BC Nokia Pyrintöä etevämpi paikalliskamppailussa

8.11.2015 20:34 Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa, BC Nokia isännöi Tampereen Pyrintöä ”paikallisottelussa”. 1182 ihmistä sai todistaa jännitysnäytelmää joka ratkesi kotijoukkue BC Nokian eduksi vasta päätösjakson viimeisten minuuttien aikana, lukemin 87-83 (45-43).

BC Nokian Daniel Bailey oli tärkeässä roolissa, kun joukkue voitti paikalliskamppailussa vierailija Pyrinnön. Kuva: Francois Perthuis

Nokian Palloiluhallin lehterit pullistelivat sunnuntai-illan näytelmässä, jossa BC Nokia isännöi paikallisvastustaja Tampereen Pyrintöä. Neljän ottelun tappioputkessa otteluun lähtenyt kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, ja johti kamppailua avausjakson puolivälin kohdalla. Vierailija Pyrintö löysi kuitenkin lääkkeet nokialaisten puolustuksen rikkomiseen ja otti johtoaseman itselleen avausjakson lopuksi niukalla kahden pisteen erolla.

Ottelun toinen jakso kulki hyvin tasaisissa merkeissä, joukkueiden etsiessä toisistaan heikkouksia joihin iskeä. Tasaisen jakson päätösminuutilla Damon Williams (13 pistettä/10 levypalloa/7 syöttöä) toi ensin neljällä vapaaheitolla Pyrinnön tasoihin, mutta kymmenminuuttisen viimeisten sekuntien kulkiessa kohti vääjäämätöntä loppuaan, onnistui BC Nokian takamies Isaiah Wilkerson (18/8) nostamaan oman ohiheittonsa vielä korirenkaan läpi kotiyleisön suureksi riemuksi. Isolle tauolle siirryttiin täten Palloiluhallin suosikkien 45-43 –johtoasemassa.

Tauolta joukkueet palasivat sorvin ääreen hyvin tutun oloisissa merkeissä. Tulostaululle vuorotellen pisteitä heittäneet joukkueet kulkivat lähes käsi kädessä, korin koria vastaan vaihtaen, kotijoukkueen nykäistessä itselleen kaksi hetkellistä, viiden sekä kuuden pisteen suuruista johtoa. Jakson loppua kohden vierailija Pyrintö sai kuitenkin pelistä aavistuksen paremman otteen ja irtaantui päätösjakson alkupuolella Mikael Sandbergin (6) lay-upin jälkeen kuuden pisteen karkumatkalle.

Sandbergin koria seuranneelta aikalisältä BC Nokia tuli kuitenkin vierailijoita terävämmin takaisin parketille voittaen seuraavat pari minuuttia lukemin 7-0. Joukkueet jatkoivat tasaisissa tunnelmissa kalkkiviivojen näköetäisyydelle asti, jolloin kotijoukkue otti kuskin paikan haltuunsa.

Joukkueiden ristiessä miekkojaan 79-79 –tasatilanteessa alle kaksi minuuttia ennen ottelun päätössummeria, onnistui nokialaisten laituri Daniel Bailey (10/8) ensin molemmissa vapaaheitoissaan, vieden joukkueensa kahden pisteen johtoon. Seuraavassa Pyrinnön hyökkäyksessä Williams kolisutti hyppyheitollaan korirautoja, Bailey otti puolustuslevypallon ja Wilkerson päätti levypallosta seuranneen hyökkäyksen sametinpehmeällä heitollaan sukan pohjalle.

Pyrintö sai vielä Petri Heinosen (18/4) vapaaheittojen sekä lay-upin avulla eron kavennettua kahteen pisteeseen kahdesti, mutta Wilkersonin sekä Henri Hirvikosken (13/3 syöttöä) vapaaheitot venyttivät erot molempien Heinosten onnistumisten jälkeen takaisin neljään pisteeseen. Pyrinnön kiri jäi lopulta lyhyeksi, ja kun Alex Vaenerbergin (8/3/4 syöttöä) ottelun päätössekunneilla ilmaan lähettämä kolmonen ei löytänyt tietään korirenkaan läpi, kirjattiin kiihkeän kamppailun päätöslukemat BC Nokialle 87-83 (45-43).

- Hyvän alun jälkeen päästimme Pyrinnön peliin mukaan. Viimeisellä jaksolla jouduimme pulaan korin alla, kun Eldrar Skamo (5/7 syöttöä, 17:35 peliaikaa) loukkaantui ja David Kravish (16/8 levypalloa) joutui virhevaikeuksiin, kertasi ottelun tapahtumia BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin.

- Onneksi muut pelaajat, kuten Joni Harjula (9/4) nousivat esiin ratkaisuhetkillä. Lopulta kumpi tahansa olisi voinut voittaa tämän kauan odotetun pelin.

BC Nokian riveistä Wilkersonia ja Baileyta tukivat onnistuneesti tahoillaan niin Kravish, Hirvikoski kuin myös reilut 22 minuuttia urakoinut Harjula ja 18 minuuttia tehokkaasti hyväkseen käyttänyt Niko Mattila (7/1 syöttö, 2/3 2p, 1/1 3p).

Pyrinnön kokoonpanosta Heinosen ja Williamsin lisäksi joukkueen parhaimmistoon lukeutui 14 pistettä 50% tarkkuudella heittänyt Antero Lehto (2/4 2p, 3/6 3p, 1/2 1p).

Ottelutilastot: BC Nokia - Pyrintö

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga