille

Korisliigan hännillä Namika Lahti hiipi taas voiton päähän Forssan Koripojista. Lahtelaiset nujersivat pudotuspelipaikkaa havittelevan Salon Vilppaan kotonaan 82–70 (36–37).

Namika hallitsi peliä lähes alusta loppuun. Salolaiset pääsivät hetkittäin edelle ja viimeisen kerran kolmannen jakson alussa, mutta salolaisten heittopeli ja puolustus jäivät selkeästi kotijoukkueesta jälkeen.

Ilman Cedric Latimeria pelanneen Namikan sankariksi nousi kauden ennätyspisteensä murjonut Louis Johnson (33/11/3 syöttöä), jolle Vilppaalla ei ollut vastausta. Emmanuel Holloway (20/6/6 syöttöä/2 blokkia) oli myös erinomainen vanhaa seuraansa vastaan ja Jordan Hasquet (17/6/2 blokkia) käytti heittopaikkansa tehokkaasti.

Vilppaasta Marcus Relphorde (19/3) heitti korkeimmat pisteet. Jukka Kataja puuttui ”viikinkien” kokoonpanosta.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.