Ben Perkins ja Akeem Scott Honkaan

28.2.2008 Hallitseva Suomen mestari Espoon Honka vahvisti rivejään amerikkalaisilla Ben Perkinsillä ja Akeem Scottilla siirtoajan umpeutuessa torstaina. Kaksimetrinen, 28-vuotias Perkins on pelannut kuluvalla kaudella Luxemburgissa Amicalen joukkueessa, kun taas 186-senttisen, 24-vuotiaan Scottin työllistäjänä on ollut I divisioonassa Vantaan Pussihukat.

Laitahyökkääjän roolissa viihtyvä Perkins rekisteröi Luxemburgissa keskiarvoikseen 25 pistettä ja 13 levypalloa ottelua kohden. Kolmen pisteen heittonsa Perkins upotti 50 prosentin tarkkuudella. Hyvänä kaukoheittäjänä tunnettu Perkins herätti Hongan kiinnostuksen myös
puolustuspään ansioillaan.

- Perkins on monipuolinen kaveri, joka pystyy pelaamaan kolmea pelipaikkaa ja puolustamaan neljää, luonnehtii Hongan puheenjohtaja Mika Sohlberg uutta hankintaansa.

Akeem Scott on puolestaan tunnettu atleettisena, energisenä kenttädynamona, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan sekä heittävän takamiehen että pelintekijän paikalla. Scott on kuulunut kuluvalla kaudella I divisioonan parhaimmistoon 29,2 pisteen, 4,1 levypallon, 3,6 riiston ja 2,9 syötön keskiarvoillaan.

- Akeem pystyy antamaan Petteri Koposelle lepominuutteja tarvittaessa pelintekijän tontilla, jonka lisäksi hän on erinomainen nopeiden hyökkäysten viimeistelijä, Sohlberg kertoo.

Suomi tuli Perkinsille ja Scottille tutuksi jo pelikaudella 2006-07, jolloin kaksikko edusti Uudenkaupungin Korihaita. Scott venyi liigaotteluissaan 17,3 pisteen, 4,1 levypallon ja 2,1 riiston keskiarvoihin, kun taas Perkins merkitsi tilastoihin 16,7 pistettä, 5,9 levypalloa, 3,1 syöttöä ja 1,8 riistoa ottelua kohden.

- Korisliigan siirtorajan umpeutuessa jouduimme tekemään nopeita ratkaisuja ja tahdoimme turvautua pelaajiin, jotka ovat meille tuttuja. Korihaita viime kaudella valmentanut Jyri Lehtonen antoi meille erittäin hyvää palautetta molemmista kavereista sekä pelaajina että ihmisinä, myhäilee Sohlberg.

Maysin sopimusta ei jatketa

Keskiviikkona Team Componentaa vastaan Hongan paidassa debytoinut 184-senttinen, 23-vuotias Keddric Mays jäi vaille sopimusta. Mays tehtaili Componenta-ottelussa 10 pistettä, mutta miehen heittosihti oli pahasti hakusessa (kolmoset 2/10).

- Mays ei ollut huono pelaaja, mutta hänen otteistaan näkyi selvästi pelaamattomuus. Olimme saaneet väärää informaatiota hänen pelivalmiudestaan ja pelipaikastaan, joten ostimme tavallaan "sian säkissä", myöntää Sohlberg.

Sohlberg uskoo, että Scott ja Perkins palauttavat viime aikoina kovia kokeneen Hongan takaisin mestaruustaisteluun.

- Scott ja Perkins ovat entuudestaan hyviä ystäviä keskenään, joten ainakin joukkuekemioiden pitäisi toimia alusta alkaen. Pudotuspelien alkuun on vielä runsaasti aikaa ja uskomme, että tällä pakalla pystymme jälleen pelaamaan mestaruudesta.

Honka pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina pudotuspelipaikoista kamppailevan Korihaiden vieraana Uudessakaupungissa. Kotikentälleen Honka palaa ensi keskiviikkona, kun paikallisvastustaja ToPo saapuu Tapiolan Urheiluhallin kuumaan kärkiotteluun.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

Näytä lisää vastaavia