Bisons liigakärjessä joulutauolle

19.12.2012 Hallitseva mestari Nilan Bisons kohenteli asemiaan liigakärjessä kukistamalla Lappeenrannassa paikallisen Namikan tiukan taistelun myötä pistein 82–90 (45–47). Voitoilla joululomalle lähtivät myös hurjin lukemin Kouvoja ryöpyttänyt Tampereen Pyrintö sekä Pohjanmaan joukkueet Karhu ja Korikobrat.

Martin "Z-Man" Zenon kolmoset suolasivat Namikan Lappeenrannassa.

Carl Lindbom nautiskeli pisteillä Kouvoja vastaan.

Tremaine Fordin Karhu nousi liigakolmoseksi Vilpas-voitollaan.

Samuel Haanpään Kobrat haki tuiki tärkeän voiton Namika Lahdesta.

Lappeenrannan Namikan ja Bisonsin peli oli tasainen, eikä ero kasvanut missään vaiheessa loppunumeroita suuremmiksi.

Bisonsin vahvuudet tehokkaasti pois puolustanut LrNMKY oli saamassa tukevan jalansijan voitosta siirtymällä nelisen minuuttia ennen loppua 80–76-johtoon. Biisoneiden Martin Zeno osui kuitenkin kahdesti kolmoskaaren takaa, ja Jason Conleyn tasoitettua ottelun veivät vieraat seuraavan minuutin ratkaisevasti 8-0.

Liigan parhaiden pistemiesten taistossa Bisonsin Martin Zeno (32/3/3 syöttöä/3 riistoa) palasi pistepörssin kärkeen ohi LrNMKY:n Jason Conleyn (26/7).

Zenon ja Conleyn lisäksi illan parhaat pelaajat olivat vieraiden Ryan McDade (19/15) sekä kotijoukkueen Greg Logins (19/5) ja Matt Gibson (18/1/7 syöttöä).

Bisons on voittanut 18 ottelustaan peräti 15 ja siirtyy joulutauolle kahden voiton kaulalla KTP-Basketiin nähden. LrNMKY jatkaa liigataulukon kuudentena.

Sisuuntunut Pyrintö ryöpytti Kouvoja

Viime lauantaina murskatappion Kauhajoella kärsinyt Tampereen Pyrintö pyöritteli keskiviikon kotipelissään Kouvolan Kouvoja uskomattomin lukemin 104–50 (45–27). Pyrintö johti jo tauolla 18 pisteellä, ja tuplasi kolmannen jakson aikana johtonsa.

– Pidimme Kauhajoen pelin jälkeen palaverin, harjoittelimme hyvin alkuviikon ja pelikin oli nyt sellaista kuin piti. Kiva paluu, vaikka menikin lopussa pelailuksi Kouvojen loukkaantumistilanteen vuoksi, totesi Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen.

Pyrinnöstä parhaassa tikissä oli yhtä vaille kaikki pelitilanneheittonsa säkittänyt Carl Lindbom (25/9). LaMonte Ulmer (18/7) ja Reginald Bratton (18/6) pelasivat pirteästi, kuten myös kauden viidennen tripla-tuplansa kerännyt Damon Williams (11/10/11 syöttöä).

Vaisuista Kouvoista pääsi yli kymmenen pisteen vain joukkueen ainoa terve ulkomaalaispeluri Gilberto Clavell (16/6).

Pyrintö suuntaa joulunviettoon Korisliigan neljänneltä sijalta voitettuaan 16 ottelustaan 12. Kouvot jatkaa seitsemännellä sijalla.

Karhulle pisteet Salohallista

Kauhajoen Karhu pääsi joulutauolle vierasvoiton tahdittamana kaatamalla Salohallissa kotijoukkue Vilppaan 82–88 (40–43).

Vilpas johti tasaista peliä kahdella ensimmäisellä jaksolla, mutta loppupuoliskolla Karhu piti rutiinilla tiukkaa johtoa kourissaan. Ottelu alkoi ratketa viimeisen neljänneksen puolivälin lähestyessä, kun pisteen johdossa ollut Karhu kasvatti Giordan Watsonin, Eldar Skamon ja Tremaine Fordin koreilla johtonsa kahdeksaan pisteeseen.

Karhulta Tremaine Ford (19/14) ja Giordan Watson (13/3/4 syöttöä/3 riistoa) keräsivät korkeimmat tehot. Ilkka Vuori (11/0/3 riistoa) palasi sairaslistalta ja oli hyvällä pelipäällä.

Vilppaalta Shawn Atupem (22/6), Troy Barnies (16/7) ja Adam Brown (15/3/7 syöttöä) kannattelivat kotijoukkuetta.

Kauhajoen Karhu nousi voitollaan liigakolmoseksi 12 voitollaan 18 ottelusta. Salon Vilpas jatkaa pudotuspeliviivan yläpuolella kuudella voitollaan yhtä monesta ottelusta.

Korikobrille tärkeä voitto viivan alla

Pudotuspeliviivan alla Lapuan Korikobrat otti elintärkeän kotivoiton Namika Lahdesta 86–79 (41–45)-tuloksella.

Vieraat johtivat toisella jaksolla parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä. Peli kääntyi kuitenkin Korikobrille neljännen jakson alussa, kun lapualaisten hyökkäysmoottori alkoi käydä. Dwight Tolbertin ja Samuel Haanpään perättäiset kolmoset veivät Kobrat kahdeksan pisteen johtoon, ja Dominique Coleman komppasi perättäisillä kakkosillaan.

– Uusi paikkapuolustuksemme on toiminut hyvin ja pääsemme sen avulla sekoittamaan vastustajien kuvioita ajoittain, iloitsi Kobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic.

Lapualaisista Samuel Haanpää (23/5), Dwight Tolbert (22/4/6 riistoa) ja Dominique Coleman (17/5/10 syöttöä/4 riistoa) olivat erinomaisessa pelivireessä.

Jo kahdeksannen peräkkäisen vierastappion kärsineestä Namika Lahdesta Louis Johnson (16/11) ja Jordan Hasquet (16/5) onnistuivat parhaiten.

Korihait, FoKoPo ja Lahti pitävät Korisliigan perää neljän voiton saldoillaan. Lapua majailee yhdeksännellä sijalla viidellä voitollaan.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.