Bisons yllätti Kauhajoen – Kataja Korihaita vahvempi

5.11.2023 20:16 Miesten Korisliigan sarjapisteet keräsivät tänään Bisons Loimaa ja Kataja Basket.

Emil Uotila oli merkittävä pala Bisonsin toisessa voitossa tällä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Bisons oli Loimaalla vieraitaan paremmassa heittovireessä ja onnistui yllättämään Kauhajoen pahan kerran. Isännät pitivät johtoasemaa hallussaan läpi ottelun ja juhlivat kauden toista voittoaan luvuin 85–80.

Hyvä heittoilta rajoittui Bisonsillakin kuitenkin vain pelitilannekoreihin. Häkellyttävin tilasto illan ottelussa nimittäin löytyy vapaaheittosarakkeesta, sillä kumpikaan joukkueista ei saanut sisään edes puolia yrityksistään.

Pelin onnistujia tilastojen valossa olivat erityisesti Bisonsin DeVante Brooks, Isaac Davidson ja Emil Uotila. Brooksille merkittiin 20 pistettä ja 12 levypalloa, Davidsonille 17 pistettä ja kuusi syöttöä ja Uotilalle 14 pistettä ja neljä syöttöä.

Päävalmentaja Juri Heinämäki kehui joukkuettaan pelin jälkeen:

– Tänään puolustimme niin kuin haluamme puolustaa. Takana olevalla harjoitusviikolla pyrimme palaaman vanhoihin asioihin ja löytämään kristallinkirkkaan kuvan siitä, mitä haluamme tehdä. Kolmannella jaksolla Kauhajoki toi peliin kansainvälisten otteluiden kovuutta emmekä olleet valmiita siihen, mutta se oli meille hyvä paikka oppia.

Kauhajoen parhaat pistemiehet olivat Samuel Givens 15:llä ja Topias Palmi 13:lla. Givensille merkittiin lisäksi 11 levypalloa.

Ottelutilastot

 

Nike Sibanden heittoilta siivitti Katajan voittoon

Kautensa hyvin aloittanut Korihait taipui Uudessakaupungissa Kataja Basketille luvuin 74–89. Ero repesi jo toisella neljänneksellä melkein 20:een, eivätkä isännät sen jälkeen enää toipuneet.

Katajan peliin erityistä virtaa toi laitahyökkääjä Nike Sibande, joka tykitti koreja niin läheltä kuin kaukaa. Sibanden kahdeksasta kaukoheittoyrityksestä upposi viisi, ja pelin lopuksi hänelle merkittiin 30 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Katajan ex-Korihai Sebastian Lindberg säesti seitsemällä pisteellä.

– Kansainväliset ottelut painoivat yhä jaloissa, mutta siihen nähden saimme tänään kaiken irti ja energia oli vaaditulla tasolla. Puolustuspää oli meillä virheistä huolimatta riittävän vakaa, että saimme pakotettua vastustajan vaikeisiin heittoihin, Lindberg totesi Ruudun haastattelussa.

Korihaiden kovin pistemies oli Wesley Person Jr. 18:lla.

Ottelutilastot

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia