Bedretdin palaa Belgiasta Honkaan, myös amerikkalaisduolle sopimukset

6.8.2013 Suomea naisten haastajamaajoukkueen riveissä kesän Universiadeissa edustanut Meral Bedretdin palaa naisten SM-sarjaan vietettyään viime kauden Belgiassa. Bedretdin palaa Espooseen ja Tapiolan Hongan riveihin. SM-pronssia viime kaudella voittanut Honka on solminut sopimukset myös Shanel Harrisonin ja Morgan Stromanin muodostaman amerikkalaiskaksikon kanssa.

Kahdeksan naisten maaotteluakin pelannut Meral Bedretdin palaa Belgiassa vietetyn vuoden jälkeen Honkaan.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen luottopeluri, kolminkertainen nuorten Suomen mestari Elina Koskimies siirtyy Wartista Espooseen. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

20-vuotias, 174-senttinen Bedretdin pelasi junioriuransa viimeiset kaudet Tapiolan Hongassa ja edusti Espoo Teamia naisten SM-sarjassa kausina 2010-12. Kaudella 2011-12 syntyi 15 minuutissa 4,1 pistettä ottelua kohden. Viime kauden Bedretdin pelasi Belgiassa, United Woluwen riveissä, mutta tekee nyt paluun Tapiolaan.

Lauttasaarelaisen ToPoLan kasvatti Bedretdin on pelannut kaikkiaan 77 maaottelua Suomen eri maajoukkueikäluokissa, mukaan lukien kahdeksan maaottelua naisten maajoukkueessa.

- Meral Bedretdin tuo johtajuutta hyökkäyspään pelaamiseen. Hänellä on takana ehjä, nousujohteinen kesä. Odotan häneltä läpimurtokautta naisten SM-sarjassa, kertoo Hongan päävalmentajaksi aiemmin kesällä nimetty Kimmo Kujansivu seuran tiedotteessa.

A-juniori-ikäisistä pelaajista Hongan omista junioreista naisten joukkueessa pelaavat tulevalla kaudella 1995-syntyneet Armi Anttila ja Jenni Rantanen sekä 1996-syntyneet Emilia Helle, Taru Pekkala ja Petra Noponen. Lisäksi 1996-syntynyt Elina Koskimies siirtyy Wartti Basketista Honkaan.

- Hongan vahvan juniorityön ansiosta meillä riittää haastajia naisten joukkueeseen omista A-tytöistä. Nämä pelaajat ovat taas vuoden kokeneempia ja valmiimpia ottamaan vastuuta naisten sarjassa.

- Elina Koskimies kuuluu ikäluokkansa parhaimpiin pelaajiin Suomessa. On hienoa, että voimme tarjota ympäristön, jossa hänellä on mahdollisuus ottaa urallaan seuraava askel eteenpäin, Kujansivu päättää.

Koskimies on pelannut tänä vuonna kaikissa 18-vuotiaiden tyttöjen maaotteluissa (12). Kaksi B- ja yhden A-tyttöjen Suomen mestaruuden Wartissa voittaneella Koskimiehellä on koossa kaikkiaan 40 nuorten maaottelua Suomi-paidassa. 

Monipuoliset vahvistukset  

Hongan amerikkalaisvahvistuksina nähdään tulevalla kaudella kaksikko Shanel Harrison – Morgan Stroman. Molemmat päättivät yliopistouransa viime kauteen, Harrison La Sallen yliopistossa ja Stroman Miamin yliopistossa.

182-senttinen, 23-vuotias Shanel Harrison aloitti yliopistouransa Virginia Techin yliopistossa, josta siirtyi valmentajavaihdoksen myötä viimeiselle kaudelleen La Sallen yliopistoon. Seniorikaudella Harrison kirjautti tehot 12,6 pistettä ja 7,0 levypalloa.

- Harrison on urheilullinen pelaaja, joka pystyy luomaan omat korintekopaikkansa. Hän pystyy monipuolisena pelaajana pelaamaan pelipaikkoja 2-4, kertoo Kujansivu.

184-senttinen, 22-vuotias Stroman pelasi yliopistouransa Miamin yliopistossa. Stroman valittiin lukioaikanaan McDonald’s All-American –joukkueeseen. Toissa kaudella akillesjänteensä loukannut Stroman teki seniorikaudelleen vahvan paluun tositoimiin ja aloitti kaikki joukkueensa 32 ottelua tehoilla 12,9 pistettä, 8,8 levypalloa, 1,8 riistoa ja 1,2 torjuntaa. Stroman nimettiin viimeisen kauden päätteeksi konferenssinsa ACC:n tähdistö- ja puolustusviisikoihin.

- Stroman on erittäin aktiivinen puolustuspelaaja, joka on vahva korien alla ja erinomainen levypallopelaaja. Hän tulee pelaamaan pelipaikoilla 4-5. Morgan tulee koripalloperheestä, jonka uskon auttavan hänen sopeutumisessaan Suomeen ja eurooppalaiseen koripalloon, Kujansivu arvioi.

Hongan naisten joukkueella on uusien sopimusten myötä 11 sopimuspelaajaa kaudelle 2013-2014: Tuuli Menna, Henna Koponen, Shanel Harrison, Morgan Stroman, Meral Bedretdin, Armi Anttila, Jenni Rantanen, Emilia Helle, Taru Pekkala, Petra Noponen ja Elina Koskimies. 

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia