Bisons ja Pyrintö kaksin liigakärkeen kolmella voitollaan

11.10.2013 21:35 Alkaneen liigakauden ennakkosuosikkeihin kuuluva Kataja Basket joutui taipumaan toisen perättäisen kerran, tällä kertaa Tampereen Pyrinnön vieraana. Pyrintö rökitti 26 pistettä upottaneen Antero Lehdon johdolla joensuulaisvieraansa 95–74 (60–32). Bisons kasvatti Pyrinnön tavoin voittosaldonsa kolmeen ja KTP-Basket kuittasi puolestaan toisen voittonsa.

Antero Lehto murjoi 26 pistettä Pyrinnön höyhentäessä Katajan.

Billy Keys kuului Bisonsin parhaimmistoon Lappeenranta-voitossa.

Tuukka Kotti punnerteli loimaalaisille 22 pistettä.

Sharaud Curry hurmasi Steveco Areenan Lahti-voitossa.

Myös Aleksi Akpaso kuului kotkalaisjoukkueen parhaimmistoon. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

Kataja ei pärjännyt Pyrinnön vauhtimyllyn kyydissä edes vähää alusta. Pieti Poikolan iskuryhmä puhkaisi kaiken ilman pihalle joensuulaishyökkäyksestä ja huudatti runsaslukuista kotiyleisöään karkaamalla viidessä minuutissa 16-2-johtoon.

 

Joensuulaiset saivat hiljalleen hyökkäyspäässä heittonsa kulkemaan jotenkuten, mutta joukkue jäi makaamaan taintuneena tantereelle Pyrinnön takoessa lisää eroa kaaren takaa ja lähietäisyyksiltä, viidellä viittä vastaan sekä vastahyökkäyksillä.

 

Pyrinnön pistekuninkaan valtikkaa kannatteli seuraikoni Antero Lehto, joka onnistui kaaren takaa neljästi yhtä monella yrittämällä ja kokosi muhkeat 26 pistettä. Lehdon lisäksi Damon Williams (19/9/4 syöttöä), Kelvin Lewis (14/0) ja Antti Nikkilä (10/5) kirjauttivat kaksinumeroiset.

 

– Ensimmäinen asia mitä joukkueelta pitää löytyä matsiin tullessa on sydäntä ja sitä Pyrinnöllä oli – meillä ei, huokaisi Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

 

– Meillä oli tänään todella paljon energiaa ja sitä tuli vain lisää kun tuotiin miehiä vaihdosta sisään. Katajalla on toki ollut vaikea alkuohjelma kolmella vierasottelulla, joten ehkä se myös osaksi selittää, miksi olimme tänään selvästi energisempiä, Pyrinnön luotsi Pieti Poikola tuumasi.

 

Katajalta Mike Morrison (22/11/3 blokkia) ja ahkerasti viivalle hakeutunut Juho Nenonen (16/8) pistivät parhaiten kampoihin kotijoukkueelle.

 

Bisonsin kokemus kolmannen perättäisvoiton peruskivi

 

Hallitseva mestari ja Eurocup-joukkue Nilan Bisons nousi Pyrinnön kintereillä Korisliigan jaetulle kärkipaikalle kellistämällä urhoollisesti isompaan vastaan taistelleen Namika Lappeenrannan kotonaan Loimaalla 79–71 (44–42).

 

Avausvoittoaan saalistanut Namika iski sumeilematta yhteistä virttä hyökkäyspäässä hakevan ”Biisonilauman” heikkoihin kohtiin puolustuksellaan ja vyörytti ratkaisuja vikkelän ja juonikkaan Brandon McKnightin sekä erinomaisessa heittovireessä olleen Todd Brownin kautta.

 

Aivan kuten kahdessa edellisessä ottelussaankin, Bisons onnistui nousemaan ahtaasta paikasta kokemuksellaan ja leveydellään.

 

McKnight säkitti kolmosellaan Lappeenrannan pisteen johtoon (67–68) kaksi minuuttia ennen loppua, mutta Mikko Koivisto hyvitti toisessa päässä kaaren takaa (70–68). Tuukka Kotti lisäsi viimeisen minuutin alkaessa loimaalaisjohtoa yhdellä vapaaheitollaan ja Billy Keys löi naulat lappeenrantalaisarkkuun layupillaan puolisen minuuttia ennen loppua.

 

– Me olemme muita joukkueita jäljessä joukkueen hitsaamisessa yhteen, emmekä ole treeniprosessimme aikana olleet taktisesti erityisen valmiita, mutta meillä on niin laaja runko ja niin kokeneita pelaajia, että onnistuimme tänäänkin hakemaan voiton vaikeuksista huolimatta, Bisonsin luotsi Greg Gibson tuumasi.

 

Susijengi-sentteri Tuukka Kotti (22/3) ponnahti Bisonsin parhaaksi pistemieheksi. Billy Keys (15/7) väläytteli myös osaamistaan ja neljä kolmosta pussittanut Mikko Koivisto (14/2/5 syöttöä) osui tärkeillä hetkillä.

 

Todd Brown (24/7) kannatteli Namikaa kuudella kolmosellaan ja Brandon McKnight (17/3/5 syöttöä) onnistui takakentällä.

 

- Pelaajat saavat nyt täysin vapaan viikonlopun, ja maanantaina keskitymme sataprosenttisesti seuraavaan peliin, kertoo Gibson, jonka joukkue pelaa kauden ensimmäisen Eurocup-pelinsä keskiviikkona Helsingin Jäähallissa.

 

Curry marinoi Namika Lahden Kotkassa

 

Voittotilinsä kotivoitolla Korihaita vastaan avannut KTP-Basket haki toisen perättäisen kotivoittonsa kaatamalla Namika Lahden Karhuvuoren Steveco Areenalla loppupistein 91–78 (44–42).

 

Ottelussa alkoi olla ratkaisun makua hiljalleen kolmannen jakson aikana. Lahti väijyi jakson puolenvälin lähestyessä numeroissa 54-50, kunnes KTP kiskaisi kaksiminuuttisen 13-2 ja pysytteli siitä alkaen noin kymmenen pisteen johdossa.

 

- Ei ollut todellakaan helppo peli. Kaikki kunnioitus Namika Lahdelle, joka ei kerta kaikkiaan suostunut heittämään pyyhettä kehiin vaan nousi kerta kerran jälkeen takaisin tuntumaan. Tässä pelissä oli selkeästi kolmesta pelaamastamme ottelusta korkein intensiteetti, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen mietti.

 

Pelin ylivoimainen hahmo oli KTP:n vikkelä pelinrakentaja Sharaud Curry (28/2/8 syöttöä/4 riistoa), jolle Namika ei löytänyt pysäyttäjää. Aleksi Akpaso (14/0) ilahdutti kotkalaisyleisöä virkeillä otteillaan ja Chris Owens (14/5) väläytteli korin alla.

 

– Kyllä meidän pikkumies osoitti tänään pystyvänsä korintekoon aina tarvittaessa. Kova suoritus, Toiviainen hymyili 178-senttiseen Curryyn viitaten.

 

Namikasta Storm Warren (25/5) oli parhaimmillaan erinomainen. Hänen maanmiehensä Dan Oppland (15/12/3 riistoa/3 blokkia) ja Robert Arnold (15/6) nousivat myös kaksinumeroisille.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia