BC Nokia, HyPo ja TuRi tuovat uutta väriä naisten SM-sarjaan

1.10.2012 Naisten SM-sarjan joukkuemäärä on noussut viime kauden kahdeksasta yhteentoista joukkueeseen kauden 2012/13 alkaessa. Nousijajoukkueina uutta väriä sarjaan tuovat BC Nokia, Hyvinkään Ponteva ja Turun Riento. Nousijat eivät pidä uuden kauden kynnyksellä kynttiläänsä vakan alla, vaan joukkueet tavoittelevat rohkeasti mukaan pudotuspeleihin.

Nina Hyvärinen johdattaa BC Nokian mestaruussarjaan.

Mirka Kilpijärvi jatkaa Hyvinkään Pontevan takakentällä.

Sofia Pelander uskoo Turun Riennon menestysmahdollisuuksiin. Kuvat: Jaakko Laurila & Tuomas Venhola.

BC Nokialle pelikausi 2011/12 oli monessa suhteessa täysosuma. Joukkue voitti päävalmentajansa Antti Hyvärisen komennossa 18 ottelustaan 16 lunastaen suoran nousun sarjaporrasta ylemmäs.

Kolmen divarikauden jälkeen SM-sarjaan palaava perinteikäs nokialaisjoukkue on vahvistanut divarimestaruuden voittanutta runkoaan kahdella amerikkalaispelaajalla sekä muutamalla uudella kotimaisella. Joukkueen tehopelaaja Nina Hyvärinen ennakoi monen SM-sarjavuoden kokemuksen pohjalta, että nokialaisilla on mahdollisuudet yllättää monet.

– Sanoisin, että pystymme haastamaan joukkueen kuin joukkueen. Meillä on hyvä treenikesä takana ja joukkueessa oikeassa suhteessa nuoria ja kokeneita pelaajia. Nyt jatketaan siitä, mihin keväällä jäätiin, Hyvärinen miettii.

BC Nokian taustaryhmään kuuluva Satu Raimesalo näkee Hyvärisen tavoin, että joukkueen määrätietoinen kehitystyö johtaa oikeaan suuntaan. Nokialaiset lähtevät kauteen haastajina, mutta kaikki on mahdollista.

– Treenipelit ovat osoittaneet, että olemme menneet oikeaan suuntaan. Pudotuspeleihin on kova hinku, ja tavoitteita tarkastamme kauden edetessä, Raimesalo tuumii.

Nousu toi Hyvinkäälle korisbuumin

Nousijajoukkueena SM-sarjassa nähdään myös Hyvinkään Ponteva. HyPo keräsi viime keväänä naisten divarin pudotuspeleissä rutkasti katsojia Martinhallille välierä- ja finaaliotteluissa, ja joukkueen ympärillä on käynyt pienoinen kuhina: koripallo kiinnostaa hyvinkääläisiä.

– Olemme tehneet kovaa työtä. Hyvinkäällä on pelattu SM-sarjaa viimeksi 26 vuotta sitten, kun Tahko pelasi miesten SM-sarjassa. Hyvinkäällä on nyt nostettu korisbuumi ja joukkue pelaa siellä, missä pitää, HyPon päävalmentaja Besim Maxhuni iloitsee.


BC Nokian tavoin Hyvinkään Pontevan paletti on pysynyt pitkälti kasassa, vaikka kevään sarjanousun takuupelaajiin kuulunut Vilja Kesänen siirtyikin Honkaan – kaksi uutta amerikkalaista, muutama vuosi sitten Team S-Hämeenmaan takakentällä loistanut Aino Tuomi sekä naisten maajoukkuerinkiinkin kuulunut nuori Noora Korhonen lisäävät leveyttä Pontevan kokoonpanoon.

– Ennen kaikkea koripallo on joukkuepeli. Meillä on nuori joukkue ja meidän on ehdottomasti pelattava yhdessä. Mestaruussarjassa pelaaminen vaatii tasonnostoa divarikaudesta, mutta meillä on edellytykset siihen, Maxhuni jatkaa.

– Pelaamme kovalla intensiteetillä, puolustamme lujaa ja pidämme vauhtia. Tavoitteemme on pelata SM-sarjassa myös tulevina vuosina.

Riento käytti tilaisuutensa

Kevätkausi 2012 päättyi Turun Riennon osalta tappioon divarin finaaleissa, mutta joukkue lunasti sittemmin pääsarjapaikkansa kiertoteitse. Perinteisessä koripallokaupungissa on vastattu huutoon, ja Riennolla on koossa hyvinkin kilpailukykyinen ryhmittymä alkavalle mestaruussarjakaudelle.

– Kaikki odottavat innolla uuden kauden alkua. Uskon, että meillä on täydet mahdollisuudet haastaa SM-sarjassa kenet tahansa, hymyilee naisten maajoukkuedebyyttinsä kesällä 2012 tehnyt turkulaissentteri Sofia Pelander.

Riennolla on koossa poikkeuksellisen kookas ryhmä: Pelanderin (187 cm) lisäksi päävalmentaja Juha Ruohosella on asettaa joukkueensa korin alle muiden muassa Salla Ekström (187 cm) ja nuori Elli Koskinen (193 cm). Täysin uusina pelaajina takakentälle tuovat taitoa ja näkemystä HoNsUsta saapunut Katleena Kärkkänen sekä paluun SM-tasolle tekevä Anette Juvonen.

– Anette ja Katleena ovat tottuneet pelaamaan isoissa rooleissa ja ottamaan kentällä myös ratkaisijoina vastuuta, Ruohonen iloitsee.

– Aika näyttää, miten menestymme, mutta kyllä me pudotuspeleihin haluamme edetä.

 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia